nwindows7

Windows Media Center Arka Planını Değiştirmek


Windows Media Center'ın klasik mavi arka planından sıkıldınız mı? Öyleyse kolayca değiştirebilirsiniz...






1- Öncelikle buradan Restorator aracının deneme sürümünü indirin ve kurun.


2- C:\Windows\ehome\ehres.dll yolunu izleyin ve ehres.dll dosyasının bir kopyasını oluşturarak sağlam bir yere yedekleyin. Ardından ehres.dll dosyasının sahipliğini alın.


3- Sahipliğini aldıktan sonra C:\Windows\ehome\ehres.dll dosyasının bir kopyasını Masaüstünde oluşturun.


4- Restorator aracını kısayoluna sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırın ve;




Masaüstünde oluşturduğunuz ehres.dll dosyasını göstererek açın.





5- Restorator'da RCData/COMMON.ANIMATED.BACKGROUND.PNG/Sağ tıklama/Assign.../Assign to... yolunu izleyin ve Assign to... bağlantısına tıklayın.





6- Açılan Gözat penceresinde dilediğiniz bir resmi (.png formatında olmalı) gösterin ve ardından File/Save yolunu izleyerek kaydedin.





7- Restorator yaptığınız değişikliği kaydetmeden önce orjinal dosyayı Masaüstünde yedekleyecek ve masaüstünde ehres.dll haricinde  ehres Backup.dll adında bir dosya daha oluştuğunu göreceksiniz. Biz 3. adımda zaten orjinal ehres.dll dosyasını yedeklediğimiz için -karışıklık olmaması adınaehres Backup.dll dosyasını silin.





8- Masaüstündeki -üzerinde değişiklik yaptığımızehres.dll dosyasını C:\Windows\ehome klasörüne atın. Söz konusu klasörde aynı isimde bir dosya olduğu için ne yapmak istediğiniz sorulacak. (Sormuyorsa dosyayı yanlış yere atıyorsunuzdur. Adresi tekrar kontrol edin) Taşı ve Değiştir dedikten sonra gereken onayları verin.





9- Artık Windows Media Center'ı çalıştırabilir ve değişikliği gözlemleyebilirsiniz;







Alttta da çeşitli örnekler görüyorsunuz. Örneklerde görünen .png arkaplanları isterseniz buradan indirebilirsiniz.




Etiketler

Ağ ve İnternet (26) Arama (10) Aygıt Yöneticisi (8) Başlat Menüsü (13) Bildirim Alanı (7) Bilgilendirme (70) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (12) Bulut Veri Yönetimi (4) Donanım (17) Dosya ve Klasörler (46) Dual Boot (13) Duyuru (2) Ebeveyn Denetimleri (1) Eşek şakaları (1) Ev Grubu (1) Gereksiz ipuçları (17) Geri dönüşüm Kutusu (5) Giriş seviyesi kullanıcı için (20) Görev Çubuğu (27) Görev Yöneticisi (1) Görev Zamanlama (7) Görünüm ve Kişiselleştirme (155) Güç seçenekleri (11) Güvenlik (41) Internet Explorer (20) İleri seviye kullanıcı için (23) İpucu (66) İzinler (22) Kısayol okunu kaldırma (1) Kısayol yazısını kaldırma (1) Kısayollar (61) Kitaplıklar (12) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (19) Kullanışlılığı arttırma (84) Kurtarma Araçları (6) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü arka planı (6) Multimedya/Eğlence (16) Nonpasaran (1) Ofis Programları (1) Ongörünümler (11) Onyükleme (15) Onyükleme esnasında sorun çözme (20) Onyükleme süreci (10) Optimizasyon (59) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (15) Parolalar ve Parola sorunları (6) Performans (22) Programlar ve özellikleri (14) Sabit Disk (18) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (35) Sağ Tuş "Gönder" Menüsü (5) Sağ tuş menüsü (38) Sağ Tuş Yeni Menüsü (2) Sanal Bellek (PageFile) (3) Sanal Makina/XP Mod (2) Sistem araçları (65) Sistem İzleme/Gözetleme (12) Sistem Onarımı (19) Sorun önleme (11) Sorunlar ve sorun çözümleri (96) Sürücü (Driver) (13) Uyku (1) Uyku devre Dışı (1) Uyku/Karma Uyku (6) Varsayılana dönme/Sıfırlama (21) Veri kurtarma (6) Veri yedekleme (11) Vitrin (5) Windows 7 (1) Windows 7 kurulumları hakkında herşey (40) Windows 7 TEMEL KONU (65) Windows Başlangıcı/Kapanışı (13) Windows Gezgini (39) Windows Gezgini Gezinti Bölmesi (21) Windows Live Essentials (8) Windows Media Center (6) Windows Media Player (6) Windows özellikleri/Bileşenleri (48) Windows Update (7) Yapışkan Notlar (2) Yedekleme ve Geri Yükleme (15)

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item