nwindows7

Windows 7 : Açılmayan Bilgisayardan Kişisel Verilerinizi Kurtarmak


Çok sık olan bir olaydır; Windows açılmaz ama Hard diskte önemli verileriniz vardır, bunları kurtarsanız Windows'u yeniden yüklemeye -format atmaya- razısınızdır yada bir sebepten dolayı harici diskiniz Windows üzerinden açılmıyordur. Verilerinizin orada olduğunu biliyorsunuzdur ama Windows diski görmek için biçimlendirmekte ısrar ediyordur. İşte bu tip durumlar için Windows Vista veya Windows 7 yükleme diskini yada elinizde varsa Windows Repair disk'i (WinRE) kullanabilirsiniz.


Bu yazının gernişletilmiş ve daha fazla yöntem içeren haline buradan ulaşabilirsiniz: Açılmayan Bilgisayardan Verilerinizi Kurtarmak
Eğer probleminiz Windows 7 veya Vista'yı açamamaksa bu genellikle kolayca halledilebilecek bir sorundur. Format atmadan önce, öncelikle Başlangıç Onarımı'nı deneyin eğer sonuç alamazsanız MBR kaydını onarmayı deneyin. %99.9 sorununuz bu 2 adımdan biri ile çözülecektir;


Eğer sorununuz harici diskteki verileri görememekse ve harici disk, bir harici disk kutusunda ise bu diski bilgisayara takılı olan diskin yerine bilgisayara monte edin (Eğer Notebook kullanıyorsanız bununla ilgili ayrıntılı bilgiyi buradan alabilirsiniz) ve alttaki adımları uygulayıp verilerinizi kurtardıktan sonra (Tabii mümkün olabilirse) tekrar orjinal hard diskinizi geri monte edin. Eğer harici diskiniz kendi orjinal kutusunda ise ve E-Sata arayüzü varsa bununla bağlamayı deneyin, muhtemelen Windows diski görecektir. Eğer görmezse ve veriler çok önemli ise disk kutusunu açmayı deneyebilir ve yukarıda anlattığım şekilde bilgisayara bağlayabilirsiniz. Ama bunun Harici Hard diskin garantisini geçersiz hale getireceğini unutmayın. Ayrıca sonuç almanız da garanti değildir.


1- Bilgisayarı Windows Vista / Windows 7 Yükleme Diski ile veya WinRE ile başlatın.



2- Şunlardan birini yapın: 

  • WinRE medyası kullandıysanız Dil ve Klavye düzenini seçtikten sonra üstteki ekran açılacak Komut İstemi'ni seçin. (Otomatik onarım açılırsa iptal edip kapatın)
  • Windows kurulum medyası kullandıysanız Dil ve Klavye düzenini seçtikten sonra İleri'ye tıklatın ve açılan ekranda Shift+F10 tuşlarına basın. Bu Komut istemcisinin açılmasını sağlayacak.

3- Komut istemi'ne notepad yazın ve Enter'a basın.

4- Bir Not Defteri açılacak. Ctrl + S tuşlarına bastığınızda bir Farklı Kaydet penceresi açılacak.

5- Not Defteri ile açtığınızdan Farklı Kaydet,  .txt dosyalarını gösteriyor olacak. Tüm Dosyalar'ı  (All Files) seçtiğinizde sabit diskteki veya harici diskteki  bütün verilere ulaşabileceksiniz. (Disklerde mekanik bir arıza olmaması ve verilerin silinmemiş olması durumunda) 

6- Bilgisayara bir harici medya (Usb flash sürücü veya harici disk) takın ve kurtarmak istediğiniz verileri Kopyala/Yapıştır (Copy/Paste) yoluyla harici medyaya aktarın.


7- Artık kurulum esnasında diski biçimlendirebilir ve Windows'u yeniden kurabilirsiniz.



Alttaki videoda bütün aşamaları görebilirsiniz...



Etiketler

Ağ ve İnternet (26) Arama (10) Aygıt Yöneticisi (8) Başlat Menüsü (13) Bildirim Alanı (7) Bilgilendirme (70) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (12) Bulut Veri Yönetimi (4) Donanım (17) Dosya ve Klasörler (46) Dual Boot (13) Duyuru (2) Ebeveyn Denetimleri (1) Eşek şakaları (1) Ev Grubu (1) Gereksiz ipuçları (17) Geri dönüşüm Kutusu (5) Giriş seviyesi kullanıcı için (20) Görev Çubuğu (27) Görev Yöneticisi (1) Görev Zamanlama (7) Görünüm ve Kişiselleştirme (155) Güç seçenekleri (11) Güvenlik (41) Internet Explorer (20) İleri seviye kullanıcı için (23) İpucu (66) İzinler (22) Kısayol okunu kaldırma (1) Kısayol yazısını kaldırma (1) Kısayollar (61) Kitaplıklar (12) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (19) Kullanışlılığı arttırma (84) Kurtarma Araçları (6) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü arka planı (6) Multimedya/Eğlence (16) Nonpasaran (1) Ofis Programları (1) Ongörünümler (11) Onyükleme (15) Onyükleme esnasında sorun çözme (20) Onyükleme süreci (10) Optimizasyon (59) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (15) Parolalar ve Parola sorunları (6) Performans (22) Programlar ve özellikleri (14) Sabit Disk (18) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (35) Sağ Tuş "Gönder" Menüsü (5) Sağ tuş menüsü (38) Sağ Tuş Yeni Menüsü (2) Sanal Bellek (PageFile) (3) Sanal Makina/XP Mod (2) Sistem araçları (65) Sistem İzleme/Gözetleme (12) Sistem Onarımı (19) Sorun önleme (11) Sorunlar ve sorun çözümleri (96) Sürücü (Driver) (13) Uyku (1) Uyku devre Dışı (1) Uyku/Karma Uyku (6) Varsayılana dönme/Sıfırlama (21) Veri kurtarma (6) Veri yedekleme (11) Vitrin (5) Windows 7 (1) Windows 7 kurulumları hakkında herşey (40) Windows 7 TEMEL KONU (65) Windows Başlangıcı/Kapanışı (13) Windows Gezgini (39) Windows Gezgini Gezinti Bölmesi (21) Windows Live Essentials (8) Windows Media Center (6) Windows Media Player (6) Windows özellikleri/Bileşenleri (48) Windows Update (7) Yapışkan Notlar (2) Yedekleme ve Geri Yükleme (15)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item