nwindows7

Sağ Tuş Menüsüne "Dosya uzantılarını göster/gizle" Bağlantısı Eklemek

Kafa karışıklığına yol açmaması için Windows bilinen dosya uzantılarını gizler. Bu aynı zamanda dosya uzantısını yanlışlıkla değiştirmenizi de önler. Ancak bazen (Özellikle benim yazılarımı uygularken :D) bu uzantıları görünür hale getirmeniz gerekebilir. Bunu Klasör Seçenekleri'nden yapabileceğiniz gibi dilerseniz (Çok kullanıyorsanız) sağ tuş menüsüne ekleyerek bunu tek tıkla yapma konforuna kavuşabilirsiniz.



İlgili olarak bakınız;



Masaüstü, Kitaplıklar ve Windows Gezgini sağ tuş menüleri;



1- Alttaki a veya b adımından sadece birini uygulayın;
(Sessiz seçeneği buradaki yorumda karşılaşılan sorun üzerine Mart 2012'de eklendi. Sizde DFX Audio Enhancer uygulamasını kullanıyorsanız SESSİZ seçeneğini uygulayın)




a-) İşlem sırasında uyarı sesi çalmasını istiyorsanız;

Buradan Dosya_uzantılarını_göster_gizle.rar dosyasını indirin.

b-) İşlem sırasında uyarı sesi çalmasını istemiyorsanız;

Buradan Dosya_uzantılarını_göster_gizle_SESSİZ.rar dosyasını indirin.

2- İçinden 4 adet dosya çıkacak;


  • Dosya_uzantılarını_göster_gizle_EKLE.reg
  • Dosya_uzantılarını_göster_gizle_SİL.reg
  • Nonpasaran_dosya_uzantılarını_göster_gizle.vbs
  • Dosya uzantıları.ico


3- Dosya uzantılarını göster/gizle  bağlantısını eklemek için;


a-) Nonpasaran_dosya_uzantılarını_göster_gizle.vbs ve Dosya uzantıları.ico (Opsiyonel) dosyalarını C\Windows klasörüne atın.


Eğer sağ tuş menüsünde ikon olsun istemiyorsanız ikonu kullanmayabilirsiniz. Yada dilediğiniz bir ikonu Dosya uzantıları olarak adlandırıp benim upload ettiğim ikon yerine makalede anlatıldığı şekilde kullanabilirsiniz.





b-) Dosya_uzantılarını_göster_gizle_EKLE.reg dosyasına çift tıklayın ve gereken onayları verin.



"Dosya uzantılarını göster/gizle" Bağlantısını Masaüstünde kullanmanız durumunda değişikliği görebilmeniz için Masaüstünü yenilemeniz gerekiyor. Sağ tuş menüsünden yada basitçe F5 tuşuna basarak bunu yapabilirsiniz.


4-  Dosya uzantılarını göster/gizle bağlantısını silmek için;


a-) 3/a adımında C\Windows klasörüne kopyaladığınız dosya veya dosyaları silin.


b-) Dosya_uzantılarını_göster_gizle_SİL.reg dosyasına çift tıklayın ve gereken onayları verin.



Hepsi bu!


Eğer sesli ve sessiz seçeneklerinden birini uyguladıysanız ve beğenmeyip diğerine geçmek istiyorsanız önce 4a ve 4b adımlarını uygulayarak önceki değişiklikleri silin ve ondan sonra diğer seçeneği uygulayın. (Güncelleme: Mart 2012- Sessiz seçeneği eklendi)

Etiketler

Ağ ve İnternet (26) Arama (10) Aygıt Yöneticisi (8) Başlat Menüsü (13) Bildirim Alanı (7) Bilgilendirme (70) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (12) Bulut Veri Yönetimi (4) Donanım (17) Dosya ve Klasörler (46) Dual Boot (13) Duyuru (2) Ebeveyn Denetimleri (1) Eşek şakaları (1) Ev Grubu (1) Gereksiz ipuçları (17) Geri dönüşüm Kutusu (5) Giriş seviyesi kullanıcı için (20) Görev Çubuğu (27) Görev Yöneticisi (1) Görev Zamanlama (7) Görünüm ve Kişiselleştirme (155) Güç seçenekleri (11) Güvenlik (41) Internet Explorer (20) İleri seviye kullanıcı için (23) İpucu (66) İzinler (22) Kısayol okunu kaldırma (1) Kısayol yazısını kaldırma (1) Kısayollar (61) Kitaplıklar (12) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (19) Kullanışlılığı arttırma (84) Kurtarma Araçları (6) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü arka planı (6) Multimedya/Eğlence (16) Nonpasaran (1) Ofis Programları (1) Ongörünümler (11) Onyükleme (15) Onyükleme esnasında sorun çözme (20) Onyükleme süreci (10) Optimizasyon (59) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (15) Parolalar ve Parola sorunları (6) Performans (22) Programlar ve özellikleri (14) Sabit Disk (18) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (35) Sağ Tuş "Gönder" Menüsü (5) Sağ tuş menüsü (38) Sağ Tuş Yeni Menüsü (2) Sanal Bellek (PageFile) (3) Sanal Makina/XP Mod (2) Sistem araçları (65) Sistem İzleme/Gözetleme (12) Sistem Onarımı (19) Sorun önleme (11) Sorunlar ve sorun çözümleri (96) Sürücü (Driver) (13) Uyku (1) Uyku devre Dışı (1) Uyku/Karma Uyku (6) Varsayılana dönme/Sıfırlama (21) Veri kurtarma (6) Veri yedekleme (11) Vitrin (5) Windows 7 (1) Windows 7 kurulumları hakkında herşey (40) Windows 7 TEMEL KONU (65) Windows Başlangıcı/Kapanışı (13) Windows Gezgini (39) Windows Gezgini Gezinti Bölmesi (21) Windows Live Essentials (8) Windows Media Center (6) Windows Media Player (6) Windows özellikleri/Bileşenleri (48) Windows Update (7) Yapışkan Notlar (2) Yedekleme ve Geri Yükleme (15)

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item