nwindows7

Windows 7, 8 ve 10: Microsoft Office Word'te Varsayılan Temayı Değiştirmek

Microsoft Office Word belgeleri ile çalışmanın en kötü taraflarından biri kendi istediğiniz temayı (Yazı tipi, boyutu, rengi vs.) varsayılan olarak ayarlayamamanızdır. Yeni bir Microsoft Office Word Belgesi oluşturduğunuzda bu dosya varsayılan olarak Yazı tipi Calibri, boyutu 11, satır aralığı 1.15 ve paragraf sonrası boşluk 10pt (Bunları çoğaltmak mümkün) olarak başlayacaktır. Oysa siz başka bir renk, başka bir yazı tipi, başka bir boyut vs. yi varsayılan olarak kullanmak ve her yeni Microsoft Office Word Belgesi oluşturduğunuzda  bunlarla tekrar tekrar uğraşmak istemeyebilirsiniz. İşte bu kişilerdenseniz bir iki hinlikle bu kısıtlamayı aşabilir ve kendi temanızı varsayılan olarak oluşturabilirsiniz...


1- Yeni bir Microsoft Office Word Belgesi oluşturduktan sonra bir kere boşluk (Space) tuşuna basın ve imleç ile yada Ctrl+A tuş kombinasyonu ile bu boşluğu seçin. (Yeşil daire içinde) Ardından dilediğiniz özelleştirmeleri yapın. Resimdeki oklar benim örnek olarak  yaptığım özelleştirmeleri gösteriyor.


2- Kişiselleştirmelerinizi tamamladıktan sonra sol en üstteki Office butonuna tıklayın ve Farklı Kaydet/Word Belgesi deyin.


3- Dilediğiniz bir isim verin ve Masaüstüne kaydedin. Ben NonpasaranTema ismini veriyorum. Yazının bundan sonraki bölümlerinde NonpasaranTema geçen yerlere siz kendi verdiğiniz ismi yazacaksınız.


4- Masüstünde oluşan NonpasaranTema Microsoft Office Word Belgesi'ne sağ tıklayın ve Özellikler deyin.



5- Ardından dosyayı Salt okunur olarak işaretleyin. Bu işlem yanlışlıkla bu dosyayı dolayısıyla temayı değiştirmemizin önüne geçecek.


6- Ardından Masaütündeki NonpasaranTema Microsoft Office Word Belgesi'ni C:\Windows\ShellNew  adresine atın. (ShellNew klasörü yoksa oluşturun)


7- Windows Gezginini kapatın ve Başlat Menüsü arama satırına (Windows 7) ya da Çalıştır'a (Windows 7, 8, 10) regedit yazıp Enter'a basın. Açılan Kayıt Defteri'nde HKEY_CLASSES_ROOT\.docx\Word.Document.12\ShellNew yolunu izleyin ve ShellNew anahtarı seçili iken sağ tarafta boş bir alana sağ tıklayarak Yeni/Dize Değeri deyin ve bu anahtara FileName ismini verin.


8- Oluşan FileName anahatarına çift tıklayın ve Değer Verisi olarak NonpasaranTema.docx yazıp Tamam diyerek kaydedin.



9- İşimiz bitti. Kayıt defterini kapatın. Artık  Masaüstünde boş bir alana sağ tıklayarak Yeni/Microsoft Office Word Belgesi diyerek oluşturduğunuz bütün belgeler varsayılan olarak hazırladığınız tema ile açılacak. Örnek:


10- Eğer ileride temanızı değiştirmek isterseniz C:\Windows\ShellNew adresindeki NonpasaranTema.docx belgesinde istediğiniz değişikliği yapıp kaydetmeniz yeterli. (Bu klasördeyken değişiklik yapamazsınız. Masaüstüne taşıyın, salt okunurluğu kaldırın, istediğiniz değişikliği yapın, tekrar salt okunur yapın ve aynı klasöre geri taşıyın)

11- Geri dönmek isterseniz tek yapmanız gereken 7. adımı tekrarlayarak HKEY_CLASSES_ROOT\.docx\Word.Document.12\ShellNew adresine gidip FileName anahtarını silmek.

Hepsi bu...

Etiketler

Ağ ve İnternet (26) Arama (10) Aygıt Yöneticisi (8) Başlat Menüsü (13) Bildirim Alanı (7) Bilgilendirme (70) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (12) Bulut Veri Yönetimi (4) Donanım (17) Dosya ve Klasörler (46) Dual Boot (13) Duyuru (2) Ebeveyn Denetimleri (1) Eşek şakaları (1) Ev Grubu (1) Gereksiz ipuçları (17) Geri dönüşüm Kutusu (5) Giriş seviyesi kullanıcı için (20) Görev Çubuğu (27) Görev Yöneticisi (1) Görev Zamanlama (7) Görünüm ve Kişiselleştirme (155) Güç seçenekleri (11) Güvenlik (41) Internet Explorer (20) İleri seviye kullanıcı için (23) İpucu (66) İzinler (22) Kısayol okunu kaldırma (1) Kısayol yazısını kaldırma (1) Kısayollar (61) Kitaplıklar (12) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (19) Kullanışlılığı arttırma (84) Kurtarma Araçları (6) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü arka planı (6) Multimedya/Eğlence (16) Nonpasaran (1) Ofis Programları (1) Ongörünümler (11) Onyükleme (15) Onyükleme esnasında sorun çözme (20) Onyükleme süreci (10) Optimizasyon (59) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (15) Parolalar ve Parola sorunları (6) Performans (22) Programlar ve özellikleri (14) Sabit Disk (18) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (35) Sağ Tuş "Gönder" Menüsü (5) Sağ tuş menüsü (38) Sağ Tuş Yeni Menüsü (2) Sanal Bellek (PageFile) (3) Sanal Makina/XP Mod (2) Sistem araçları (65) Sistem İzleme/Gözetleme (12) Sistem Onarımı (19) Sorun önleme (11) Sorunlar ve sorun çözümleri (96) Sürücü (Driver) (13) Uyku (1) Uyku devre Dışı (1) Uyku/Karma Uyku (6) Varsayılana dönme/Sıfırlama (21) Veri kurtarma (6) Veri yedekleme (11) Vitrin (5) Windows 7 (1) Windows 7 kurulumları hakkında herşey (40) Windows 7 TEMEL KONU (65) Windows Başlangıcı/Kapanışı (13) Windows Gezgini (39) Windows Gezgini Gezinti Bölmesi (21) Windows Live Essentials (8) Windows Media Center (6) Windows Media Player (6) Windows özellikleri/Bileşenleri (48) Windows Update (7) Yapışkan Notlar (2) Yedekleme ve Geri Yükleme (15)

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item