nwindows7

Windows 7: VPN Bağlantısı Kurmak, VPN Bağlantısı ile Internet Yasaklarını Aşmak

Başka bir bilgisayardan bilgisayarınıza sanal özel ağ (VPN) bağlantısı kurabilirsiniz. Örneğin, bu yöntemi iş yerinizdeki bilgisayara evden bağlanmak için kullanmak isteyebilirsiniz. Bir önceki yazıda sizlere Windows 7 kurulu bir bilgisayarda gelen VPN bağlantılarına nasıl izin vereceğinizi anlatmıştım. Şimdi ise bir VPN bağlantısını nasıl kuracağınızı ve bunun ne işinize yarayabileceğini anlatacağım...




1- Ağ ve Paylaşım Merkezi'ni açın ve altta görebileceğiniz Yeni bağlantı veya ağ kurun bağlantısına tıklayın.





2- Açılan pencerede Çalışma alanına bağlan seçeneğini seçin.




3- Internet bağlantımı (VPN) kullan seçeneğini seçin.





4- Bağlanmak istediğiniz bilgisayarın IP adrsini girin. Eğer bağlanmak istediğiniz bilgisayar bir yerel ağda ise isterseniz IP adresi yerine sadece bilgisayar ismini yazmanız (Önceki makalede 7. adım) yeterli. Ayrıca hemen bağlanmayacaksanız, sadece bağlantının hazır olmasını istiyorsanız alttaki Şimdi bağlanma, sadece sonra bağlanabileceğim şekilde ayarla seçeneğini seçili bırakın.





5- Bağlanacağınız bilgisayardaki bir kullanıcının adını ve parolasını biliyor olmanız gerek. (Ayrıca ilk makalade anlattığım gibi VPN bağlantısına izin verilmiş olmalı) Sürekli parola girmak istemiyorsanız Bu parolayı hatırla kutusunu işaretlemeyi unutmayın.





6- Eğer  4. adımda, Şimdi bağlanma, sadece sonra bağlanabileceğim şekilde ayarla seçeneğini işaretlemediyseniz Bağlan butonuna tıkladığınızda bağlantı kurulacak.





7- Eğer 4. adımda, Şimdi bağlanma, sadece sonra bağlanabileceğim şekilde ayarla seçeneğini işaretlediyseniz alttaki ekranla karşılaşacaksınız.





8- İstediğiniz zaman Ağlar arasında bulabileceğiniz VPN bağlantısına tıklayarak VPN bağlantısını başlatabilirsiniz.




9- 8. adımı uyguladığınızda alttaki pencere açılır. 5. adımda, Bu parolayı hatırla kutusunu işaretlediyseniz sadece Bağlan butonuna tıklamanız yeterli





10- İstediğiniz zaman Özellikler butonuna (9. adımın altındaki resim) tıklayarak VPN bağlantısı ile ilgili istediğiniz özelliği (IP adresi, parola vs.) değiştirebilirsiniz.





Gelin olayı pratiğe dökelim...


          VPN bağlantısı genelde şirketlerin kullandığı bir özellik olmasına rağmen bizim gibi sık sık internet üzerindeki bazı alanlara yasaklamalar getirilen bir ülkede yaşıyorsanız bu yasakları aşmanın bir yolu olarak da kullanılabilir.

          Bunun için kullanılan yol ise Internette her hangi bir siteye bağlanmanın yasaklanmasının düşünülemeyeceği bir ülkede bulunan bir bilgisayara VPN bağlantısı ile bağlanmak ve onun Internet bağlantısını kullanmak.

         Bunu yaptığınızda Internet servis sağlayıcınız dahil hiç kimse sizin ne yaptığınızı bilemez. Ancak dünya üzerinde VPN hizmeti veren bilgisayarlar ve IP numaraları belli olduğundan;


  1. Bu bağlantıyı suç işlemek için kullanırsanız ve bu suç adli soruşturmaya tabi olursa adli birimler IP adresinizi VPN hizmeti sunan şirketten isteyebililer ve alabilirler. Bunun Amerika'da yada Filipinler'de olmasının bir önemi yoktur. 
  2. Google bu IP adreslerinin tamamını bilir. Bu yüzden Adsense reklam gelirlerini manipule etmek amacı le kullanmak aklınıza dahi gelmesin. Google'ın dünyanın en zeki mühendislerini çalıştırır. İki IP adresi değiştirdiniz diye Google'ı dolandırabileceğinizi sanmayın!

Başlayalım;


      Örnek olarak ücretsiz hizmet sunan Hot UK FREE VPN servisini kullanacağız. Kullanacağımız servisin özellkleri şöyle;

  • Internet adresi: ukpptp.hotfreevpn.com
  • Kullanıcı adı: free
  • Parola: 1234

      Bundan başka ücretsiz VPN servisleri bulabilirsiniz ama ücretsiz VPN servisleri sınırlı hız sunarlar. Bu yüzden internet bağlantı hızınız düşecektir. Hızlı bir VPN bağlantısı için ise ücretli VPN servisleri kullanmanız gerek.



1- Yukarıdaki bilgileri kullanarak makaleyi uygulayın;






2- Bağlantı sağlandıktan sonra bir internet sayfasına bağlanmaya çalıştığınızda (1 kereye mahsus) kullanım şartlarını kabul etmeniz gerekecek.

Artık istediğiniz yere bağlanabilirsiniz...






           Altta bütün süreci gösteren ve örnek olarak yasaklı bir site olan Piratebay'e nasıl bağlanacağınızı gösteren bir video var. Denerseniz (DNS sağlayıcınızı değiştirseniz dahi) VPN bağlantısı olmadan bahsettiğim siteye bağlanamayacağınızı göreceksiniz:



Etiketler

Ağ ve İnternet (26) Arama (10) Aygıt Yöneticisi (8) Başlat Menüsü (13) Bildirim Alanı (7) Bilgilendirme (70) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (12) Bulut Veri Yönetimi (4) Donanım (17) Dosya ve Klasörler (46) Dual Boot (13) Duyuru (2) Ebeveyn Denetimleri (1) Eşek şakaları (1) Ev Grubu (1) Gereksiz ipuçları (17) Geri dönüşüm Kutusu (5) Giriş seviyesi kullanıcı için (20) Görev Çubuğu (27) Görev Yöneticisi (1) Görev Zamanlama (7) Görünüm ve Kişiselleştirme (155) Güç seçenekleri (11) Güvenlik (41) Internet Explorer (20) İleri seviye kullanıcı için (23) İpucu (66) İzinler (22) Kısayol okunu kaldırma (1) Kısayol yazısını kaldırma (1) Kısayollar (61) Kitaplıklar (12) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (19) Kullanışlılığı arttırma (84) Kurtarma Araçları (6) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü arka planı (6) Multimedya/Eğlence (16) Nonpasaran (1) Ofis Programları (1) Ongörünümler (11) Onyükleme (15) Onyükleme esnasında sorun çözme (20) Onyükleme süreci (10) Optimizasyon (59) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (15) Parolalar ve Parola sorunları (6) Performans (22) Programlar ve özellikleri (14) Sabit Disk (18) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (35) Sağ Tuş "Gönder" Menüsü (5) Sağ tuş menüsü (38) Sağ Tuş Yeni Menüsü (2) Sanal Bellek (PageFile) (3) Sanal Makina/XP Mod (2) Sistem araçları (65) Sistem İzleme/Gözetleme (12) Sistem Onarımı (19) Sorun önleme (11) Sorunlar ve sorun çözümleri (96) Sürücü (Driver) (13) Uyku (1) Uyku devre Dışı (1) Uyku/Karma Uyku (6) Varsayılana dönme/Sıfırlama (21) Veri kurtarma (6) Veri yedekleme (11) Vitrin (5) Windows 7 (1) Windows 7 kurulumları hakkında herşey (40) Windows 7 TEMEL KONU (65) Windows Başlangıcı/Kapanışı (13) Windows Gezgini (39) Windows Gezgini Gezinti Bölmesi (21) Windows Live Essentials (8) Windows Media Center (6) Windows Media Player (6) Windows özellikleri/Bileşenleri (48) Windows Update (7) Yapışkan Notlar (2) Yedekleme ve Geri Yükleme (15)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item