nwindows7

Otomatik Sıralamayı Devre Dışı Bırakmak

 Bildiğiniz gibi Windows 7 -varsayılan olarak- bir klasör içindeki nesneleri alfabetik olarak sıralar ve bunu değiştirmeniz mümkün değildir. Örneğin isimleri 1, a, c ve d olan aynı türden 4 nesne Windows 7 tarafından otomatik olarak yazdığım sırayla sıralanacaktır ve siz isteseniz dahi örneğin d nesnesini alıp a ve c nesnelerinin arasına taşıyamazsınız. Ancak bazı durumlarda bunu yapabilmek kullanıcıya esneklik sağlar. Eğer sizde aynı fikirdeyseniz buyrun;




NOTLAR;

  • Manuel olarak sırasını değiştirdiğiniz nesne orada kalacaktır. Yani klasörü kapatıp tekrar açtığınızda Windows taşıdığınız yeri hatırlayacaktır.
  • Otomatik sıralamayı devre dışı bırakmanız sadece gerçek klasörlerde işe yarayacaktır. Yani Kitaplıklar gibi sanal klasörlerde otomatik sıralama halen geçerli olacaktır. "Kitaplıklar gibi sanal klasörler" deyimi size bir anlam ifade etmiyorsa bilgi için buraya tıklayın.
  • Bağımsız sıralama İçerik, Listele ve Genişletilmiş Döşemeler Klasör Görünümleri'nde çalışmayacaktır. Fakat daha önceden bağımsız sıraladığınız nesneler bu görünüm seçeneklerinden birine geçseniz dahi sizin taşıdığınız yerde kalacaktır. 




Otomatik sıralama 
Otomatik sıralama devre dışı



1- Bütün Windows Gezgini pencerelerini kapatın.

2- Otomatik Sıralamayı Devre Dışı Bırakmak.rar dosyasını indirin.

3- İndirdiğiniz sıkıştırılmış dosyayı açtığınızda içinden 2 adet .reg dosyası çıkacak; Bunları Masüstü'ne kaydedin.

  • Klasör_görünümlerini_sıfırla
  • Otomatik_sıralamayı_devredışı_bırak

4- Klasör_görünümlerini_sıfırla dosyasına çift tıklayın ve gereken onayları vererek işlemi tamamlayın.


5- Değişikliklerin tamamen uygulabilmesi için oturumu yeniden başlatın. (Önemli)


6- Bilgisayar penceresini açın ve açık bırakın. (Önemli)
(Bunun için -mutlaka- Başlat Menüsü/Bilgisayar bağlantısını kullanın.)



7- İndirdiğiniz dosyadan çıkan diğer .reg dosyası olan Otomatik_sıralamayı_devredışı_bırak dosyasına çift tıklayın ve gereken onayları verin.

Artık eğer isterseniz indirdiğiniz dosyayı ve içeriğini silebilirsiniz.

8- Eğer geri dönmek isterseniz  -sadece-  4 ve 5 adımlarını tekrar uygulamanız yeterli olacaktır.


Eğer manuel olarak sıralamasını değiştirdiğiniz bir klasör içeriğini tekrar otomatik olarak sıralamak isterseniz  Klasör açık iken Alt tuşuna basıp Menü Çubuğu'nun görünür hale gelmesini sağlayın. Ardından Sıralama ölçütü seçeneğini genişleterek Ad'ı seçin. Tabii başka bir kritere göre sıralamak istiyorsanız bunu da yapabilirsiniz. Alttaki resim;

Etiketler

Ağ ve İnternet (26) Arama (10) Aygıt Yöneticisi (8) Başlat Menüsü (13) Bildirim Alanı (7) Bilgilendirme (70) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (12) Bulut Veri Yönetimi (4) Donanım (17) Dosya ve Klasörler (46) Dual Boot (13) Duyuru (2) Ebeveyn Denetimleri (1) Eşek şakaları (1) Ev Grubu (1) Gereksiz ipuçları (17) Geri dönüşüm Kutusu (5) Giriş seviyesi kullanıcı için (20) Görev Çubuğu (27) Görev Yöneticisi (1) Görev Zamanlama (7) Görünüm ve Kişiselleştirme (155) Güç seçenekleri (11) Güvenlik (41) Internet Explorer (20) İleri seviye kullanıcı için (23) İpucu (66) İzinler (22) Kısayol okunu kaldırma (1) Kısayol yazısını kaldırma (1) Kısayollar (61) Kitaplıklar (12) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (19) Kullanışlılığı arttırma (84) Kurtarma Araçları (6) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü arka planı (6) Multimedya/Eğlence (16) Nonpasaran (1) Ofis Programları (1) Ongörünümler (11) Onyükleme (15) Onyükleme esnasında sorun çözme (20) Onyükleme süreci (10) Optimizasyon (59) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (15) Parolalar ve Parola sorunları (6) Performans (22) Programlar ve özellikleri (14) Sabit Disk (18) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (35) Sağ Tuş "Gönder" Menüsü (5) Sağ tuş menüsü (38) Sağ Tuş Yeni Menüsü (2) Sanal Bellek (PageFile) (3) Sanal Makina/XP Mod (2) Sistem araçları (65) Sistem İzleme/Gözetleme (12) Sistem Onarımı (19) Sorun önleme (11) Sorunlar ve sorun çözümleri (96) Sürücü (Driver) (13) Uyku (1) Uyku devre Dışı (1) Uyku/Karma Uyku (6) Varsayılana dönme/Sıfırlama (21) Veri kurtarma (6) Veri yedekleme (11) Vitrin (5) Windows 7 (1) Windows 7 kurulumları hakkında herşey (40) Windows 7 TEMEL KONU (65) Windows Başlangıcı/Kapanışı (13) Windows Gezgini (39) Windows Gezgini Gezinti Bölmesi (21) Windows Live Essentials (8) Windows Media Center (6) Windows Media Player (6) Windows özellikleri/Bileşenleri (48) Windows Update (7) Yapışkan Notlar (2) Yedekleme ve Geri Yükleme (15)

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item