nwindows7

SkyDrive: Masaüstünden Klasör veya Sürücü Olarak Kullanmak - I

SkyDrive bildiğiniz gibi her Windows Live kimliği (ID) için 25 GB depolama alanı sunuyor. Bu pratikte birden fazla hesap kullanarak internet üzerinde sınırsız depolama alanına sahip olmanız demek. Sizin için önemli verileri her ihtimale karşın SkyDrive hesabınıza yüklemeniz sizi olası veri kayıplarına karşı etkin olarak koruyacaktır. Kötü tarafı ise yükleyeceğiniz azami dosya boyutunun 50 MB ile sınırlandırılmış olması ve hızlı ve sınırsız bir internet bağlantısı gerektirmesi.   SkyDrive'ı Masaüstünden kontrol etmenin ise 2 yolu var; Sadece Windows'u kullanarak veya 3. parti bir program kullanarak. Her iki yönteminde kendine göre avantaj veya dezavantajları var. Bu yazıda size Windows üzerinden nasıl yapacağınızı anlatacağım.




Windows üzerinden uygulamanızın dezavantajları;

  • Yükleme yapabileceğiniz dosya uzantıları sınırlı. Özellikle resim formatlarını upload ederken direk kopyala/yapıştır yapamıyorsunuz. Resim veya video (.jpg, .png, .avi vs) yüklemek için yine tarayıcıya mahkumsunuz. Çoğu belge uzantısında ise problem yok.
  • Bazen oturum açma problemleri yaşamanızın yanında sürücü veya klasör formatından birini kullanmakta problem olabiliyor. Bu yüzden her ikisini de anlattım. Bir tanesinde problem yaşarsanız diğerini kullanın.



    I YOL: 
    SkyDrive klasörünü "Sürücü" olarak eklemek



    1- Öncelikle tabii ki bir Windows Live hesabınız (E-mail adresi) olması gerekiyor. Eğer yoksa buradan edinin. Eğer varsa 2. adıma geçin.


    2- Buradan SkyDrive Simple Viewer aracını indirin ve sıkıştırılmış dosyayı açarak çalıştırın. Ardından Windows Live kimliğinizi ve parolanızı girerek Login... butonuna tıklayın. (Aracın çalışması için Microsoft.NET 3.5 SP1 gerekli)


    Bu araç zorunluluk değil ama SkyDrive hesabımızdaki klasörlerin tam adresini bulabilmek adına büyük kolaylık sağlıyor. Aracı kullanmazsanız bu adresleri kendiniz yazmanız gerekiyor ki bu da hem bilgi gerektiriyor hemde hata payı yüksek. Ayrıca bunu anlatmak yazıyı uzatacaktı. Bu yüzden kullanmak daha mantıklı.






    3- Araç SkyDrive'daki klasörlerinizi listeleyecek. Bilgisayarınıza sürücü olarak bağlamak istediğiniz klasöre tıkladığınızda sağ tarafta adresinin belirdiğini göreceksiniz. Bu adresi sağ tıklayarak kopyalayın.






    4- Ardından Bilgisayar penceresini açın ve üstteki şeritte yer alan Ağ sürücüsüne bağlan butonuna tıklayın.





    5- Yeni bir pencere açılacak. Dilediğiniz bir sürücü harfini seçin (Çakışma olmaması için alfabenin sonlara doğru olan harflerini kullanın) ve adres satırına 3. adımda kopyaladığınız adresi yapıştırın.





    5-  Ancak bu adres Windows'un anlayacağı bir formatta değil. Bu yüzden adresin başında yer alan https: ibaresini silin ve ardından adreste yer alan bütün sağa bakan kesme işaretlerini (/) sola bakan kesme işaretleri (\) ile değiştirin ve Son butonuna basın.


    Örneğin, https://j4yb9h.docs.live.net/1f7186e740349d5f/Nonpasaran adresi
    \\j4yb9h.docs.live.net\1f7186e740349d5f\Nonpasaran  şeklini alacak.





    6-  Bağlantı kurulurken bekleyin. (Bu bazen biraz zaman alabilir)





    7-  Tekrar Windows Live kimliğinizi ve parolanızı girerek Tamam butonuna tıklayın.





    8-  Oturum açıldığında sürücünüz açılacak. Gördüğünüz gibi içerik tamamen aynı ve Z:\ bölüntüsü olarak Bilgisayar penceresinde yer alan SkyDrive klasöründen ne siler veya yüklerseniz anında internet üzerinde de senkronize olarak geçerli olacaktır. Bu yüzden bir şey silerken dikkatli olun.






    9- Eğer isterseniz Bilgisayar penceresini açıp dilediğiniz ismi verebilirsiniz.





    II. YOL: 
    SkyDrive klasörünü "Klasör" olarak eklemek



    a-)  1-5  adımlarını uygulayın ancak 5. adımda adres yazmak yerine alttaki Belgelerinizi ve resi.....bağlanın bağlantısına tıklayın.





    b-) İleri deyin.





    c-) Özel bir ağ konumu seçin seçeneğini işaretleyip İleri deyin.





    d-) 5. adımda anlattığım gibi düzenlenmiş adresi yapıştırın ve İleri deyin. (Bu esnada pencere donabilir ve cevap vermeyebilir. Ellemeyin düzelecektir.)





    e-) Bir isim verin.






    f-) Artık işimiz tamam. Son deyin.





    8. adımda yaptığım uyarıların bu klasör içinde geçerli olduğunu unutmayın.



    Sonuç;






    Kaldırmak için ise Sürücü olarak oluşturduysanız sağ tıklayıp Bağlantıyı kes deyin, Klasör olarak oluşturduysanız sağ tıklayıp Sil deyin. (8. adımda yaptığım uyarıların aksine bağlantıyı kesmek yada klasörü silmek SkyDrive'da yüklü verilerinizi silmez)

    Etiketler

    Ağ ve İnternet (26) Arama (10) Aygıt Yöneticisi (8) Başlat Menüsü (13) Bildirim Alanı (7) Bilgilendirme (70) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (12) Bulut Veri Yönetimi (4) Donanım (17) Dosya ve Klasörler (46) Dual Boot (13) Duyuru (2) Ebeveyn Denetimleri (1) Eşek şakaları (1) Ev Grubu (1) Gereksiz ipuçları (17) Geri dönüşüm Kutusu (5) Giriş seviyesi kullanıcı için (20) Görev Çubuğu (27) Görev Yöneticisi (1) Görev Zamanlama (7) Görünüm ve Kişiselleştirme (155) Güç seçenekleri (11) Güvenlik (41) Internet Explorer (20) İleri seviye kullanıcı için (23) İpucu (66) İzinler (22) Kısayol okunu kaldırma (1) Kısayol yazısını kaldırma (1) Kısayollar (61) Kitaplıklar (12) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (19) Kullanışlılığı arttırma (84) Kurtarma Araçları (6) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü arka planı (6) Multimedya/Eğlence (16) Nonpasaran (1) Ofis Programları (1) Ongörünümler (11) Onyükleme (15) Onyükleme esnasında sorun çözme (20) Onyükleme süreci (10) Optimizasyon (59) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (15) Parolalar ve Parola sorunları (6) Performans (22) Programlar ve özellikleri (14) Sabit Disk (18) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (35) Sağ Tuş "Gönder" Menüsü (5) Sağ tuş menüsü (38) Sağ Tuş Yeni Menüsü (2) Sanal Bellek (PageFile) (3) Sanal Makina/XP Mod (2) Sistem araçları (65) Sistem İzleme/Gözetleme (12) Sistem Onarımı (19) Sorun önleme (11) Sorunlar ve sorun çözümleri (96) Sürücü (Driver) (13) Uyku (1) Uyku devre Dışı (1) Uyku/Karma Uyku (6) Varsayılana dönme/Sıfırlama (21) Veri kurtarma (6) Veri yedekleme (11) Vitrin (5) Windows 7 (1) Windows 7 kurulumları hakkında herşey (40) Windows 7 TEMEL KONU (65) Windows Başlangıcı/Kapanışı (13) Windows Gezgini (39) Windows Gezgini Gezinti Bölmesi (21) Windows Live Essentials (8) Windows Media Center (6) Windows Media Player (6) Windows özellikleri/Bileşenleri (48) Windows Update (7) Yapışkan Notlar (2) Yedekleme ve Geri Yükleme (15)

    Arşiv

    Son yorumlar

    Twitter

    Facebook

    İzleyiciler

    Rastgele

    item