nwindows7

SFC.exe (System File Checker): Önyükleme (Boot) Esnasında Çalıştırmak

Bu yazı SFC.exe (System File Checker) Nedir, Nasıl Kullanılır? adlı makaleme bağlantı verebilmek için hazırlanmıştır ve ayrıntılı bilgi linkte mevcuttur...









Eğer diskinizde sadece Windows 7 yüklü ise;


1- Bilgisayarınızı eğer 32 Bit Windows 7 kullanıyorsanız, 32 bit WinRe yada 32 bit Windows 7 kurulum medyasından, eğer 64 Bit Windows 7 kullanıyorsanız 64 bit WinRe yada 64 bit Windows 7 kurulum medyasından başlatın.



İlgili makaleler;




2-  Sistem Kurtarma Seçenekleri ekranına ulaşın ve Komut İstemi'ni seçin.






















3- Komut İstemcisine  sfc /scannow /offbootdir=c:\ /offwindir=c:\windows komutunu girin ve Enter'a basın.














4- İşlem tamamlandığında WinRe diskinizi çıkarın yada Windows 7 kurulum medyanınızın bilgisayar ile ilişiğini kesin (Hangisini kullandıysanız) ardından Sistem Kurtarma Seçenekleri ekranındaki Yeniden Başlat butonunu kullanarak bilgisayarı yeniden başlatın. Sorun çözüldü ise bilgisayarınız normal çalışmaya başlayacaktır. Ancak bazı durumlarda bu işlemi sonuç alabilmek için 3 defaya kadar tekrarlamak gerekebilir.




Eğer diskinizde birden fazla işletim sistemi yüklü ise;
(Dual/Multi Boot)



I- Eğer WinRe diski kullanıyorsanız üstteki 1 ve 2 adımlarını uygulayın ve III Adımına geçin.


II- Windows 7 kurulum medyası kullanıyorsanız Dil Seçimi ekranına geldiğinizde (Alttaki resim) Shift+F10 tuşlarına basın. Bu komut istemcisinin açılmasını sağlayacak.























III- Komut istemcisine diskpart komutunu girin ve Enter'a basın.


IV- Ardından list volume komutunu girin ve Enter'a basın. (Bu Windows 7'nin ve eğer varsa Sistem Ayrıldı'nın hangi bölüntüde olduğunu kesin olarak tespit etmemizi sağlayacak)


V-  Altta gördüğünüz gibi işletim sistemi C'de. Ancak bende tek işletim sistemi kurulu olduğu için başka işletim sistemi görünmüyor. Sizde görünecek. Windows 7 kurulu olan bölüntünün harfini öğrenmelisiniz. Ayrıca eğer 100Mb'lık Sistem Ayrıldı bölüntünüz varsa onunda harfini not alın. (Önemli)






















VI- Harfi öğrendikten sonra Exit komutunu girin ardından Enter tuşuna basın ve "diskpart"tan çıkın. Daha sonra aynı pencerede şu komutu girin: sfc /scannow /offbootdir=x:\ /offwindir=y:\windows




Burası biraz karışıklığa müsait. Bu yüzden sistem bölüntüsü harfi yerine x ve y harflerini kullandım x ve y yerine koyacağınız harfleri alttaki talimatlara göre koyun:



  • Eğer 100Mb'lık Sistem Ayrıldı bölüntünüz yoksa, x yerine de y yerine de aynı harfi yani V adımında bulduğunuz harfi koyun: sfc /scannow /offbootdir=c:\ /offwindir=c:\windows
  • 100Mb'lık Sistem Ayrıldı bölüntünüz varsa, sistem kurtarma kayıtları  Sistem Ayrıldı bölüntüsünde olacağından x yerine Sistem Ayrıldı bölüntüsünün harfini, y yerine de Windows7'nin kurulu olduğu bölüntünün harfini koyacaksınız: sfc /scannow /offbootdir=c:\ /offwindir=f:\windows (V. adımda Sistem Ayrıldı bölüntüsü için C, Windows 7'nin kurulduğu bölüntü için F harflerini bulduğunuzu varsayıyorum. Bunlar örnektir siz komuttta  kendi bulduğunuz harfleri (V. adımda) kullanacaksınız)



VII- 4. Adıma geçin.

Etiketler

Ağ ve İnternet (26) Arama (10) Aygıt Yöneticisi (8) Başlat Menüsü (13) Bildirim Alanı (7) Bilgilendirme (70) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (12) Bulut Veri Yönetimi (4) Donanım (17) Dosya ve Klasörler (46) Dual Boot (13) Duyuru (2) Ebeveyn Denetimleri (1) Eşek şakaları (1) Ev Grubu (1) Gereksiz ipuçları (17) Geri dönüşüm Kutusu (5) Giriş seviyesi kullanıcı için (20) Görev Çubuğu (27) Görev Yöneticisi (1) Görev Zamanlama (7) Görünüm ve Kişiselleştirme (155) Güç seçenekleri (11) Güvenlik (41) Internet Explorer (20) İleri seviye kullanıcı için (23) İpucu (66) İzinler (22) Kısayol okunu kaldırma (1) Kısayol yazısını kaldırma (1) Kısayollar (61) Kitaplıklar (12) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (19) Kullanışlılığı arttırma (84) Kurtarma Araçları (6) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü arka planı (6) Multimedya/Eğlence (16) Nonpasaran (1) Ofis Programları (1) Ongörünümler (11) Onyükleme (15) Onyükleme esnasında sorun çözme (20) Onyükleme süreci (10) Optimizasyon (59) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (15) Parolalar ve Parola sorunları (6) Performans (22) Programlar ve özellikleri (14) Sabit Disk (18) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (35) Sağ Tuş "Gönder" Menüsü (5) Sağ tuş menüsü (38) Sağ Tuş Yeni Menüsü (2) Sanal Bellek (PageFile) (3) Sanal Makina/XP Mod (2) Sistem araçları (65) Sistem İzleme/Gözetleme (12) Sistem Onarımı (19) Sorun önleme (11) Sorunlar ve sorun çözümleri (96) Sürücü (Driver) (13) Uyku (1) Uyku devre Dışı (1) Uyku/Karma Uyku (6) Varsayılana dönme/Sıfırlama (21) Veri kurtarma (6) Veri yedekleme (11) Vitrin (5) Windows 7 (1) Windows 7 kurulumları hakkında herşey (40) Windows 7 TEMEL KONU (65) Windows Başlangıcı/Kapanışı (13) Windows Gezgini (39) Windows Gezgini Gezinti Bölmesi (21) Windows Live Essentials (8) Windows Media Center (6) Windows Media Player (6) Windows özellikleri/Bileşenleri (48) Windows Update (7) Yapışkan Notlar (2) Yedekleme ve Geri Yükleme (15)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item