nwindows7

Windows 7 : Uyumluluk (Compatibility) Modu



Windows 7, Windows  Vista için yazılan hemen tüm programları çalışırabilir. Fakat tersi bir durumla karşılaşmanız veya daha önceki Windows sürümleri için yazılmış programları çalıştırmak istemeniz durumunda kullanabileceğiniz Uyumluluk (Compatibility) Modu adında bir işleve sahiptir. Bu makalede bu işlevi nasıl kullanabileceğinizi anlatacağım...




Eğer uyumluluk modunu kullandığınız halde bir program yada sürücüyü yükleyemezseniz üreticisinin web sitesini ziyaret edip güncellemeleri kontrol edin. Ayrıca Microsoft Windows 7 Compatibility Center'dan yardım alabilirsiniz.

Eğer bulamadığınız bir Windows 7 sürücünüz varsa Vista sürücülerini rahatlıkla kullanabilirsiniz.Hemen hemen bütün Vista sürücüleri Windows 7'dede çalışır.




Windows 7'ye uyumlu olmayan virüs programları, disk optimize programları ve diğer sistemoptimizasyon programlarını kesinlikle uyumluluk modu ile çalıştırmayın.




SEÇENEK 1 : ELLE AYARLAMA


1-Çalıştırmak istediğiniz programın kısayoluna veya .exe dosyasına sağ tıklayıp "Özellikler" deyin.


2-Açılan pencerede "Uyumluluk" sekmesini açın.






3- "Bu programın çalıştırılacağı uyumluluk modu" kutusunu işaretledikten sonra dilediğiniz bir ayarı seçin.(MSI dosyalarını bu mod desteklemez.)





4- Ayrıca altta açıklamalarını verdiğim diğer ayarları da kullanabilirsiniz.




Ayar
Açıklama
Uyumluluk modu
Windows'un daha önceki bir sürümünün ayarlarını kullanarak programı çalıştırır. Programın Windows'un daha önceki belirli bir sürümü için tasarlandığını (veya bu sürümde çalıştığını) biliyorsanız bu ayarı deneyin.
256 renkte çalıştır
Programda sınırlı bir renk kümesi kullanır. Bazı eski programlar, daha az renk kullanacak şekilde tasarlanmıştır.
640 × 480 ekran çözünürlüğünde çalıştır
Programı daha küçük boyutlu bir pencerede çalıştırır. Grafik kullanıcı arabirimi tırtıklı görünüyorsa veya yanlış işlenmişse bu ayarı deneyin.
Görsel temaları devre dışı bırak
Programda temaları devre dışı bırakır. Programın başlık çubuğundaki menülerde veya düğmelerde sorun olduğunu fark ederseniz bu ayarı kullanın.
Masaüstü oluşturmayı devre dışı bırak
Saydamlığı ve diğer gelişmiş görüntü özelliklerini kapatır. Pencere hareketi hatalı görünüyorsa veya başka görüntü sorunları olduğunu fark ederseniz bu ayarı seçin.
Yüksek DPI ayarlarında ekran ölçeklendirmeyi devre dışı bırak
Büyük ölçekli yazı tipi boyutu kullanılıyorsa, programlarda otomatik yeniden boyutlandırmayı kapatır. Büyük ölçekli yazı tipleri programın görünüşünü bozuyorsa bu ayarı deneyin.
Ayrıcalık düzeyi
Programları yönetici olarak çalıştırır. Bazı programların doğru şekilde çalışabilmesi için yönetici ayrıcalıkları gerekir. Yönetici olarak oturum açmadıysanız, bu seçenek kullanılamaz.
Tüm kullanıcıların ayarlarını değiştir
Bu bilgisayarda tüm kullanıcılar için geçerli olacak ayarları seçmenize olanak verir.




SEÇENEK 2 : UYUMLULUK SİHİRBAZI İLE AYARLAMAK




1- Çalıştırmak istediğiniz programın kısayoluna veya .exe dosyasına sağ tıklayıp "Uyumluluk sorunu giderme" yi seçin.


2- Windows 7 Uyumluluk Sihirbazı sorunu algılayıncaya kadar bekleyin.







3-Karşınıza sihirbaz arayüzü çıkacak. Dilediğiniz seçeneği seçerek talimatları uygulayın.






  • Bununla ilgili bir videoyu altta izleyebilirsiniz; (Türkçe altyazılı)




Etiketler

Ağ ve İnternet (26) Arama (10) Aygıt Yöneticisi (8) Başlat Menüsü (13) Bildirim Alanı (7) Bilgilendirme (70) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (12) Bulut Veri Yönetimi (4) Donanım (17) Dosya ve Klasörler (46) Dual Boot (13) Duyuru (2) Ebeveyn Denetimleri (1) Eşek şakaları (1) Ev Grubu (1) Gereksiz ipuçları (17) Geri dönüşüm Kutusu (5) Giriş seviyesi kullanıcı için (20) Görev Çubuğu (27) Görev Yöneticisi (1) Görev Zamanlama (7) Görünüm ve Kişiselleştirme (155) Güç seçenekleri (11) Güvenlik (41) Internet Explorer (20) İleri seviye kullanıcı için (23) İpucu (66) İzinler (22) Kısayol okunu kaldırma (1) Kısayol yazısını kaldırma (1) Kısayollar (61) Kitaplıklar (12) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (19) Kullanışlılığı arttırma (84) Kurtarma Araçları (6) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü arka planı (6) Multimedya/Eğlence (16) Nonpasaran (1) Ofis Programları (1) Ongörünümler (11) Onyükleme (15) Onyükleme esnasında sorun çözme (20) Onyükleme süreci (10) Optimizasyon (59) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (15) Parolalar ve Parola sorunları (6) Performans (22) Programlar ve özellikleri (14) Sabit Disk (18) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (35) Sağ Tuş "Gönder" Menüsü (5) Sağ tuş menüsü (38) Sağ Tuş Yeni Menüsü (2) Sanal Bellek (PageFile) (3) Sanal Makina/XP Mod (2) Sistem araçları (65) Sistem İzleme/Gözetleme (12) Sistem Onarımı (19) Sorun önleme (11) Sorunlar ve sorun çözümleri (96) Sürücü (Driver) (13) Uyku (1) Uyku devre Dışı (1) Uyku/Karma Uyku (6) Varsayılana dönme/Sıfırlama (21) Veri kurtarma (6) Veri yedekleme (11) Vitrin (5) Windows 7 (1) Windows 7 kurulumları hakkında herşey (40) Windows 7 TEMEL KONU (65) Windows Başlangıcı/Kapanışı (13) Windows Gezgini (39) Windows Gezgini Gezinti Bölmesi (21) Windows Live Essentials (8) Windows Media Center (6) Windows Media Player (6) Windows özellikleri/Bileşenleri (48) Windows Update (7) Yapışkan Notlar (2) Yedekleme ve Geri Yükleme (15)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item