nwindows7

Ses Kaydı : Sadece Hoparlörden Çıkan Sesi Kaydetmek

Çoğunuzun bildiği gibi Windows 7 içinde ses kaydetmeye yarayan küçük bir araç bulunur. Fakat bu araç varsayılan olarak mikrofonun algıladığı sesleri kaydettiği için; sadece ortamdaki sesleri o da son derece düşük bir kalite ile kaydetmeye yarar. Bu yüzden de çoğu kullanıcının işine yarayacak bir araç değildir. Peki bu araç ile bilgisayarınızın hoparlöründen çıkan tüm sesleri stüdyo kalitesi ile dijital olarak kaydedebileceğinizi ve ortam seslerinin kaydedilmeyeceğini söylesem ?




Çoğunuzun başına gelmiştir; İnternette bir klip izlersiniz, ne şarkıyı nede şarkıcıyı tanımıyorsunuzdur ama tekrar dinlemek için ses olarak kaydetmek istersiniz, veya bir filmin bir dizinin bir yerinde kaydetmek istediğiniz konuşmalar olur veya oyun esnasında ses kaydı yapmak istersiniz vs.vs. Bunun için 3.parti bir program kullanmanıza gerek yok. Buyrun başlayalım;

1-  Denetim Masası\Donanım ve Ses\Ses yolunu izleyin veya Bildirim Alanı'ndaki ses kartınızın (Bende Realtek) simgesine sağ tıklayarak Ses Aygıtları deyin.


2- Açılan pencerede  Devre dışı bırakılmış aygıtları göster deyin.


3-  Bunu yaptığınızda Stereo Karışımı (Stereo Mix) adında yeni bir aygıtın belirdiğini göreceksiniz. Sağ tıklayın ve Etkinleştir deyin.



Hepsi bu!


Artık hoparlörünüzden çıkan herşeyi kaydedebilirsiniz. Bunun için; Başlat Menüsü/Tüm Programlar/Donatılar/Ses Kaydedicisi yolunu izleyebilir veya Başlat Menüsü arama satırına Ses Kaydedicisi yazıp Enter'a basabilir veya Bildirim Alanı'ndaki ses kartınızın simgesine sağ tıklayarak Ses Kaydedici diyebilirsiniz.


Kullanımı son derece basit sadece tek tuşu var :)









Birkaç İpucu

  • Araç, sistem sesleri de hoparlörden çıktığı için sistem seslerini de kaydedebiliyor. Bunu önlemek için sistem seslerini kapatmanız gerekiyor. Bunun için bakınız ;Windows 7 : Çoklu Ses Kontrolü
  • Kaydın ses seviyesini hoparlörden çıkan ses belirliyor. Bu yüzden sesi çok kısmayın ama sonuna kadar da açmayın bu ses kalitesini kötü etkiliyor.
  • Kulaklık takılı iken de bu işlemi yapabilirsiniz. Böylece sesi açamadığınız ortamlarda da ses kaydı yapabilirsiniz.
  • Kaydın kalitesini Stereo Karışımı'na (Stereo Mix) sağ tıklayıp Özellikler diyerek ulaşabileceğiniz pencerede Gelişmiş sekmesinden ayarlayabilirsiniz;





  • Aynı konumdaki Düzeyler sekmesinde ise kaydedilecek sesin yüksekliğini ayarlayabilirsiniz. Bu ses düzeyi ses kartınızın kalitesine bağlı olarak çok fazla arttırılmamalı yoksa ses kalitesi bozuluyor. Ben bu işlemi bir Notebook'ta uyguladığım için %75'te bıraktım.


  • Bununla yapılacak ses kaydı iyi olmaz diyenlere Metallica'dan geliyor; No Leaf Clover! (*Youtube'dan kendim kaydettim. ** 5:30 dakikalık kayıt, DVD kalitesinde seçeneği ile 3.7 Mb boyutta oldu.)


Etiketler

Ağ ve İnternet (26) Arama (10) Aygıt Yöneticisi (8) Başlat Menüsü (13) Bildirim Alanı (7) Bilgilendirme (70) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (12) Bulut Veri Yönetimi (4) Donanım (17) Dosya ve Klasörler (46) Dual Boot (13) Duyuru (2) Ebeveyn Denetimleri (1) Eşek şakaları (1) Ev Grubu (1) Gereksiz ipuçları (17) Geri dönüşüm Kutusu (5) Giriş seviyesi kullanıcı için (20) Görev Çubuğu (27) Görev Yöneticisi (1) Görev Zamanlama (7) Görünüm ve Kişiselleştirme (155) Güç seçenekleri (11) Güvenlik (41) Internet Explorer (20) İleri seviye kullanıcı için (23) İpucu (66) İzinler (22) Kısayol okunu kaldırma (1) Kısayol yazısını kaldırma (1) Kısayollar (61) Kitaplıklar (12) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (19) Kullanışlılığı arttırma (84) Kurtarma Araçları (6) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü arka planı (6) Multimedya/Eğlence (16) Nonpasaran (1) Ofis Programları (1) Ongörünümler (11) Onyükleme (15) Onyükleme esnasında sorun çözme (20) Onyükleme süreci (10) Optimizasyon (59) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (15) Parolalar ve Parola sorunları (6) Performans (22) Programlar ve özellikleri (14) Sabit Disk (18) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (35) Sağ Tuş "Gönder" Menüsü (5) Sağ tuş menüsü (38) Sağ Tuş Yeni Menüsü (2) Sanal Bellek (PageFile) (3) Sanal Makina/XP Mod (2) Sistem araçları (65) Sistem İzleme/Gözetleme (12) Sistem Onarımı (19) Sorun önleme (11) Sorunlar ve sorun çözümleri (96) Sürücü (Driver) (13) Uyku (1) Uyku devre Dışı (1) Uyku/Karma Uyku (6) Varsayılana dönme/Sıfırlama (21) Veri kurtarma (6) Veri yedekleme (11) Vitrin (5) Windows 7 (1) Windows 7 kurulumları hakkında herşey (40) Windows 7 TEMEL KONU (65) Windows Başlangıcı/Kapanışı (13) Windows Gezgini (39) Windows Gezgini Gezinti Bölmesi (21) Windows Live Essentials (8) Windows Media Center (6) Windows Media Player (6) Windows özellikleri/Bileşenleri (48) Windows Update (7) Yapışkan Notlar (2) Yedekleme ve Geri Yükleme (15)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item