nwindows7

Windows Media Player:
Özel Dış Görünüm Uygulama ve Bunun Değiştirilmesini Engelleme

Bu yazıda size Windows Media Player'ı nasıl yanlızca "Dış Görünüm" modunda  çalıştırabileceğinizi ve uyguladığınız dış görünüm ayarlarını sabitleyerek değiştirilmesini engelleyebileceğinizi anlatacağım. Bu makaleyi uyguladığınızda Windows Media Player sadece Dış Görünüm modunda çalışacak, Kitaplıklar görünümüne geçmek mümkün olmayacak ve dolayısıyla dış görünüm başka bir kullanıcı tarafından değiştirilemeyecek. Özellikle ortak bilgisayar kullanan kullanıcılar için yararlı olacağını düşünüyorum ...



Bilgiler/Uyarılar

☺ Windows Media Player dış görünümleri 32 bit ve 64 Bit işletim sistemi yüklü bilgisayarlarda C:\Program Files\Windows Media Player\Skins adresinde bulunurken, 64 Bit işletim sistemi yüklü bilgisayarlarda ayrıca C:\Program Files (x86)\Windows Media Player\Skins adresinde de bulunur.
☺ İsterseniz varsayılan 2 dış görünüm (Revert ve Şirket) dışında kendi zevkinize uygun dış görünümleri buradan indirebilirsiniz.
☺ Internetten indirerek kullandığınız dış görünümler %Userprofile%\AppData\Roaming\Microsoft\Media Player\Skins adresinde depolanacaktır.


Bir dış görünümü uygulamak için;


  1. Windows Media Player'ı açın. Player zaten açıksa ve siz Şimdi Yürütülüyor modundaysanız, Player'ın sağ üst köşesindeki Kitaplığa Geç düğmesini tıklatın.
  2. Görünüm menüsünü ve ardından Dış Görünüm Seçicisi'ni tıklatın.
  3. Görünüm menüsü görünmüyorsa, menü çubuğunu göstermek için Düzenle'yi tıklatmanız ve Yerleşim'in üzerine gelip ardından Menü çubuğunu göster'i seçmeniz gerekecektir.
  4. Sol bölmede, uygulamak istediğiniz dış görünümü tıklatın. 
  5. Dış görünümün bir önizlemesi sağ bölmede görünür.
  6. Dış Görünüm Uygula'yı tıklatın.





    1- Açıksa Windows Media Player  kapatın.


    2- Başlat Menüsü arama satırına regedit yazın ve Enter'a basın.


    3- Kayıt defterinde HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\WindowsMediaPlayer yolunu izleyin.

    Eğer Microsoft anahtarının alt anahtarları arasında WindowsMediaPlayer anahtarı yoksa Microsoft anahtarına sağ tıklayın, Yeni/Anahtar diyerek bir anahtar oluşturun ve buna WindowsMediaPlayer ismini verin.


    4- Sol taraftan WindowsMediaPlayer anahtarını seçili bırakın, sağ tarafta boş bir alana sağ tıklayarak Yeni/Dize Değeri diyerek bir dize değeri oluşturun ve buna DefaultSkin ismini verin.





    5- DefaultSkin anahtarına çift tıklayın ve;

              a-) Varsayılan Dış Görünüm'lerden birini yani Şirket yada Revert görünümünü uygulayacaksanız Revert.wmz veya Şirket.wmz yazın.
              b-) Eğer sonradan yüklediğiniz bir görünümü yükleyecekseniz tam adresini yazın. Örneğin, C:\Users\Nonpasaran\AppData\Roaming\Microsoft\Media Player\Skins\00462D77\Batman Begins.wmz 


    Bu dosya gizli bir dosyadır. Ulaşmak için: 


    ☺ Windows 7 : Gizli Dosyaları Görünür Hale Getirmek
    ☺ Sağ Tuş Menüsüne "Gizli Dosya ve Klasörler: Göster/Gösterme" Bağlantısı Eklemek





    6- Şimdi tekrar boş bir alana sağ tıklayın ve bu sefer Yeni/DWORD (32 bit) Değeri diyerek yeni bir DWORD (32 bit) Değeri oluşturun ve buna SetAndLockSkin ismini verin.





    7- SetAndLockSkin değerine çift tıklayın ve Değer verisini 1 (Yazıyla "Bir") olarak değiştirin.





    8- Son olarak kayıt defteri alttaki gibi görünmeli;





    9- Şimdi Windows Media Player'ı açarak değişikliği gözlemleyebilirsiniz.


    10- İleride Dış görünümü değiştirmek isterseniz 5. adımı tekrar uygulayın ve adresi yeni Dış görünüme göre güncelleyerek değiştirin. Bu kadar.


    11- Eğer varsayılan hale dönmek isterseniz 3. adımı uygulayın ve ardından DefaultSkin ve SetAndLockSkin anahtarlarını sağ tıklayarak silin.


    Hepsi bu...

    Etiketler

    Ağ ve İnternet (26) Arama (10) Aygıt Yöneticisi (8) Başlat Menüsü (13) Bildirim Alanı (7) Bilgilendirme (70) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (12) Bulut Veri Yönetimi (4) Donanım (17) Dosya ve Klasörler (46) Dual Boot (13) Duyuru (2) Ebeveyn Denetimleri (1) Eşek şakaları (1) Ev Grubu (1) Gereksiz ipuçları (17) Geri dönüşüm Kutusu (5) Giriş seviyesi kullanıcı için (20) Görev Çubuğu (27) Görev Yöneticisi (1) Görev Zamanlama (7) Görünüm ve Kişiselleştirme (155) Güç seçenekleri (11) Güvenlik (41) Internet Explorer (20) İleri seviye kullanıcı için (23) İpucu (66) İzinler (22) Kısayol okunu kaldırma (1) Kısayol yazısını kaldırma (1) Kısayollar (61) Kitaplıklar (12) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (19) Kullanışlılığı arttırma (84) Kurtarma Araçları (6) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü arka planı (6) Multimedya/Eğlence (16) Nonpasaran (1) Ofis Programları (1) Ongörünümler (11) Onyükleme (15) Onyükleme esnasında sorun çözme (20) Onyükleme süreci (10) Optimizasyon (59) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (15) Parolalar ve Parola sorunları (6) Performans (22) Programlar ve özellikleri (14) Sabit Disk (18) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (35) Sağ Tuş "Gönder" Menüsü (5) Sağ tuş menüsü (38) Sağ Tuş Yeni Menüsü (2) Sanal Bellek (PageFile) (3) Sanal Makina/XP Mod (2) Sistem araçları (65) Sistem İzleme/Gözetleme (12) Sistem Onarımı (19) Sorun önleme (11) Sorunlar ve sorun çözümleri (96) Sürücü (Driver) (13) Uyku (1) Uyku devre Dışı (1) Uyku/Karma Uyku (6) Varsayılana dönme/Sıfırlama (21) Veri kurtarma (6) Veri yedekleme (11) Vitrin (5) Windows 7 (1) Windows 7 kurulumları hakkında herşey (40) Windows 7 TEMEL KONU (65) Windows Başlangıcı/Kapanışı (13) Windows Gezgini (39) Windows Gezgini Gezinti Bölmesi (21) Windows Live Essentials (8) Windows Media Center (6) Windows Media Player (6) Windows özellikleri/Bileşenleri (48) Windows Update (7) Yapışkan Notlar (2) Yedekleme ve Geri Yükleme (15)

    Son yorumlar

    Twitter

    Facebook

    İzleyiciler

    Rastgele

    item