nwindows7

Windows 7, 8 ve 10: Görev Çubuğuna Bir Klasörü Sabitlemek

Windows 7'de normal şartlar altında bir klasörü Görev Çubuğu'na sabitleyemezsiniz. Klasörü yada kısayolunu klasöre sabitlemeye kalktığınızda "Sabitleme yeri: Görev Çubuğu" yerine "Sabitleme yeri: Windows Gezgini" bilgilendirmesi çıkar ve sadece Windows Gezgini'ne sabitleyebilirsiniz. Bunun anlamı da şudur: Klasör Görev Çubuğu'ndaki Windows Gezgini'nin açılır menüsüne sabitlenir. (Alttaki resimler) Oysa küçük bir hile ile Windows 7'yi kandırmak ve dilediğiniz klasörü   Görev Çubuğu'na  sabitlemek mümkündür...


Normal durum
Yazıdan sonra


  • Görev Çubuğuna sabitlenmiş öğeler alttaki gizli klasörde depolanır:

    • C:\Users\Nonpasaran\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\User Pinned\Taskbar

  • Bu makaleyi alttaki gizli klasörü Görev Çubuğu'na sabitleyerek XP'deki Başlat Menüsü benzeri bir şekilde kullanabilirsiniz:

    • C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs

I. YOL

1- Windows Gezgini'ni kullanarak Görev Çubuğu'na sabitlemek istediğiniz klasöre gidin ve sağ tıklayarak Gönder/Masaüstü (kısayol oluştur) deyin.


2- Masaüstünde oluşturduğunuz kısayola sağ tıklayın ve Özellikler deyin. Açılan pencerede Hedef satırının başına explorer yazın (Aresle explorer arasında bir boşluk bırakın) ve kaydedin.


3- Kısayolun simgesinin, klasör simgesinden Windows Gezgini simgesine dönüştüğünü göreceksiniz. Eski haline getirmek için yine aynı pencerede Simge değiştir... butonuna tıklayın ve açılan pencere adres satırına imageres.dll yazıp simgelere tıklayın. Simgelerin değiştiğini göreceksiniz. Yeni açılan simgelerden standart klasör simgesini seçin.


Burada -kendi özel simgeniz de dahil olmak üzere- dilediğiniz simgeyi atayabilirsiniz.

4- Artık simgeyi Görev Çubuğu'na sürükleyip bırakabilir ve sabitleyerek kullanabilirsiniz.

II. YOL

Alternatif bir yöntem olarak alttaki linkte anlattığım yöntemi kullanmanız da olası. Bu yöntemin avantajı klasörleri sağ tarafa da sabitleyebilecek olmanız. (Linkteki 2. Adım yerine buradaki 1. adımı uygulayacaksınız)


Hepsi bu...

Etiketler

Ağ ve İnternet (26) Arama (10) Aygıt Yöneticisi (8) Başlat Menüsü (13) Bildirim Alanı (7) Bilgilendirme (70) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (12) Bulut Veri Yönetimi (4) Donanım (17) Dosya ve Klasörler (46) Dual Boot (13) Duyuru (2) Ebeveyn Denetimleri (1) Eşek şakaları (1) Ev Grubu (1) Gereksiz ipuçları (17) Geri dönüşüm Kutusu (5) Giriş seviyesi kullanıcı için (20) Görev Çubuğu (27) Görev Yöneticisi (1) Görev Zamanlama (7) Görünüm ve Kişiselleştirme (155) Güç seçenekleri (11) Güvenlik (41) Internet Explorer (20) İleri seviye kullanıcı için (23) İpucu (66) İzinler (22) Kısayol okunu kaldırma (1) Kısayol yazısını kaldırma (1) Kısayollar (61) Kitaplıklar (12) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (19) Kullanışlılığı arttırma (84) Kurtarma Araçları (6) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü arka planı (6) Multimedya/Eğlence (16) Nonpasaran (1) Ofis Programları (1) Ongörünümler (11) Onyükleme (15) Onyükleme esnasında sorun çözme (20) Onyükleme süreci (10) Optimizasyon (59) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (15) Parolalar ve Parola sorunları (6) Performans (22) Programlar ve özellikleri (14) Sabit Disk (18) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (35) Sağ Tuş "Gönder" Menüsü (5) Sağ tuş menüsü (38) Sağ Tuş Yeni Menüsü (2) Sanal Bellek (PageFile) (3) Sanal Makina/XP Mod (2) Sistem araçları (65) Sistem İzleme/Gözetleme (12) Sistem Onarımı (19) Sorun önleme (11) Sorunlar ve sorun çözümleri (96) Sürücü (Driver) (13) Uyku (1) Uyku devre Dışı (1) Uyku/Karma Uyku (6) Varsayılana dönme/Sıfırlama (21) Veri kurtarma (6) Veri yedekleme (11) Vitrin (5) Windows 7 (1) Windows 7 kurulumları hakkında herşey (40) Windows 7 TEMEL KONU (65) Windows Başlangıcı/Kapanışı (13) Windows Gezgini (39) Windows Gezgini Gezinti Bölmesi (21) Windows Live Essentials (8) Windows Media Center (6) Windows Media Player (6) Windows özellikleri/Bileşenleri (48) Windows Update (7) Yapışkan Notlar (2) Yedekleme ve Geri Yükleme (15)

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item