nwindows7

Windows 7 : Kendi Özel "Gadget"inizi (Saat) Oluşturun

Bu yazıda kendinize özel bir Kenar Çubuğu Aracını (Saat) nasıl yapacağınızı göstereceğim.  İhtiyacınız olan tek şey bir resim düzenleyicisi.


1- Önce Nonpasaran_saat.gadget.rar dosyasını indirin.

2- Dosyayı açtığınızda içinden 2 klasör ve 1 simge çıkacak.


3- Burada gördüğünüz icon.png isimli simge Windows Araçlar Galerisi'ni açtığınızda görüntülenecek olan simge;


Bu simgeyi değiştirip değiştirmemek tamamen size kalmış. Eğer değiştirmeyi düşünüyorsanız dikkat etmeniz gereken 71x71 boyutunda olması ve aynı isme sahip olması.

4- Şimdi işin püf noktasına gelelim. images klasörünü açın. Burada gördüğünüz Nonpasaran.png resmi saatin arka planı. Kendi özel saatinizi oluşturmak için buradaki Nonpasaran.png resmini kendi oluşturduğunuz başka bir Nonpasaran.png resmi ile değiştirin. (Annenizin, Kız/Erkek arkadaşınızın, kendinizin, kedinizin vb.)





Resmi oluştururken dikkat etmeniz gereken noktalar şunlar;

  • Resmin boyutu 131x131 olmalı.
  • Resmin arka planı saydam olmalı. Aksi taktirde daire değil kare şeklinde görünecektir.
  • Daire seçmek zorunda değilsiniz tabii istediğiniz şekilde bir resim oluşturabilirsiniz.



5- Benim images klasörüne koyduğum akrep, yelkovan ve saniye kollarını da dilerseniz kendi oluşturduklarınızla değiştirebilirsiniz. (Opsiyonel)

6- Dilediğiniz değişiklikleri yaptıktan sonra Başlat Menüsü arama satırına shell:gadgets yazın ve açılan klasöre  Nonpasaran_saat.gadget klasörünü atın.


7- Artık Masaüstünde boş bir alana sağ tıklayıp Araçlar dediğinizde açılan Araçlar Galerisi'nde oluşturduğumuz aracı görebilirsiniz. (Adım 3'ün altındaki resim)


Eğer herhangi bir değişiklik yapmadan aracı çalıştırırsanız (Yani sadece 1.,6. ve 7. adımları uygularsanız) saatiniz varsayılan olarak böyle görünecek; (İsmi -eğer isterseniz- aracın ayarlarından kendiniz yazabilirsiniz.)



Altta ise benim aceleyle oluşturduğum bir kaç kişiselleştirilmiş saat aracı görüyorsunuz. Sizde aklınıza gelebilecek her türlü resmi kullanabilirsiniz;

Etiketler

Ağ ve İnternet (26) Arama (10) Aygıt Yöneticisi (8) Başlat Menüsü (13) Bildirim Alanı (7) Bilgilendirme (70) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (12) Bulut Veri Yönetimi (4) Donanım (17) Dosya ve Klasörler (46) Dual Boot (13) Duyuru (2) Ebeveyn Denetimleri (1) Eşek şakaları (1) Ev Grubu (1) Gereksiz ipuçları (17) Geri dönüşüm Kutusu (5) Giriş seviyesi kullanıcı için (20) Görev Çubuğu (27) Görev Yöneticisi (1) Görev Zamanlama (7) Görünüm ve Kişiselleştirme (155) Güç seçenekleri (11) Güvenlik (41) Internet Explorer (20) İleri seviye kullanıcı için (23) İpucu (66) İzinler (22) Kısayol okunu kaldırma (1) Kısayol yazısını kaldırma (1) Kısayollar (61) Kitaplıklar (12) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (19) Kullanışlılığı arttırma (84) Kurtarma Araçları (6) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü arka planı (6) Multimedya/Eğlence (16) Nonpasaran (1) Ofis Programları (1) Ongörünümler (11) Onyükleme (15) Onyükleme esnasında sorun çözme (20) Onyükleme süreci (10) Optimizasyon (59) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (15) Parolalar ve Parola sorunları (6) Performans (22) Programlar ve özellikleri (14) Sabit Disk (18) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (35) Sağ Tuş "Gönder" Menüsü (5) Sağ tuş menüsü (38) Sağ Tuş Yeni Menüsü (2) Sanal Bellek (PageFile) (3) Sanal Makina/XP Mod (2) Sistem araçları (65) Sistem İzleme/Gözetleme (12) Sistem Onarımı (19) Sorun önleme (11) Sorunlar ve sorun çözümleri (96) Sürücü (Driver) (13) Uyku (1) Uyku devre Dışı (1) Uyku/Karma Uyku (6) Varsayılana dönme/Sıfırlama (21) Veri kurtarma (6) Veri yedekleme (11) Vitrin (5) Windows 7 (1) Windows 7 kurulumları hakkında herşey (40) Windows 7 TEMEL KONU (65) Windows Başlangıcı/Kapanışı (13) Windows Gezgini (39) Windows Gezgini Gezinti Bölmesi (21) Windows Live Essentials (8) Windows Media Center (6) Windows Media Player (6) Windows özellikleri/Bileşenleri (48) Windows Update (7) Yapışkan Notlar (2) Yedekleme ve Geri Yükleme (15)

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item