nwindows7

Windows 7: Oturum Açma Ekranı Windows Logosu ve Sürümünü Kaldırın/Değiştirin


Eğer isterseniz Oturum Açma ve kapanma ekranlarında görünen Windows 7 logosu ve sürümünü belirten yazıyı (Örneğin Logo + Windows 7 Home Premium) kaldırabilir veya değiştirebilirsiniz. Altta bahsettiğim alanı görüyorsunuz...











1- Makaleyi uygulamak için Resource Hacker adlı uygulamaya ihtiyacımız olacak. Sitenin müdavimleri zaten bu araçla haşır neşirlerdir çünkü bu aracı daha önceki pek çok yazıda kullandık. Eğer sisteminizde yüklü değilse buradan indirip kurun.



2- C:\Windows\Branding\Basebrd\basebrd.dll yolunu izleyin ve  basebrd.dll dosyasının sahipliğini alın.



3- Sahipliğini aldıktan sonra bu dosyayı Masaüstüne kopyalayın (Taşımayın) ardından  C:\Windows\Branding\Basebrd\basebrd.dll adresindeki orjinal dosyanın ismini  basebrd-yedek.dll olarak değiştirin. Yani  C:\Windows\Branding\Basebrd\basebrd-yedek.dll olsun.





4- Şimdilik  C:\Windows\Branding\Basebrd  klasörüyle işimiz bitti. Başlat Menüsü'nü açın ve Resource Hacker'e sağ tıklayarak Yönetici olarak çalıştırın.





5- Açılan Resource Hacker penceresinde File/Open yolunu izleyin.





6- Açılan Gözat penceresinde alttan All files seçeneğini seçtikten sonra (Resimde kırmızı işaretli bölüm) Masaüstündeki  basebrd.dll dosyasını bulun ve butonuyla açın.





Silmek istiyorsanız


7- Açılan menüde Bitmap açılır menüsünü açın ve orada göreceğiniz 6 bitmap resmini de Action/Delete Resource yolunu izleyerek silin ve 9. adıma atlayın.





Değiştirmek istiyorsanız



Buradaki bitmap resimleri özel resimler ve alpha kanallarının ve diğer bütün özelliklerinin korunarak değiştirilmesi gerekiyor. Açıkçası bir Photoshop uzmanı olmadığım için ben ne yaptıysan muvaffak olamadım. Ancak düzgün yapıldığında olduğunu biliyorum çünkü elimde alternatif bitmap resimleri var ve onlarla değiştirdiğimde oluyor. Buraya bu resimleri upload ettim. Değiştirildiğinde de alttaki gibi oluyor. İsterseniz kullanabilirsiniz...





8- Buradaki 6 bitmap resmini de kendi bitmap resimleriniz ile değiştirmeniz gerekiyor. Bunun için;



           8/a) Action/Replace Bitmap... yolunu izleyin





            8/b) Open file witth new bitmap butonuna tıklayın.




              8/c) Resminizi gösterdiğinizde sol altta önizlemesi görünecek. Replace butonuna tıklayarak işlemi tamamlayın.




              8/d) Eğer doğru yaptıysanız sağ tarafta artık sizin resminiz görünmeli.





8/e)  8/a-b-c-d adımlarını diğer 5 bitmap resmi için de tekrarlayın.


8/f) 9. adıma geçin.



9-  File/Save yolu ile kaydedin. (Bunu yaptığınızda Resource Hacker Masaüstünde orjinal dosyanın bir yedeğini basebrd_orginal.dll adıyla oluşturur. Biz zaten 3. adımda orjinal doayayı yedeklediğimiz için bu dosyayı silin, kafanızı karıştırmasın)




10- Değişiklik yaptığınız dosyayı C:\Windows\Branding\Basebrd klasörüne atın.






Hepsi bu. Sildiyseniz sonuç altta. Değiştirdiyseniz 8. adımda ekran alıntısını vermiştim:





Geri Dönüş;



11-   C:\Windows\Branding\Basebrd\basebrd.dll  dosyasının ismini değiştirin. Örneğin  C:\Windows\Branding\Basebrd\basebrdfalanfilan.dll



12-  C:\Windows\Branding\Basebrd\basebrd-yedek.dll dosyasını (3. adımda oluşturmuştuk)  -yedek ibaresini kaldırarak  basebrd.dll olarak adlandırın.



13-  C:\Windows\Branding\Basebrd\basebrdfalanfilan.dll  dosyasını silin.

Etiketler

Ağ ve İnternet (26) Arama (10) Aygıt Yöneticisi (8) Başlat Menüsü (13) Bildirim Alanı (7) Bilgilendirme (70) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (12) Bulut Veri Yönetimi (4) Donanım (17) Dosya ve Klasörler (46) Dual Boot (13) Duyuru (2) Ebeveyn Denetimleri (1) Eşek şakaları (1) Ev Grubu (1) Gereksiz ipuçları (17) Geri dönüşüm Kutusu (5) Giriş seviyesi kullanıcı için (20) Görev Çubuğu (27) Görev Yöneticisi (1) Görev Zamanlama (7) Görünüm ve Kişiselleştirme (155) Güç seçenekleri (11) Güvenlik (41) Internet Explorer (20) İleri seviye kullanıcı için (23) İpucu (66) İzinler (22) Kısayol okunu kaldırma (1) Kısayol yazısını kaldırma (1) Kısayollar (61) Kitaplıklar (12) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (19) Kullanışlılığı arttırma (84) Kurtarma Araçları (6) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü arka planı (6) Multimedya/Eğlence (16) Nonpasaran (1) Ofis Programları (1) Ongörünümler (11) Onyükleme (15) Onyükleme esnasında sorun çözme (20) Onyükleme süreci (10) Optimizasyon (59) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (15) Parolalar ve Parola sorunları (6) Performans (22) Programlar ve özellikleri (14) Sabit Disk (18) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (35) Sağ Tuş "Gönder" Menüsü (5) Sağ tuş menüsü (38) Sağ Tuş Yeni Menüsü (2) Sanal Bellek (PageFile) (3) Sanal Makina/XP Mod (2) Sistem araçları (65) Sistem İzleme/Gözetleme (12) Sistem Onarımı (19) Sorun önleme (11) Sorunlar ve sorun çözümleri (96) Sürücü (Driver) (13) Uyku (1) Uyku devre Dışı (1) Uyku/Karma Uyku (6) Varsayılana dönme/Sıfırlama (21) Veri kurtarma (6) Veri yedekleme (11) Vitrin (5) Windows 7 (1) Windows 7 kurulumları hakkında herşey (40) Windows 7 TEMEL KONU (65) Windows Başlangıcı/Kapanışı (13) Windows Gezgini (39) Windows Gezgini Gezinti Bölmesi (21) Windows Live Essentials (8) Windows Media Center (6) Windows Media Player (6) Windows özellikleri/Bileşenleri (48) Windows Update (7) Yapışkan Notlar (2) Yedekleme ve Geri Yükleme (15)

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item