nwindows7

"Sistem Ayrıldı" Bölüntüsünü Silmek (Güncellendi-29 Temmuz)

         Bildiğiniz gibi Windows 7 kurulumu esnasında (Bazı özel şartlar hariç) kurulum işlemi, sistemin kurulacağı C bölüntüsünden hariç -İçinde Önyükleme Yöneticisi'nin de yer aldığı- Sistem Ayrıldı adında bir bölüntü oluşturur. Ayrıca kurulum işlemi, Sistem Ayrıldı bölüntüsünü Active (Aktif/Etkin, sistemi başlatan bölüntü) olarak işaretler. Bunun anlamı şudur; Sistem Ayrıldı bölüntüsünü silerseniz (Disk Yönetimi'nden silemezsiniz. 3. parti bir araç kullanmanız gerekir.) Windows 7 açılmaz.
          Bu yüzden bu bölüntüyü silmeden önce Önyükleme Yöneticisi'ni Sistem bölüntüsüne (Genellikle C bölüntüsü) taşımanız gerekir.




Konuyla ilgili olarak: "Sistem Ayrıldı" Bölüntüsünü Engellemek için Kurulum Öncesi Disk Yapılandırma

Dikkat!


             Sistem Ayrıldı bölüntüsü sadece Önyükleme Yöneticisi'ni barındırmaz. Aynı zamanda Bitlocker (Sadece Ultimate ve Enterprise sürümünde mevcuttur) ile ilgili dosyalar burada depolanır. Bu bölüntüyü sildiğinizde artık Bitlocker özelliğini kullanmayacaksınız hatta Bitlocker devrede ise siteminizde hiçbir şekilde açılmayacak. 

              Burada depolanan bir diğer veri ise Sistem Kurtarma Seçenekleri (WinRe) konsolunun çalışması için gerekli verilerdir. Bu bölüntüyü sildiğinizde artık F8 tuşu ile Gelişmiş Önyükleme Seçenekleri menüsüne ulaşma imkanına sahip olmayacaksınız. Sistem Kurtarma Seçenekleri (WinRe) konsoluna ihtiyaç duyduğunuzda artık sadece Sistem Onarım Diski veya Windows kurulum medyası ile ulaşabileceksiniz. Bu paragraf ile alakalı lütfen okuyun:





1- Öncelikle burada anlattığım şekilde Önyükleme Yöneticisi'ni Sistem bölüntüsüne taşıyın.


2- Disk Yönetimi'ni açın ve sisteminizin yüklü olduğu bölüntünün Etkin olarak işaretlendiğinden emin olun.





3- Bilgisayarı yeniden başlatın.


4- Disk Yönetimi'ni tekrar açın ve Sistem Ayrıldı bölüntüsüne sağ tıklayarak Birim sil... deyin.





Sistem Ayrıldı bölüntüsü diskin en başında olduğundan dolayı bu bölüntüyü C bölüntüsüne ekleyemezsiniz. (Neden ekleyemeyeceğinizli ilgili olarak burayı okuyun: Sabit Disk (II) : Disklerde Bölme ve Genişletme (Birleştirme) Prensipleri
       Bu durum ancak fabrika çıkışı 4'e bölünmüş ve yeni bölüntü oluşturmanıza izin vermeyen bir disk yapılandırmanız varsa işe yarayacaktır. Bununla ilgili olarak bakınız: 



Etiketler

Ağ ve İnternet (26) Arama (10) Aygıt Yöneticisi (8) Başlat Menüsü (13) Bildirim Alanı (7) Bilgilendirme (70) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (12) Bulut Veri Yönetimi (4) Donanım (17) Dosya ve Klasörler (46) Dual Boot (13) Duyuru (2) Ebeveyn Denetimleri (1) Eşek şakaları (1) Ev Grubu (1) Gereksiz ipuçları (17) Geri dönüşüm Kutusu (5) Giriş seviyesi kullanıcı için (20) Görev Çubuğu (27) Görev Yöneticisi (1) Görev Zamanlama (7) Görünüm ve Kişiselleştirme (155) Güç seçenekleri (11) Güvenlik (41) Internet Explorer (20) İleri seviye kullanıcı için (23) İpucu (66) İzinler (22) Kısayol okunu kaldırma (1) Kısayol yazısını kaldırma (1) Kısayollar (61) Kitaplıklar (12) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (19) Kullanışlılığı arttırma (84) Kurtarma Araçları (6) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü arka planı (6) Multimedya/Eğlence (16) Nonpasaran (1) Ofis Programları (1) Ongörünümler (11) Onyükleme (15) Onyükleme esnasında sorun çözme (20) Onyükleme süreci (10) Optimizasyon (59) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (15) Parolalar ve Parola sorunları (6) Performans (22) Programlar ve özellikleri (14) Sabit Disk (18) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (35) Sağ Tuş "Gönder" Menüsü (5) Sağ tuş menüsü (38) Sağ Tuş Yeni Menüsü (2) Sanal Bellek (PageFile) (3) Sanal Makina/XP Mod (2) Sistem araçları (65) Sistem İzleme/Gözetleme (12) Sistem Onarımı (19) Sorun önleme (11) Sorunlar ve sorun çözümleri (96) Sürücü (Driver) (13) Uyku (1) Uyku devre Dışı (1) Uyku/Karma Uyku (6) Varsayılana dönme/Sıfırlama (21) Veri kurtarma (6) Veri yedekleme (11) Vitrin (5) Windows 7 (1) Windows 7 kurulumları hakkında herşey (40) Windows 7 TEMEL KONU (65) Windows Başlangıcı/Kapanışı (13) Windows Gezgini (39) Windows Gezgini Gezinti Bölmesi (21) Windows Live Essentials (8) Windows Media Center (6) Windows Media Player (6) Windows özellikleri/Bileşenleri (48) Windows Update (7) Yapışkan Notlar (2) Yedekleme ve Geri Yükleme (15)

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item