nwindows7

Windows 7 ve 8: Windows Update Geçmişini Sıfırlamak ve Bileşenlerini Yeniden Kaydetmek

Bu yazıda size Windows Update geçmişini nasıl sıfırlayabileceğinizi ve Windows Update bileşenlerini sıfırlayarak yeniden nasıl kaydettirebileceğinizi anlatacağım. Windows Update geçmişini nasıl sıfırlamak oraradaki kalabalıktan sıkılan kullanıcıların işine yarayabilir ama asıl işe yarayabileceği yer bazı güncelleme sorunlarının çözümünde olacaktır. Ek olarak  Windows Update bileşenlerini sıfırlayarak yeniden kaydettirmekte bazı güncelleme sorunlarını çözebilir. Not olarak şunu belirteyim; bu işlem sadece gücelleme geçmişini yani kayıtlarını silecek, bilgisayarınızdaki yüklü güncellemeleri kaldırmayacak.


Konuyla ilgili olarak Bkz. Windows 7: "Güncelleştirmeler Denetleniyor" Ekranında Takılı Kalıyorsunuz!

1- Buradan Windows Update_Sıfırlama_Yeniden kaydettirme.rar dosyasını indirin.

2- Dosyayı Masaüstüne ayıklayın

3- Masaüstünde oluşan Windows Update_Sıfırlama_Yeniden kaydettirme klasörünün içinde 2 adet script olduğunu göreceksiniz;

  • Güncelleştirme Geçmişini Sıfırla
  • Windows Update bileşenlerini sıfırla ve yeniden kaydettir


4- Sadece Gücelleme geçmişini silmek için;

             a-) Güncelleştirme Geçmişini Sıfırla dosyasına sağ tıklayın ve Yönetici olarak çalıştır deyin.


              b-) Bir komut istemcisinin açılıp kapandığını göreceksiniz. Bu normal. Komut istemcisi kapandıktan sonra güncelleme geçmişini kontrol ederseniz boş olduğunu göreceksiniz. Altta scripti çalıştırmadan önce ve çalıştırdıktan sonraki durumu görüyorsunuz;


              c-) Ardından Güncelleştirmeleri denetle butonuna basarak güncellemelerin yeniden denetlenmesini sağlayın. Eğer şansınız varsa sorunlu güncelleme görüntülenecek ve sorunsuzca yüklenecektir. Bende resimlerde gördüğünüz gibi daha önceden sorunlu olan ve yüklenmeyen bir güncelleme sorunsuzca yüklendi.



5- Windows Update bileşenlerini sıfırlayarak yeniden kaydettirmek için;

Eğer ilk adımda sonuç alamadı iseniz bu yöntem ile devam edin. Bu işlem bütün Windows Update DLL dosyalarını silerek yeniden oluşturacak. Bu genellikle çoğu (Hepsi değil :D)Windows Update problemlerini çözer.


                a-) Windows Update bileşenlerini sıfırla ve yeniden kaydettir dosyasına sağ tıklayın ve Yönetici olarak çalıştır deyin.


                b-) Bir komut istemcisinin açılıp kapandığını göreceksiniz. Bu normal. Komut istemcisi önce Windows Update hizmetini durduracak ardından gerekli DLL dosyalarını silip yeniden oluşturacak. Kapandıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın ve Windows Update'i çalıştırarak sorunun giderilip giderilmediğini kontrol edin.


İşiniz bittikten sonra Masaüstündeki  Windows Update_Sıfırlama_Yeniden kaydettirme klasörünü de silebilirsiniz.

Etiketler

Ağ ve İnternet (26) Arama (10) Aygıt Yöneticisi (8) Başlat Menüsü (13) Bildirim Alanı (7) Bilgilendirme (70) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (12) Bulut Veri Yönetimi (4) Donanım (17) Dosya ve Klasörler (46) Dual Boot (13) Duyuru (2) Ebeveyn Denetimleri (1) Eşek şakaları (1) Ev Grubu (1) Gereksiz ipuçları (17) Geri dönüşüm Kutusu (5) Giriş seviyesi kullanıcı için (20) Görev Çubuğu (27) Görev Yöneticisi (1) Görev Zamanlama (7) Görünüm ve Kişiselleştirme (155) Güç seçenekleri (11) Güvenlik (41) Internet Explorer (20) İleri seviye kullanıcı için (23) İpucu (66) İzinler (22) Kısayol okunu kaldırma (1) Kısayol yazısını kaldırma (1) Kısayollar (61) Kitaplıklar (12) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (19) Kullanışlılığı arttırma (84) Kurtarma Araçları (6) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü arka planı (6) Multimedya/Eğlence (16) Nonpasaran (1) Ofis Programları (1) Ongörünümler (11) Onyükleme (15) Onyükleme esnasında sorun çözme (20) Onyükleme süreci (10) Optimizasyon (59) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (15) Parolalar ve Parola sorunları (6) Performans (22) Programlar ve özellikleri (14) Sabit Disk (18) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (35) Sağ Tuş "Gönder" Menüsü (5) Sağ tuş menüsü (38) Sağ Tuş Yeni Menüsü (2) Sanal Bellek (PageFile) (3) Sanal Makina/XP Mod (2) Sistem araçları (65) Sistem İzleme/Gözetleme (12) Sistem Onarımı (19) Sorun önleme (11) Sorunlar ve sorun çözümleri (96) Sürücü (Driver) (13) Uyku (1) Uyku devre Dışı (1) Uyku/Karma Uyku (6) Varsayılana dönme/Sıfırlama (21) Veri kurtarma (6) Veri yedekleme (11) Vitrin (5) Windows 7 (1) Windows 7 kurulumları hakkında herşey (40) Windows 7 TEMEL KONU (65) Windows Başlangıcı/Kapanışı (13) Windows Gezgini (39) Windows Gezgini Gezinti Bölmesi (21) Windows Live Essentials (8) Windows Media Center (6) Windows Media Player (6) Windows özellikleri/Bileşenleri (48) Windows Update (7) Yapışkan Notlar (2) Yedekleme ve Geri Yükleme (15)

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item