nwindows7

Windows Live Messenger'ı Arkada İz Bırakmadan Kaldırmak


Bu yazıda size Windows Live Messenger'ı manuel olarak nasıl kaldırabileceğinizi anlatacağım. Bu özellikle Windows Live Messenger'ı kaldırıp yeniden kumak istediğinizde "Bu program zaten yüklü" mealinde hata mesajları almanızın ve dolayısıyla Windows Live Messenger'ı yeniden kuramama probleminin önüne geçecektir...





1- Öncelikle Windows Live Messenger'ın çalışmadığından emin olmamız gerekiyor. Bunun için;


                 a-) Görev Yöneticisi'ni açın,



                  b-) İşlemler sekmesinde msnmsgr.exe'yi bulun ve sonlandırın,




                       c-) Eğer işlemler listesinde msnmsgr.exe yoksa 2. adımdan devam edin.




2- Denetim Masası\Programlar\Programlar ve Özellikler yolunu izleyin ve Program Kaldır'dan Windows Live Temel Parçalar programını kaldırın. Kaldırma esnasında size kurulu programlardan sadece dilediklerinizi kaldırma opsiyonu sunacak. Hepsini işaretleyip Windows Live Temel Parçalar altındaki bütün programları kaldırın.






3-  Kaldırma işlemi bittikten sonra CCleaner  veya benzeri bir programı çalıştırın ve bütün geçici dosyaları silin.


Programı daha önce kullanmadıysanız, pogramın anasayfasında önce Analiz et ardından analiz bitince Temizliğe Başla butonlarına basmanız yeterli.







4- Başlat Menüsü arama satırına %USERPROFILE%\AppData\Local\Microsoft  yazın ve Enter'a basın. Açılan Microsoft  klasöründe Windows Live yada Messenger ile alakalı ne varsa silin.


5- Son olarak kayıt defterinde temizlik yapmamız gerekiyor. Ancak bunu yapmadan önce mutlaka kayıt defterini yedekleyin. Bu bir hata yapmanız durumunda kolayca geri dönmenizi sağlayacaktır.


            a-) Başlat Menüsü arama satırına regedit yazın ve Enter'a basın.

            b-) Alttaki anahtar veya klasörlerden mevcut olan varsa silin. (Kırmızı ile yazılı olanlar silinecek)


  • HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows Live:  Messenger 
  • HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft: MSNMessenger
  • HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft:  MSNMessenger
  • HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft: IdentityCRL
  • HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows Live\Communications Clients:  Shared


6- Bilgisayarı yeniden başlatın.

Etiketler

Ağ ve İnternet (26) Arama (10) Aygıt Yöneticisi (8) Başlat Menüsü (13) Bildirim Alanı (7) Bilgilendirme (70) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (12) Bulut Veri Yönetimi (4) Donanım (17) Dosya ve Klasörler (46) Dual Boot (13) Duyuru (2) Ebeveyn Denetimleri (1) Eşek şakaları (1) Ev Grubu (1) Gereksiz ipuçları (17) Geri dönüşüm Kutusu (5) Giriş seviyesi kullanıcı için (20) Görev Çubuğu (27) Görev Yöneticisi (1) Görev Zamanlama (7) Görünüm ve Kişiselleştirme (155) Güç seçenekleri (11) Güvenlik (41) Internet Explorer (20) İleri seviye kullanıcı için (23) İpucu (66) İzinler (22) Kısayol okunu kaldırma (1) Kısayol yazısını kaldırma (1) Kısayollar (61) Kitaplıklar (12) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (19) Kullanışlılığı arttırma (84) Kurtarma Araçları (6) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü arka planı (6) Multimedya/Eğlence (16) Nonpasaran (1) Ofis Programları (1) Ongörünümler (11) Onyükleme (15) Onyükleme esnasında sorun çözme (20) Onyükleme süreci (10) Optimizasyon (59) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (15) Parolalar ve Parola sorunları (6) Performans (22) Programlar ve özellikleri (14) Sabit Disk (18) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (35) Sağ Tuş "Gönder" Menüsü (5) Sağ tuş menüsü (38) Sağ Tuş Yeni Menüsü (2) Sanal Bellek (PageFile) (3) Sanal Makina/XP Mod (2) Sistem araçları (65) Sistem İzleme/Gözetleme (12) Sistem Onarımı (19) Sorun önleme (11) Sorunlar ve sorun çözümleri (96) Sürücü (Driver) (13) Uyku (1) Uyku devre Dışı (1) Uyku/Karma Uyku (6) Varsayılana dönme/Sıfırlama (21) Veri kurtarma (6) Veri yedekleme (11) Vitrin (5) Windows 7 (1) Windows 7 kurulumları hakkında herşey (40) Windows 7 TEMEL KONU (65) Windows Başlangıcı/Kapanışı (13) Windows Gezgini (39) Windows Gezgini Gezinti Bölmesi (21) Windows Live Essentials (8) Windows Media Center (6) Windows Media Player (6) Windows özellikleri/Bileşenleri (48) Windows Update (7) Yapışkan Notlar (2) Yedekleme ve Geri Yükleme (15)

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item