nwindows7

Windows 7 : Sürücülerin Simgesini Değiştirmek - II

Daha önce Windows 7 : Sürücülerin Simgesini Değiştirmek isminde bir yazı yazmış ve sisteminizdeki sabit disk ve  optik sürücünün Bilgisayar penceresinde görüntülenen simgelerini manuel olarak nasıl değiştirebileceğinizi anlatmıştım.Bu yazı ise hazıra konmayı sevenler için....



1- Öncelikle Sürücü simgelerini değiştirme.rar dosyasını indirin.

2- Dosyanın içerisinden 3 adet klasör çıkacak;
  • Alternatif sürücü ikonları
  • Sürücü simgeleri
  • Sürücü harf simgeleri reg dosyaları

3- Sürücü simgeleri klasörünü üzerinde herhangi bir değişiklik yapmadan C: dizinine atın. Yani adresi "C:\Sürücü simgeleri"  olmalı.


4- Şimdi Sürücü harf simgeleri reg dosyaları  klasörünün içerisindeki dosyalardan Sürücüharfsimgeleriekle.reg dosyasına çift tıkayın ve gereken onayları verin.

5- Artık Bilgisayar penceresinde simgelerin değiştiğini göreceksiniz.Ayrıca takacağınız her harici medya içinde atanmış simgeler devereye girecektir.



Eğer dilerseniz bu simgeleride özelleştirebilirsiniz. Bunun için indirdiğiniz dosyada bulunan Alternatif sürücü ikonları klasöründe ki 100'ün üzerinde ikondan birini kullanabileceğiniz gibi kendi istediğiniz bir ikonu da kullanabilirsiniz.Bunun için alttaki adımları uygulayın;

Alttaki adımlarda ben örnek olarak E optik sürücüsünün ikonunu değiştirmeyi anlattım.Sizde değiştirmek istediğiniz sürücüye göre E yerine o sürücünün harfini kullanın.

1- Beğendiğiniz ikonun ismini HDD_E olarak değiştirin.

2- C:\Sürücü simgeleri  klasörüne atın. Size aynı isimde bir dosyanın burada olduğu söylendiğinde Kopyala ve Değiştir deyin.Yada önce HDD_E simgesini başka bir lokasyona taşıdıktan sonra basitçe yeni HDD_E simgesini buraya atın.

3- Değişikliğin bilgisayarı veya Windows Gezgini'ni yeniden başladıktan sonra geçerli olması gerekir. Eğer olmazsa ikon önbelleğini sıfırlayın.Bunlar için alttaki bağlantılardan yardım alabilirsiniz;

Windows 7 : İkonlarınız Düzgün Görüntülenmiyor
Windows Gezgini'ni Yeniden Başlatmak



Varsayılan simgelere dönmek isterseniz Sürücü harf simgeleri reg dosyaları klasöründen çıkan diğer .reg dosyası olan Sürücüsimgeleri.varsayılanadöndür.reg dosyasına çift tıklayıp gereken onayları vermeniz yeterli olacaktır. Eğer sorun olursa 3. adımı uygulayın.

Güncelleme: Varsayılana dönüş için kullanılan Kayıt Defteri anahtarında (Sürücüsimgeleri.varsayılanadöndür.reg) bir hata yapmışım. Bu sebeble güncelledim. Dosyaları daha önce indiren arkadaşlar tekrar indirirlerse güncellenmiş versiyonu indirmiş olacaklar...  (10 Kasım 2013)

Etiketler

Ağ ve İnternet (26) Arama (10) Aygıt Yöneticisi (8) Başlat Menüsü (13) Bildirim Alanı (7) Bilgilendirme (70) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (12) Bulut Veri Yönetimi (4) Donanım (17) Dosya ve Klasörler (46) Dual Boot (13) Duyuru (2) Ebeveyn Denetimleri (1) Eşek şakaları (1) Ev Grubu (1) Gereksiz ipuçları (17) Geri dönüşüm Kutusu (5) Giriş seviyesi kullanıcı için (20) Görev Çubuğu (27) Görev Yöneticisi (1) Görev Zamanlama (7) Görünüm ve Kişiselleştirme (155) Güç seçenekleri (11) Güvenlik (41) Internet Explorer (20) İleri seviye kullanıcı için (23) İpucu (66) İzinler (22) Kısayol okunu kaldırma (1) Kısayol yazısını kaldırma (1) Kısayollar (61) Kitaplıklar (12) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (19) Kullanışlılığı arttırma (84) Kurtarma Araçları (6) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü arka planı (6) Multimedya/Eğlence (16) Nonpasaran (1) Ofis Programları (1) Ongörünümler (11) Onyükleme (15) Onyükleme esnasında sorun çözme (20) Onyükleme süreci (10) Optimizasyon (59) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (15) Parolalar ve Parola sorunları (6) Performans (22) Programlar ve özellikleri (14) Sabit Disk (18) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (35) Sağ Tuş "Gönder" Menüsü (5) Sağ tuş menüsü (38) Sağ Tuş Yeni Menüsü (2) Sanal Bellek (PageFile) (3) Sanal Makina/XP Mod (2) Sistem araçları (65) Sistem İzleme/Gözetleme (12) Sistem Onarımı (19) Sorun önleme (11) Sorunlar ve sorun çözümleri (96) Sürücü (Driver) (13) Uyku (1) Uyku devre Dışı (1) Uyku/Karma Uyku (6) Varsayılana dönme/Sıfırlama (21) Veri kurtarma (6) Veri yedekleme (11) Vitrin (5) Windows 7 (1) Windows 7 kurulumları hakkında herşey (40) Windows 7 TEMEL KONU (65) Windows Başlangıcı/Kapanışı (13) Windows Gezgini (39) Windows Gezgini Gezinti Bölmesi (21) Windows Live Essentials (8) Windows Media Center (6) Windows Media Player (6) Windows özellikleri/Bileşenleri (48) Windows Update (7) Yapışkan Notlar (2) Yedekleme ve Geri Yükleme (15)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item