nwindows7

Windows Media Center: Arka Plan Animasyonunu Özelleştirmek

           Daha önce Windows Media Center ile ilgili 3 yazı yazmış ve Windows Media Center'ı daha etkin kullanabilmeniz için ipuçları vermiştim. Bu yazılara sağdaki etiket bulutunda, Windows Media Center etiketine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Bu yazıda ise Windows Media Center'da müzik dinleyen arkadaşlara hitap edecek bir kişiselleştirmeyi anlatacağım:
          Bildiğiniz gibi Windows Media Center'da Müzik kitaplığını kullandığınızda kitaplığınızda mevcut olan albüm kapakları Microsoft'un "Şelale" adını verdiği bir animasyon ile aşağı doğru kayıyorlar. Ancak bu o kadar yavaş ki çoğunuz belki de fark edememişinizdir. (Windows Media Center'ı açın ve Müzik/Müzik Kitaplığı/Albümler yolunu izleyerek bir parça çalmaya başlayın. Arkada bahsettiğim animasyonu göreceksiniz. Alttaki resim) İşte bu animasyonu dilediğiniz kadar hızlandırarak göze daha hoş görünmesini sağlayabilirsiniz...





1- Eğer sisteminizde yükle değil ise buradan Resource Hacker'ın son sürümünü indirin ve kurun. (Yazı yazıldığında güncel sürüm 3.6.0.92)


2-  C:\Windows\ehome\ehres.dll  yolunu izleyin ve ehres.dll dosyasının sahipliğini alın. Ardından dosyayı tutup sürükleyerek Masaüstüne atın.





3- Resource Hacker'i yönetici olarak çalıştırın (İlk resim) ve File/Open yolunu kullanarak Masaüstündeki ehres.dll dosyasını bulun ve açın. (2. Resim)






4-  23/ALBUMARTBACKGROUND.XML/1033 yolunu izleyin ve 1033'ü seçili bırakın. Sağ tarafya yazıların belirdiğini göreceksiniz. Ctrl+F tuş kombinasyonu ile arama fonksiyonunu açın ve TimerForScroling yazarak Sonrakini Bul butonuna tıklayın.





5- Arama fonksiyonu TimerForScroling verisini bularak işaretleyecek. Hemen ilerisindeki Interval girdisinin karşısındaki değer olan 2000'i dilediğiniz bir rakam ile değiştirin.


75'ten küçük bir değer verildğinde render almada dolayısıyla animasyonda problemler olabiliyor. Benim yaptığım denemelerde en ideal değerin 150 olduğunu saptadım. Ama tabii siz gönlünüze göre bir değer girebilirsiniz.





6- Dilediğiniz değeri girdikten sonra (Ben 150 yaptım: Alttaki resim) Önce Compile Script ardından File/Save butonuna basın.


Bu işlem yaptığımız değişikliği kaydedecek. Resource Hacker bunu yaparken aynı zamanda orjinal dosyayı ehres_original.dll adıyla yedekliyor. Gerekirse adındaki _original ibaresini silerek geri yükleyebilirsiniz.




7- İşimiz neredeyse bitti. Şimdi Masaüstüne taşıyarak değiştirdiğimiz ehres.dll dosyasını tekrar eski yerine (C:\Windows\ehome) atın.





Değer 150 yapıldığında arka plan animasyonu bu şekilde oluyor:




Etiketler

Ağ ve İnternet (26) Arama (10) Aygıt Yöneticisi (8) Başlat Menüsü (13) Bildirim Alanı (7) Bilgilendirme (70) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (12) Bulut Veri Yönetimi (4) Donanım (17) Dosya ve Klasörler (46) Dual Boot (13) Duyuru (2) Ebeveyn Denetimleri (1) Eşek şakaları (1) Ev Grubu (1) Gereksiz ipuçları (17) Geri dönüşüm Kutusu (5) Giriş seviyesi kullanıcı için (20) Görev Çubuğu (27) Görev Yöneticisi (1) Görev Zamanlama (7) Görünüm ve Kişiselleştirme (155) Güç seçenekleri (11) Güvenlik (41) Internet Explorer (20) İleri seviye kullanıcı için (23) İpucu (66) İzinler (22) Kısayol okunu kaldırma (1) Kısayol yazısını kaldırma (1) Kısayollar (61) Kitaplıklar (12) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (19) Kullanışlılığı arttırma (84) Kurtarma Araçları (6) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü arka planı (6) Multimedya/Eğlence (16) Nonpasaran (1) Ofis Programları (1) Ongörünümler (11) Onyükleme (15) Onyükleme esnasında sorun çözme (20) Onyükleme süreci (10) Optimizasyon (59) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (15) Parolalar ve Parola sorunları (6) Performans (22) Programlar ve özellikleri (14) Sabit Disk (18) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (35) Sağ Tuş "Gönder" Menüsü (5) Sağ tuş menüsü (38) Sağ Tuş Yeni Menüsü (2) Sanal Bellek (PageFile) (3) Sanal Makina/XP Mod (2) Sistem araçları (65) Sistem İzleme/Gözetleme (12) Sistem Onarımı (19) Sorun önleme (11) Sorunlar ve sorun çözümleri (96) Sürücü (Driver) (13) Uyku (1) Uyku devre Dışı (1) Uyku/Karma Uyku (6) Varsayılana dönme/Sıfırlama (21) Veri kurtarma (6) Veri yedekleme (11) Vitrin (5) Windows 7 (1) Windows 7 kurulumları hakkında herşey (40) Windows 7 TEMEL KONU (65) Windows Başlangıcı/Kapanışı (13) Windows Gezgini (39) Windows Gezgini Gezinti Bölmesi (21) Windows Live Essentials (8) Windows Media Center (6) Windows Media Player (6) Windows özellikleri/Bileşenleri (48) Windows Update (7) Yapışkan Notlar (2) Yedekleme ve Geri Yükleme (15)

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item