nwindows7

Önyükleme Yöneticisi'ni (Bootmgr) C Bölüntüsüne Taşımak

         Bildiğiniz gibi Windows 7 kurulumu esnasında (Bazı özel şartlar hariç) kurulum işlemi, sistemin kurulacağı C bölüntüsünden hariç -İçinde Önyükleme Yöneticisi'nin de yer aldığı- Sistem Ayrıldı adında bir bölüntü oluşturur. Ayrıca kurulum işlemi, Sistem Ayrıldı bölüntüsünü Active (Aktif/Etkin, sistemi başlatan bölüntü) olarak işaretler. Bunun anlamı şudur; Sistem Ayrıldı bölüntüsünü silerseniz (Disk Yönetimi'nden silemezsiniz. 3. parti bir araç kullanmanız gerekir.) Windows 7 açılmaz.

           Buna benzer şekilde bazı sistem üreticileri (Örneğin Dell) diskin başına kendi Kurtarma (Recovery) bölüntülerini yerleştirip bu bölüntüyü aktif olarak işaretleyebiliyorlar. Bu da bu kurtarma bölüntüsünü sildiğiniz taktirde Windows'un açılmayacağı anlamına geliyor.

          Önyükleme Yöneticisi'ni (Bootmgr) C bölüntüsüne taşımanın verdiğim örnekler dışında (Özellikle ileri seviye kullanıcılar için) oldukça fazla işe yarayabileceği senaryo var. Bütün bu yararlılığına rağmen bu işlemi yapmak son derece kolay...



1- Bu işlem için ücretsiz EasyBCD aracını kullanacağız. Sisteminizde kurulu değilse buradan indirin ve kurun.


Sayfanın altındaki Non-commercial alanında Register butonuna tıklayın ve ardından Download butonuna tıklayın. Ad ve Mail kısmını doldurmak zorunda değilsiniz tercihe bağlı.


2- Aracı çalıştırın ve;


a- BCD Backup/Repair sekmesini seçin.

b- Change boot drive seçeneğini seçin

c- Perform Action butonuna tıklayarak değişikliği uygulayın.





3- Açılan küçük pencerede C sürücüsünün (Yada işletim sisteminiz hangi sürücüde yüklü ise onun harfinin) seçili olduğundan emin olun ve OK butonuna tıklayın.





4- İşlemin başarı ile sonuçlandığına dair bir mesaj alacaksınız Tamam diyerek kapatın ardından EasyBCD'yi kapatın.




5- Bu aynı zamanda Aktif bölüntüyü C olarak işaretliyor, ayrıca işaretlemek için uğraşmanıza gerek yok. Ancak yine de disk yönetiminden konrol edebilirsiniz;




İlgili olarak bakınız;

Etiketler

Ağ ve İnternet (26) Arama (10) Aygıt Yöneticisi (8) Başlat Menüsü (13) Bildirim Alanı (7) Bilgilendirme (70) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (12) Bulut Veri Yönetimi (4) Donanım (17) Dosya ve Klasörler (46) Dual Boot (13) Duyuru (2) Ebeveyn Denetimleri (1) Eşek şakaları (1) Ev Grubu (1) Gereksiz ipuçları (17) Geri dönüşüm Kutusu (5) Giriş seviyesi kullanıcı için (20) Görev Çubuğu (27) Görev Yöneticisi (1) Görev Zamanlama (7) Görünüm ve Kişiselleştirme (155) Güç seçenekleri (11) Güvenlik (41) Internet Explorer (20) İleri seviye kullanıcı için (23) İpucu (66) İzinler (22) Kısayol okunu kaldırma (1) Kısayol yazısını kaldırma (1) Kısayollar (61) Kitaplıklar (12) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (19) Kullanışlılığı arttırma (84) Kurtarma Araçları (6) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü arka planı (6) Multimedya/Eğlence (16) Nonpasaran (1) Ofis Programları (1) Ongörünümler (11) Onyükleme (15) Onyükleme esnasında sorun çözme (20) Onyükleme süreci (10) Optimizasyon (59) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (15) Parolalar ve Parola sorunları (6) Performans (22) Programlar ve özellikleri (14) Sabit Disk (18) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (35) Sağ Tuş "Gönder" Menüsü (5) Sağ tuş menüsü (38) Sağ Tuş Yeni Menüsü (2) Sanal Bellek (PageFile) (3) Sanal Makina/XP Mod (2) Sistem araçları (65) Sistem İzleme/Gözetleme (12) Sistem Onarımı (19) Sorun önleme (11) Sorunlar ve sorun çözümleri (96) Sürücü (Driver) (13) Uyku (1) Uyku devre Dışı (1) Uyku/Karma Uyku (6) Varsayılana dönme/Sıfırlama (21) Veri kurtarma (6) Veri yedekleme (11) Vitrin (5) Windows 7 (1) Windows 7 kurulumları hakkında herşey (40) Windows 7 TEMEL KONU (65) Windows Başlangıcı/Kapanışı (13) Windows Gezgini (39) Windows Gezgini Gezinti Bölmesi (21) Windows Live Essentials (8) Windows Media Center (6) Windows Media Player (6) Windows özellikleri/Bileşenleri (48) Windows Update (7) Yapışkan Notlar (2) Yedekleme ve Geri Yükleme (15)

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item