nwindows7

Sağ Tuş "Yeni" Menüsü: Dilediğiniz Öğeleri Eklemek/Düzenlemek

Daha önce Sağ Tuş "Yeni" Menüsü: Varsayılan Öğeleri Onarmak/Kaldırmak adında bir yazı yazmış ve Windows 7'deki varsayılan Sağ Tuş "Yeni" Menüsü öğeleri olan Klasör, Kısayol, Bit Eşlem Resmi, Kişi, Metin Belgesi, Zengin Metin Belgesi, Evrak Çantası ve Sıkıştırılmış Klasör öğelerini nasıl silebileceğinizi yada onarabileceğinizi anlatmıştım. Bu yazıda ise varsayılan öğeler dışındaki bir öğeyi nasıl ekleyebileceğinizi veya silebileceğinizi anlatacağım...



Bir Öğe eklemek;

1- Bir Metin Belgesi açın ve alttaki metni yapıştırın.

Metindeki .reg yerine siz dilediğiniz uzantıyı yazacaksınız.

Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CLASSES_ROOT\.reg\ShellNew]"NullFile"=""

2- Metin Belgesinde Dosya menüsünden Farklı Kaydet'e tıklayın ve herhangi_bir_isim.reg olarak kaydedin.



3- Masaüstünde herhangi_bir_isim ismiyle kayıt defteri anahtarının oluştuğunu göreceksiniz. Çift tıklayın ve gereken onayları verin.

4- Masaüstünü F5 tuşu ile yenileyip sağ tuş menüsüne baktığınızda eklediğiniz öğeyi göreceksiniz;


Eklediğiniz Öğeyi Silmek;

1- Bir Metin Belgesi açın ve alttaki metni yapıştırın.

Metindeki .reg yerine siz dilediğiniz daha önce eklediğiniz uzantıyı yazacaksınız.

Windows Registry Editor Version 5.00
[-HKEY_CLASSES_ROOT\.reg\ShellNew]

2- Yukarıdaki 2. ve 3. adımları tekrarlayın.

3- Masaüstünü F5 tuşu ile yenileyip sağ tuş menüsüne baktığınızda daha önce eklediğiniz öğenin silindiğini göreceksiniz;



Bir 3. Parti yazılıma ait öğeyi kaldırmak;

1- Başlat Menüsü arama satırına Regedit yazın ve Enter'a basın.

2- Kayıt Defteri'nde HKEY_CLASSES_ROOT\.rar\ShellNew yolunu izleyin ve ShellNew anahtarını silin.

Gittiğim adreste .rar uzantısını kullanmamın sebebi örnek olarak girdisini kaldırmak istediğim WinRar programının .rar uzantısına yönelik bir program olması. Örneğin, Microsoft Office Word için .docxMicrosoft Office PowerPoint için .pptx vs. vs. gibi.


3- WinRar programı aynı zamanda .zip uzantısı ile ilişkilendirildiği için ayrıca HKEY_CLASSES_ROOT\.zip\ShellNew yolunu izleyiyorum ve ShellNew anahtarını siliyorum.



Sonuç: Önce/sonra


Etiketler

Ağ ve İnternet (26) Arama (10) Aygıt Yöneticisi (8) Başlat Menüsü (13) Bildirim Alanı (7) Bilgilendirme (70) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (12) Bulut Veri Yönetimi (4) Donanım (17) Dosya ve Klasörler (46) Dual Boot (13) Duyuru (2) Ebeveyn Denetimleri (1) Eşek şakaları (1) Ev Grubu (1) Gereksiz ipuçları (17) Geri dönüşüm Kutusu (5) Giriş seviyesi kullanıcı için (20) Görev Çubuğu (27) Görev Yöneticisi (1) Görev Zamanlama (7) Görünüm ve Kişiselleştirme (155) Güç seçenekleri (11) Güvenlik (41) Internet Explorer (20) İleri seviye kullanıcı için (23) İpucu (66) İzinler (22) Kısayol okunu kaldırma (1) Kısayol yazısını kaldırma (1) Kısayollar (61) Kitaplıklar (12) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (19) Kullanışlılığı arttırma (84) Kurtarma Araçları (6) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü arka planı (6) Multimedya/Eğlence (16) Nonpasaran (1) Ofis Programları (1) Ongörünümler (11) Onyükleme (15) Onyükleme esnasında sorun çözme (20) Onyükleme süreci (10) Optimizasyon (59) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (15) Parolalar ve Parola sorunları (6) Performans (22) Programlar ve özellikleri (14) Sabit Disk (18) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (35) Sağ Tuş "Gönder" Menüsü (5) Sağ tuş menüsü (38) Sağ Tuş Yeni Menüsü (2) Sanal Bellek (PageFile) (3) Sanal Makina/XP Mod (2) Sistem araçları (65) Sistem İzleme/Gözetleme (12) Sistem Onarımı (19) Sorun önleme (11) Sorunlar ve sorun çözümleri (96) Sürücü (Driver) (13) Uyku (1) Uyku devre Dışı (1) Uyku/Karma Uyku (6) Varsayılana dönme/Sıfırlama (21) Veri kurtarma (6) Veri yedekleme (11) Vitrin (5) Windows 7 (1) Windows 7 kurulumları hakkında herşey (40) Windows 7 TEMEL KONU (65) Windows Başlangıcı/Kapanışı (13) Windows Gezgini (39) Windows Gezgini Gezinti Bölmesi (21) Windows Live Essentials (8) Windows Media Center (6) Windows Media Player (6) Windows özellikleri/Bileşenleri (48) Windows Update (7) Yapışkan Notlar (2) Yedekleme ve Geri Yükleme (15)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item