nwindows7

Masaüstü Arka Planı Olarak Video Kullanmak İster misiniz?

Windows Vista Ultimate kullananlarınız hatırlayacaktır; Windows Vista Ultimate'te DreamScene adında bir özellik vardı. Ancak Microsoft Windows 7'de bu özelliği kaldırarak yerine Slayt Gösterisi özelliğini koydu. Bu yazıda size Windows 7'de (Home Premium ve üstü) bu özelliği nasıl kullanacağınızı anlatacağım....







DreamScene Nedir?
(*Alttaki açıklama Microsoft'un DreamScene tanıtım sayfasından alınmıştır)


         Hiç masaüstü arka planınınızı sıradan bir resimden daha heyecan verici yapabilmeyi dilediniz mi? Bir videoyu, hatta sevdiğiniz resimlerden oluşan bir slayt gösterisini masaüstü arka planınız olarak kullanmak ister miydiniz? Cevabınız evetse, şanslısınız. Windows DreamScene bunu gerçekleştirebilir. Windows DreamScene ile, masaüstü arka planı olarak bir videoyu,  tıpkı normal bir resmi kullanıyormuş gibi kullanabilirsiniz.


Windows DreamScene tam olarak nedir?

         Windows DreamScene bir Windows Ultimate Ek Özelliğidir. Windows Ultimate Ek Özellikleri, bilgisayarınızı kullanmayı daha eğlenceli kılmak üzere Windows özelliklerini geliştirmek amacıyla Windows Vista Ultimate müşterileri için tasarlanmıştır. Windows DreamScene ile masaüstü arka planınızı, sürekli döngüde çalışarak masaüstünüze hayat veren bir video klipe değiştirebilirsiniz.


    Notlar/Uyarılar

    • Windows DreamScene yalnızca WMV ve MPG video dosyası biçimlerini destekler.
    • Masaüstü arka planınız olarak bir video ayarlamak için Windows Aero'yu destekleyen ekran kartınızın olması gerekir.
    • Windows DreamScene, bazı yeni video kartlarının gelişmiş donanım hızlandırma özelliklerinden yararlanabilir. Her ne kadar donanım hızlandırma kullanıldığında Windows DreamScene çok etkili olabiliyorsa da tüm bilgisayarlar bu özelliği desteklemez. Bazı bilgisayarlarda, Windows DreamScene önemli bir performans etkisi yaratabilir.
    • Bilgisayarınızın donanımına bağlı olarak, bilgisayarınızın genel performansında bir etki fark edebilirsiniz. Bu, bilgisayarınızdaki pencereler arasında ne kadar hızlı geçiş yapabildiğinizi ve programların başlamasının ne kadar süreceğini de içerebilir. 

    WMV formatında arkaplan videoları indirebileceğiniz kaynaklar;



    Bu özelliği kullanmak legal mi?


    Bildiğiniz gibi blogumda illegal hiçbir içeriği paylaşmıyorum ve illgal içeriğin kullanımını özendirecek veya kolaylaştıracak hiçbir bilgiye de yer vermiyorum. Bu yüzden konuyu araştırdım.  Microsoft Answers forumlarında (Linkbu özelliği Windows 7'ye uyarlama yolu anlatılmış ve uygulama için linkler verilmiş. Veren kullanıcı da yazının sonuna Microsoft Answer forum yöneticilerine yönelik  "Bu durum illegal ise içeriği ve linkleri silin" diye not düşmüş. Aradan geçen 2 senede linkler ve yazı silinmediğine göre ben bu durumu doğal olarak Microsoft'un mazur gördüğü yönünde yorumladım.




    Bu makale sadece 64 Bit Windows 7 içindir. 32 Bit için çalışan versiyonları da var ama stabil çalışmadığı için makaleye katmadım.


      1- Öncelikle buradan DreamScene dosyasını indirin.


      2- İndirdiğiniz dosyayı açtığınızda -İçeriğini altta sıraladığım- bir klasör ile karşılaşacaksınız;

      • DreamScene.dll
      • DreamScene.dll.mui
      • Dscene.reg
      • Dscene_Sil.reg


      3- DreamScene.dll dosyasını C:\Windows\System32 (%windir%\System32) adresine kopyalayın


      4- DreamScene.dll.mui dosyasını C:\Windows\System32\en-US (%windir%\System32\en-US) adresine kopyalayın.


      5- Dscene.reg dosyasını çift tıklayarak çalıştırın ve gereken onayları verin.




                 Artık herhangi bir  .wmv veya .mpg formatındaki videoya sağ tıkladığınızda Set as Desktop Background (Masaüstü arkaplanı olarak ayarla) seçeneğinin belirdiğini göreceksiniz;






      İstediğiniz zaman arka plandaki videoyu duraklatabilir ve devam ettirebilirsiniz;







          Vazgeçmek için ise herhangi bir başka tema seçmeniz yeterli. (Oturumu yeniden başlatmak gerekebilir)




      GERİ DÖNÜŞ


      Eğer yaptığınız değişiklikleri geri almak isterseniz;

      a-) 3. ve 4. adımda kopyaladığınız DreamScene.dll ve DreamScene.dll.mui dosyalarını silin.

      b-) Dscene_Sil.reg anahtarına çift tıklayıp gereken onayları verin ve kayıt defterini eski haline getirin.

      Bu kadar...






      Eğer Masaüstü simgelerindeki yazıların düzgün görüntülenememe 
      problemi ile karşılaşırsanız;


      1- Buradan DreamScene_Düzeltme dosyasını indirin.


      2-  İçinden çıkan  DreamScene_Düzeltme klasörünü Masaüstüne taşıyın ve  içindeki install fix.bat dosyasını çift tıjklayarak çalıştırın.


      3- Ardından %UserProfile%\AppData\Roaming\Microsoft\Windows DreamScene adresine gidin (Başlat Menüsü arama satırına adresi yapıştırıp Enter'a basmanız yeterli) ve Image1 ve Image2'yi seçerek Masaüstü Arka Planı olarak atayın.




      4- (Opsiyonel) Masaüstünde boş bir alana sağ tıklayın ve Kişiselleştir deyin. Ardından bu temayı -ileride kolayık olması açısından-  Herhangi bir isimle kaydedin. (Örneğin DreamScene)




        5- Artık Masaüstü arkaplanı olarak bir video atadığınızda Masüstü simgelerinin altındaki yazıların düzgün görüntülendiğini göreceksiniz. Artı bir kişiselleştirme olarak bu yazıların gölgelerini Görsel Efekt ayarlarından kapatarak daha iyi bir görüntü elde edebilirsiniz.


        6- DreamScene dışında bir normal arkaplan seçerseniz ve daha sonra tekrar video atamak isterseniz -Masaüstü simgelerinin altındaki yazıların düzgün görüntülenmesi sorunuyla tekrar karşılaşmamak için-  önce 4. adımda oluşturduğunuz temayı seçin sonra videoyu seçin.



        • Aradığınızı bulabilmek için lütfen sağ yandaki etiketleri ve arama kutusunu kullanın. 
        • Arama kutusunda yapılan aramalar, tüm site içeriğini kapsadığı için aynı konudaki bir makalenin Windows Vista, Windows 7 ve Windows 8 versiyonu bulunabilir. Kullandığınız işletim sistemine uygun versiyonu seçtiğinizden emin olun.
        • Yapacağınız yorumların konuyla alakalı olmasına lütfen dikkat edin.

        Etiketler

        Ağ ve İnternet (26) Arama (10) Aygıt Yöneticisi (8) Başlat Menüsü (13) Bildirim Alanı (7) Bilgilendirme (70) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (12) Bulut Veri Yönetimi (4) Donanım (17) Dosya ve Klasörler (46) Dual Boot (13) Duyuru (2) Ebeveyn Denetimleri (1) Eşek şakaları (1) Ev Grubu (1) Gereksiz ipuçları (17) Geri dönüşüm Kutusu (5) Giriş seviyesi kullanıcı için (20) Görev Çubuğu (27) Görev Yöneticisi (1) Görev Zamanlama (7) Görünüm ve Kişiselleştirme (155) Güç seçenekleri (11) Güvenlik (41) Internet Explorer (20) İleri seviye kullanıcı için (23) İpucu (66) İzinler (22) Kısayol okunu kaldırma (1) Kısayol yazısını kaldırma (1) Kısayollar (61) Kitaplıklar (12) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (19) Kullanışlılığı arttırma (84) Kurtarma Araçları (6) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü arka planı (6) Multimedya/Eğlence (16) Nonpasaran (1) Ofis Programları (1) Ongörünümler (11) Onyükleme (15) Onyükleme esnasında sorun çözme (20) Onyükleme süreci (10) Optimizasyon (59) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (15) Parolalar ve Parola sorunları (6) Performans (22) Programlar ve özellikleri (14) Sabit Disk (18) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (35) Sağ Tuş "Gönder" Menüsü (5) Sağ tuş menüsü (38) Sağ Tuş Yeni Menüsü (2) Sanal Bellek (PageFile) (3) Sanal Makina/XP Mod (2) Sistem araçları (65) Sistem İzleme/Gözetleme (12) Sistem Onarımı (19) Sorun önleme (11) Sorunlar ve sorun çözümleri (96) Sürücü (Driver) (13) Uyku (1) Uyku devre Dışı (1) Uyku/Karma Uyku (6) Varsayılana dönme/Sıfırlama (21) Veri kurtarma (6) Veri yedekleme (11) Vitrin (5) Windows 7 (1) Windows 7 kurulumları hakkında herşey (40) Windows 7 TEMEL KONU (65) Windows Başlangıcı/Kapanışı (13) Windows Gezgini (39) Windows Gezgini Gezinti Bölmesi (21) Windows Live Essentials (8) Windows Media Center (6) Windows Media Player (6) Windows özellikleri/Bileşenleri (48) Windows Update (7) Yapışkan Notlar (2) Yedekleme ve Geri Yükleme (15)

        Son yorumlar

        Twitter

        Facebook

        İzleyiciler

        Rastgele

        item