nwindows7

Windows Media Center: Youtube Videolarını Seyretmek

Windows Media Center, ilk defa Windows XP Media Center Edition ile tanıştığımız ancak yaygın olarak Windows Vista ile beraber hayatımıza giren bir özellik. Bir kısım kullanıcı kendi alıştığı medya oynatıcıları kullandığı için, bir kısım kullanıcı ise hala Windows XP'den süregelen alışkanlıklarını yenemediği ve hala  ellerindeki çağdaş işletim sistemini Windows XP gibi kullanmaya çalıştığı için, bir başka kısım kullanıcı ise varlığından haberdar dahi olmadığı için pek fazla rağbet görmüyor ama aslında bundan fazlasını hak ediyor.  1-2 eklenti ve bir kaç küçük ayar ile Windows Media Center üzerinden Youtube dahil onlarca video portalını, binlerce radyo kanalını, canlı olarak TV kanallarını izleyebilirsiniz. Ayrıca arşivinizdeki müzik ve film dosyalarının buradan yönetebilir, özet, poster, oyuncu bilgisi, imbd puanı gibi pek çok verinin otomatik olarak güncellenmesini ve indirilmesini sağlayabilirsiniz. Ve bütün bunları çok kolay bir şekilde bilgisayarınızı panel televizyonunuza bağlayarak TV üzerinden izleyebilirsiniz. Bu yazı Windows Media Center ile alakalı yazacağım bir dizi yazının ilki. Diğerlerine (Eklendikçe) sağ tarafta gördüğünüz etiket bulutundaki Windows Media Center etiketine tıklayarak ulaşabilirsiniz.


Dikkat;

  • Windows Media Center, Windows 7 Home Basic ve Windows 7 Starter sürümlerinde bulunmaz.
  • Kullanacağımız MacroTube eklentisi henüz Beta durumunda. Bazen kararsız davranabilir. Bu kararsızlıklar çoğunlukla Windows Media Center'ı yeniden başlatmakla kolaylıkla çözülüyor.



      1- Öncelikle MacroTube eklentisini kurmak gerekiyor.

      • 64 Bit Windows kullanıyorsanız MacroTube 64 Bit sürümünü buradan indirin ve kurun, 
      • 32 Bit Windows kullanıyorsanız MacroTube 32 Bit sürümünü  buradan indirin ve kurun.





      2- Windows Media Center'ı çalıştırdığınızda Macrotube eklentisinin kendini Windows Media Center'a entegre ettiğini göreceksiniz. Programı hem Windows Media Center ana penceresinde hem de Ek Özellikler başlığı altında bulabilirsiniz. Ancak isterseniz ana pencerede görünmesini engelleyebiliyor ve sadece Ek Özellikler başlığı altında görüntülenmesini sağlayabiliyorsunuz.






      3- Eklentinin ayarlarını Windows Media Center üzerinden yapabiliyorsunuz. Ayarları son derece basit olduğu için anlatmayacağım ancak ufak bir sorun var: Eklenti doğru çalışmıyor! :D

      İlk kurduğunuzda denerseniz Youtube videolarını açamayacağınızı göreceksiniz. Ayrıca ben gerekli düzeltmeleri yapıp videoları açmayı başardıktan sonra gördüm ki kategorilerin hiçbiri düzgün çalışmıyor. Yani Otomobil kategorisine de tıklasanız Eğitim kategorisine de tıklasanız aynı videolar çıkıyor. 1-2 günlük bir uğraşının ardından eklentinin Youtube kısmını tamamen Türkçe ve bütün kategorileri çalışır hale getirdim;







      Ayrıca eklenti ile beraber gelen 3 kanal dışında (Dailiymotion, Soapbox ve Youtube) kanallar ekleyerek izleyebileceğiniz video portalı sayısını 14'e çıkardım. Bunlardan Earth Touch, ESAScience ve LabRats'ı özellikle tavsiye ederim;






      Ancak vaktim kısıtlı olduğu için diğer kanalları Türkçe'ye çeviremedim. Ayrıca çok fazla inceleyemedim. Eğer buglar varsa eklentinin Manage video services kısmından dilediğinizi devre dışı bırakabilirsiniz. Eğer Youtube'da videoları favorilerine eklemek alışkanlığınız varsa yapmanız gereken bir değişiklik var. Bunu yazının sonunda bulabilirsiniz. Vimeo'yu eklemek içinde oldukça uğaşmama rağmen konunun uzmanı olmadığım için maalesef çalıştırmayı başaramadım. Ayrıca YoutubeHD adında ayrı bir kanal oluşturup tıpkı Youtube kanalındaki gibi HD videolarıda kategorilendirmeyi çok istememe rağmen Youtube Api'leri buna müsaade etmedi. (Yada ben beceremedim, bilemiyorum) Ama onun yerine Youtube kanalına kategorilerin içine 720p HD seçeneğini ekledim. Bütün bunlar için 4. adıma geçin lütfen.


      4- Şimdi buradan benim upload ettiğim Macrotube,düzeltmeler klasörünü indirin. İçinden çıkan Providers klasörünü indirdiğiniz dosyada yer alan Beni oku belgesinde açıkladığım şekilde uygulayın. Bu işlem 3. adımda anlatmaya çalıştığım iyileştirmeleri sağlayacak.



      Youtube Favoriler'i ayarlamak için:


      1- Youtube'da kullanıcı profiliniz ile oturum açın.

      2- Daha sonra Account/Activity Sharing yolunu izleyin ve Favorite a video seçeneğinin işaretli olduğundan emin olun.

      3- Daha sonra buradan Macrotube-Youtube dosyasını indirin. İndirdiğiniz dosyadan çıkan Youtube.xml dosyasına sağ tıklayın ve Düzenle deyin.





      4-  Açılan metinde resimdeki gibi NONPASARAN yazan yeri bulun ve onun yerine "kendi Youtube kullanıcı adınızı" yazın.

















      5-  Kaydedip çıkın. Ardından bu üzerinde değişiklik yaptığınız Youtube.xml dosyasını C:\ProgramData\Jasmio\MacroTube\Providers dizinine kopyalayın. Aynı lokasyonda aynı adlı bir dosya bulunduğundan açılacak uyarı penceresinde Kopyala ve Değiştir deyin.


      6- Windows Media Center'ı tekrar başaltın ve favori videolarınızın görünüp görünmediğini kontrol edin. 


      Tabii bütün bunların yanında Youtube'da bazı videoları favorilerinize eklemiş olmanız gerekiyor. Aksi taktirde doğl olarak eklenti video bulamayacaktır.




        Hepsi bu...

        Etiketler

        Ağ ve İnternet (26) Arama (10) Aygıt Yöneticisi (8) Başlat Menüsü (13) Bildirim Alanı (7) Bilgilendirme (70) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (12) Bulut Veri Yönetimi (4) Donanım (17) Dosya ve Klasörler (46) Dual Boot (13) Duyuru (2) Ebeveyn Denetimleri (1) Eşek şakaları (1) Ev Grubu (1) Gereksiz ipuçları (17) Geri dönüşüm Kutusu (5) Giriş seviyesi kullanıcı için (20) Görev Çubuğu (27) Görev Yöneticisi (1) Görev Zamanlama (7) Görünüm ve Kişiselleştirme (155) Güç seçenekleri (11) Güvenlik (41) Internet Explorer (20) İleri seviye kullanıcı için (23) İpucu (66) İzinler (22) Kısayol okunu kaldırma (1) Kısayol yazısını kaldırma (1) Kısayollar (61) Kitaplıklar (12) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (19) Kullanışlılığı arttırma (84) Kurtarma Araçları (6) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü arka planı (6) Multimedya/Eğlence (16) Nonpasaran (1) Ofis Programları (1) Ongörünümler (11) Onyükleme (15) Onyükleme esnasında sorun çözme (20) Onyükleme süreci (10) Optimizasyon (59) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (15) Parolalar ve Parola sorunları (6) Performans (22) Programlar ve özellikleri (14) Sabit Disk (18) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (35) Sağ Tuş "Gönder" Menüsü (5) Sağ tuş menüsü (38) Sağ Tuş Yeni Menüsü (2) Sanal Bellek (PageFile) (3) Sanal Makina/XP Mod (2) Sistem araçları (65) Sistem İzleme/Gözetleme (12) Sistem Onarımı (19) Sorun önleme (11) Sorunlar ve sorun çözümleri (96) Sürücü (Driver) (13) Uyku (1) Uyku devre Dışı (1) Uyku/Karma Uyku (6) Varsayılana dönme/Sıfırlama (21) Veri kurtarma (6) Veri yedekleme (11) Vitrin (5) Windows 7 (1) Windows 7 kurulumları hakkında herşey (40) Windows 7 TEMEL KONU (65) Windows Başlangıcı/Kapanışı (13) Windows Gezgini (39) Windows Gezgini Gezinti Bölmesi (21) Windows Live Essentials (8) Windows Media Center (6) Windows Media Player (6) Windows özellikleri/Bileşenleri (48) Windows Update (7) Yapışkan Notlar (2) Yedekleme ve Geri Yükleme (15)

        Son yorumlar

        Twitter

        Facebook

        İzleyiciler

        Rastgele

        item