nwindows7

Kullanıcı Hesabı Denetimi (UAC) Ayarlarını Değiştirmek

Kullanıcı Hesabı Denetimi (UAC), bilgisayarınıza yönetici düzeyinde izin gerektiren değişiklikler yapılmadan önce size bilgi verir. Varsayılan UAC ayarları, programlar bilgisayarınızda değişiklik yapmak istediğinde size bildirir, ancak UAC'nin sizi uyarma sıklığını değiştirebilirsiniz. Ancak bu denetimin seviyesini varsayılandan aşağı çekmenin güvenliğinizi tehlikeye atabileceğini, yukarı çekmenin ise sürekli uyarıları beraberinde getireceğinden sıkıcı olabileceğini belirteyim... Altta bu ayarları ve etkilerini görüyorsunuz;



Aşağıdaki tablo Microsoft kaynaklarından alınmıştır;


Ayar
Açıklama
Güvenlik etkisi
Her zaman uyar
  • Programlar, bilgisayarınız veyaWindows ayarları üzerinde yönetici izni gerektiren değişiklikler yapmadan önce uyarılırsınız.
  • Uyarı sırasında masaüstünüz soluklaşır ve bilgisayarda herhangi bir şey yapabilmek için önce UAC iletişim kutusundaki isteği onaylamanız veya reddetmeniz gerekir. Masaüstünüzün soluklaştırılmasınagüvenli masaüstüdenir; çünkü bu sırada diğer programlar çalışamaz.
  • Bu en güvenli ayardır.
  • Uyarıldığınızda, bilgisayarınıza değişiklik yapılmasına izin vermeden önce her iletişim kutusunun içeriğini dikkatle okumalısınız.
Yalnızca programlar bilgisayarımda değişiklik yapmaya çalıştığında uyar
  • Programlar, bilgisayarınız üzerinde yönetici izni gerektiren değişiklikler yapmadan önce uyarılırsınız.
  • Yönetici izni gerektiren Windowsayarlarında değişiklikler yapmaya çalışırsanız, uyarılmazsınız.
  • Windows dışından bir program birWindows ayarını değiştirmeyi denediği zaman ise uyarılırsınız.
  • Size bilgi verilmeden Windowsayarlarına değişiklik yapılmasına izin vermek genellikle güvenlidir. Ancak,Windows ile birlikte gelen belirli programlara komutlar veya veriler geçirilebilir ve kötü amaçlı yazılımlar bu programları dosya yüklemek veya bilgisayarınızdaki ayarları değiştirmek amacıyla kullanarak bu durumdan yararlanabilir. Bilgisayarınızda hangi programların çalıştırılmasına izin verdiğinize her zaman dikkat etmelisiniz.
Yalnızca programlar bilgisayarımda değişiklik yapmaya çalıştığında uyar (masaüstümü soluklaştırma)
  • Programlar, bilgisayarınız üzerinde yönetici izni gerektiren değişiklikler yapmadan önce uyarılırsınız.
  • Yönetici izni gerektiren Windowsayarlarında değişiklikler yapmaya çalışırsanız, uyarılmazsınız.
  • Windows dışından bir program birWindows ayarını değiştirmeyi denediği zaman ise uyarılırsınız.
  • Bu ayar "Yalnızca programlar bilgisayarımda değişiklik yapmaya çalıştığında uyar" ile aynıdır, ancak güvenli masaüstünde uyarılmazsınız.
  • UAC iletişim kutusu bu ayarda güvenli masaüstünde olmadığı için, diğer programlar iletişim kutusunun görünümüyle etkileşime girebilir. Bilgisayarınızda çalışan kötü amaçlı bir yazılım zaten varsa, bu küçük bir güvenlik riskidir.
Hiçbir zaman uyarma
  • Bilgisayarınıza değişiklik yapılmadan önce uyarılmazsınız. Yönetici olarak oturum açtıysanız, programlar bilginiz olmadan bilgisayarınızda değişiklik yapabilir.
  • Standart kullanıcı olarak oturum açtıysanız, yönetici izni gerektiren tüm değişiklikler otomatik olarak reddedilir.
  • Bu ayarı seçerseniz, UAC'yi kapatma işlemini tamamlamak için bilgisayarı yeniden başlatmanız gerekir. UAC kapatıldıktan sonra, yönetici olarak oturum açan kişiler her zaman yönetici izinlerine sahip olur.
  • Bu en az güvenli ayardır. UAC'yi sizi hiçbir zaman uyarmayacak şekilde ayarladığınızda, bilgisayarınızı olası güvenlik risklerine açmış olursunuz.
  • UAC'yi sizi hiçbir zaman uyarmayacak şekilde ayarlarsanız, sizinle aynı bilgisayar erişimine sahip olacakları için hangi programları çalıştıracağınıza dikkat etmelisiniz. Bu erişim, korunan sistem alanlarını, kişisel verilerinizi, kaydedilmiş dosyaları ve bilgisayara depolanmış diğer her şeyi okumayı ve onlara değişiklik yapmayı içerir. Programlar aynı zamanda Internet dahil bilgisayarınızın bağlandığı her yerle iletişim kurup bilgi alıp verebilir.


1-  Bildirim Alanı'ndaki İşlem Merkezi simgesine tıklayın ve açılan pencerede İşlem Merkezi'ni aç bağlantısına tıklayın,




yada 

Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\İşlem Merkezi yolunu izleyin.


2- Sol üst köşede gördüğünüz Kullanıcı Hesabı Denetimi ayarlarını değiştir bağlantısına tıklayın.




3- Yukarıdaki tablodan yararlanarak dilediğiniz ayarı seçin ve kaydedip çıkın.


Etiketler

Ağ ve İnternet (26) Arama (10) Aygıt Yöneticisi (8) Başlat Menüsü (13) Bildirim Alanı (7) Bilgilendirme (70) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (12) Bulut Veri Yönetimi (4) Donanım (17) Dosya ve Klasörler (46) Dual Boot (13) Duyuru (2) Ebeveyn Denetimleri (1) Eşek şakaları (1) Ev Grubu (1) Gereksiz ipuçları (17) Geri dönüşüm Kutusu (5) Giriş seviyesi kullanıcı için (20) Görev Çubuğu (27) Görev Yöneticisi (1) Görev Zamanlama (7) Görünüm ve Kişiselleştirme (155) Güç seçenekleri (11) Güvenlik (41) Internet Explorer (20) İleri seviye kullanıcı için (23) İpucu (66) İzinler (22) Kısayol okunu kaldırma (1) Kısayol yazısını kaldırma (1) Kısayollar (61) Kitaplıklar (12) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (19) Kullanışlılığı arttırma (84) Kurtarma Araçları (6) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü arka planı (6) Multimedya/Eğlence (16) Nonpasaran (1) Ofis Programları (1) Ongörünümler (11) Onyükleme (15) Onyükleme esnasında sorun çözme (20) Onyükleme süreci (10) Optimizasyon (59) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (15) Parolalar ve Parola sorunları (6) Performans (22) Programlar ve özellikleri (14) Sabit Disk (18) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (35) Sağ Tuş "Gönder" Menüsü (5) Sağ tuş menüsü (38) Sağ Tuş Yeni Menüsü (2) Sanal Bellek (PageFile) (3) Sanal Makina/XP Mod (2) Sistem araçları (65) Sistem İzleme/Gözetleme (12) Sistem Onarımı (19) Sorun önleme (11) Sorunlar ve sorun çözümleri (96) Sürücü (Driver) (13) Uyku (1) Uyku devre Dışı (1) Uyku/Karma Uyku (6) Varsayılana dönme/Sıfırlama (21) Veri kurtarma (6) Veri yedekleme (11) Vitrin (5) Windows 7 (1) Windows 7 kurulumları hakkında herşey (40) Windows 7 TEMEL KONU (65) Windows Başlangıcı/Kapanışı (13) Windows Gezgini (39) Windows Gezgini Gezinti Bölmesi (21) Windows Live Essentials (8) Windows Media Center (6) Windows Media Player (6) Windows özellikleri/Bileşenleri (48) Windows Update (7) Yapışkan Notlar (2) Yedekleme ve Geri Yükleme (15)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item