nwindows7

Google Drive'ı Sağ Tuş/Gönder Menüsüne Ekleyin



Eğer Google Drive kullanıyorsanız (Altta Google Drive ile ilgili bilgi bulabilirsiniz) muhtemelen klasik kopyala-yapıştır yada sürükle-bırak tekniğini kullanıyorsunuzdur. Bu yazıda alternatif ve kimi zaman daha pratik olabilecek bir yöntemi anlatacağım...






Google Drive Nedir? 
(Alttaki açıklamalar Google Drive yardım sayfalarından alınmıştır)


         İster internet'te, ister sabit sürücünüzde, ister hareket halindeyken çalışıyor olun; Google Drive, her yerden kolayca dosyalarınızı depolamanıza ve onlara erişmenize olanak tanır. İşleyiş şöyledir:

  1. İnternet'te drive.google.com adresine giderek Google Drive'ı ziyaret edin.
  2. Bilgisayarınıza veya mobil cihazınıza Google Drive yükleyin.
  3. Dosyalarınızı Google Drive'a atın.

          Artık siz neredeyseniz dosyalarınız da sizinle birliktedir. Web üzerindeki, bilgisayarınızdaki veya mobil cihazınızdaki bir dosyayı değiştirdiğinizde söz konusu dosya Google Drive'ı yüklediğiniz tüm cihazlarda güncellenir. Paylaşın, ortak çalışmaya katılın ya da tek başınıza çalışın: dosyalar sizin, tercih sizin.

           İlk 5 GB depolamanız ücretsizdir.

          Dosyalarınız drive.google.com adresinde kullanımınıza her zaman hazırdır; elbette onlara doğrudan bilgisayarınızdan, akıllı telefonunuzdan ve tablet PC'nizden de erişebilirsiniz. Google Drive'ı birden fazla cihaza yükleyin ve Google Drive, bu cihazların tümünün aynı olmasını sağlasın. Hatta dosyalarınıza çevrimdışıyken bile erişebilirsiniz.

          Dosyaları senkronize edin. İnternet'e bağlı olmanız yeterlidir; neredeyse geri kalan her şey otomatik gerçekleştirilir.

          Cihazınız İnternet bağlantısı olduğu sürece Google Drive ile iletişim kurar. Böylece dosyalarınız, klasörleriniz ve Google dokümanlarınız her zaman güncel kalır. Bir cihazdaki dosyada değişiklik yaptığınızda, bu değişiklik Google Drive'ı yüklediğiniz tüm cihazlara uygulanır.

1- Henüz kurmadıysanız buradan  Google Drive for PC uygulamasını yükleyin.







2- Başlat Menüsü arama satırına Shell:sendto yazın ve Enter'a basın. Bu C:\Kullanıcılar\Kullanıcı adınız\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\SendTo klasörünün açılmasını sağlayacak.






3- SendTo klasöründe boş bir alana sağ tıklayın ve Yeni/Kısayol yolunu izleyin.





4- 1. Adımda yada daha önceden oluşturmuş olduğunuz Google Drive klasörünü Gözat butonuna tıklayarak gösterin





5- Kısayolun ismini diliyorsanız değiştirebilirsiniz...





6- Son butonuna bastığınızda işlemimiz tamamlanmış olacak. Doğru çalışıp çalışmadığını kontrol için masaüstündeki bir resme sağ tıklıyorum ve Gönder/Google Drive yoluyla Google Drive sürücüme gönderiyorum.





7- Ardından Google Drive for PC uygulaması otomatik olarak bilgisayarımdaki Google Drive sürücüsüne attığım resmi internet üzerindeki Google Drive sürücüm ile senkronize ediyor. Senkronizasyon tamamlandı ibaresi belirdikten sonra Google Drive sürücüme yolladığım resmin internete yüklenip yüklenmediğini kontrol için Web üzerinde...     ...edin... bağlantısına tıklıyorum.




8- Gördüğünüz gibi sonuç başarılı. Artık Google Drive'a herhangi bir dosyayı yüklemem için dosyaya sağ tıklayıp Gönder/Google Drive demem yeterli.





Güncelleme

     Google Drive'ı  ESET Smart Security veya ESET NOD32 Antivirus ile beraber kullanan kullanıcılar alttaki hata mesajını alıyorlardı: (Ayrıca bununla ilgili yorumları da yazının sonunda bulabilirsiniz)




Eğer sizde bu durumda iseniz alttaki resimlerde verdiğim ayarları uygulayın;





Etiketler

Ağ ve İnternet (26) Arama (10) Aygıt Yöneticisi (8) Başlat Menüsü (13) Bildirim Alanı (7) Bilgilendirme (70) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (12) Bulut Veri Yönetimi (4) Donanım (17) Dosya ve Klasörler (46) Dual Boot (13) Duyuru (2) Ebeveyn Denetimleri (1) Eşek şakaları (1) Ev Grubu (1) Gereksiz ipuçları (17) Geri dönüşüm Kutusu (5) Giriş seviyesi kullanıcı için (20) Görev Çubuğu (27) Görev Yöneticisi (1) Görev Zamanlama (7) Görünüm ve Kişiselleştirme (155) Güç seçenekleri (11) Güvenlik (41) Internet Explorer (20) İleri seviye kullanıcı için (23) İpucu (66) İzinler (22) Kısayol okunu kaldırma (1) Kısayol yazısını kaldırma (1) Kısayollar (61) Kitaplıklar (12) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (19) Kullanışlılığı arttırma (84) Kurtarma Araçları (6) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü arka planı (6) Multimedya/Eğlence (16) Nonpasaran (1) Ofis Programları (1) Ongörünümler (11) Onyükleme (15) Onyükleme esnasında sorun çözme (20) Onyükleme süreci (10) Optimizasyon (59) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (15) Parolalar ve Parola sorunları (6) Performans (22) Programlar ve özellikleri (14) Sabit Disk (18) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (35) Sağ Tuş "Gönder" Menüsü (5) Sağ tuş menüsü (38) Sağ Tuş Yeni Menüsü (2) Sanal Bellek (PageFile) (3) Sanal Makina/XP Mod (2) Sistem araçları (65) Sistem İzleme/Gözetleme (12) Sistem Onarımı (19) Sorun önleme (11) Sorunlar ve sorun çözümleri (96) Sürücü (Driver) (13) Uyku (1) Uyku devre Dışı (1) Uyku/Karma Uyku (6) Varsayılana dönme/Sıfırlama (21) Veri kurtarma (6) Veri yedekleme (11) Vitrin (5) Windows 7 (1) Windows 7 kurulumları hakkında herşey (40) Windows 7 TEMEL KONU (65) Windows Başlangıcı/Kapanışı (13) Windows Gezgini (39) Windows Gezgini Gezinti Bölmesi (21) Windows Live Essentials (8) Windows Media Center (6) Windows Media Player (6) Windows özellikleri/Bileşenleri (48) Windows Update (7) Yapışkan Notlar (2) Yedekleme ve Geri Yükleme (15)

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item