nwindows7

Disk Birleştirme Aracı : Nedir - Nasıl Kullanılır ?

Disk birleştirme nedir?

Disk birleştirme bir sabit disk veya depolama aygıtındaki parçalanmış verilerin birleştirilmesi işlemidir. Bir birime dosya kaydettikçe, değiştirdikçe ve sildikçe zaman içinde parçalanma ortaya çıkar. Bir dosyada kaydettiğiniz değişiklikler, genellikle birimde orijinal dosyadan farklı bir yerde depolanır. Bu durum dosyanın Windows'da göründüğü yeri değiştirmez, yalnızca dosyayı oluşturan bilgi bitlerinin gerçek birimde depolandığı yerleri değiştirir. Zamanla hem dosya hem de birimin kendisi parçalanır ve bilgisayarınız tek bir dosyayı açmak için farklı konumlara bakması gerektiğinden yavaşlar.Disk Birleştiricisi biriminizdeki verileri yeniden düzenleyen ve parçalanmış verileri yeniden bir araya getiren bir araçtır ve bu sayede bilgisayarınız daha verimli çalışabilir. Windows 7'de Disk Birleştiricisi belirli bir zamanlamayla çalışır, bu sayede çalıştırmayı hatırlamanız gerekmez, ancak yine de bu aracı el ile çalıştırabilir veya kullandığı zamanlamayı değiştirebilirsiniz.









  • Disk zaten başka bir program tarafından özel olarak kullanılıyorsa veya NTFS , FAT veya FAT32 dışında bir dosya sistemi kullanılarak biçimlendirildiyse, birleştirilemez.
  • Ağ konumları birleştirilemez.
  • Geçerli durum'un altında görmeyi beklediğiniz bir disk orada gösterilmiyorsa, bunun nedeni diskte hata bulunması olabilir. Önce diski onarmayı deneyin, sonra yeniden denemek için Disk Birleştiricisi'ne dönün.
  • Birleştirme, katı hal sürücüleri (SSD) ve bunun yanı sıra bazı sanal sabit diskler (VHD) için zamanlanamaz. Diskleri seç iletişim kutusunda gösterilmeyen bir birimi birleştirmek istiyorsanız, el ile birleştirmeyi deneyebilirsiniz.
  • Katı hal sürücüleri (SSD) ve Usb Flash belleklerin birleştirilmeye ihtiyacı yoktur.Aksine bunları birleştirmek diskin ömrünü kısaltacaktır.






1- Başlat Menüsü/Tüm Programlar/Donatılar/Sistem Araçları/Disk Birleştiricisi yolunu izleyin veya kısaca arama satırına dfrgui yazıp Enter'a basın.

2- Açılan Disk Birleştiricisi'nde işlem yapmak istediğiniz diski seçtikten sonra dilediğiniz eylemi gerçekleştirebilirsiniz.










  • Sabit diskinizin boyutuna ve parçalanma derecesine bağlı olarak Disk Birleştiricisi'nin tamamlanması birkaç dakika ila birkaç saat sürebilir. Yine de, birleştirme işlemi sırasında bilgisayarınızı kullanabilirsiniz.
  • Konunun hazırlanmasında Microsoft Yardım ve Destek sayfalarından yararlanılmıştır.
  • Windows Disk Birleştiricisi'ne göre daha hızlı ve ayrıntılı çözümler sunan 3. parti bir araç kullanmak bu işlemi daha hızlı ve daha iyi sonuçlandırabilir.Ben ücretsiz ve kullanışlı bir araç olan Auslogics Disk Defrag aracını öneririm. Daha profesyonel kullanıcılar ise ücretli bir araç olan Diskeeper'ı tercih edebilirler.







Ayrıca konu ile ilgili bir Microsoft videosunu altta izleyebilirsiniz.

Etiketler

Ağ ve İnternet (26) Arama (10) Aygıt Yöneticisi (8) Başlat Menüsü (13) Bildirim Alanı (7) Bilgilendirme (70) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (12) Bulut Veri Yönetimi (4) Donanım (17) Dosya ve Klasörler (46) Dual Boot (13) Duyuru (2) Ebeveyn Denetimleri (1) Eşek şakaları (1) Ev Grubu (1) Gereksiz ipuçları (17) Geri dönüşüm Kutusu (5) Giriş seviyesi kullanıcı için (20) Görev Çubuğu (27) Görev Yöneticisi (1) Görev Zamanlama (7) Görünüm ve Kişiselleştirme (155) Güç seçenekleri (11) Güvenlik (41) Internet Explorer (20) İleri seviye kullanıcı için (23) İpucu (66) İzinler (22) Kısayol okunu kaldırma (1) Kısayol yazısını kaldırma (1) Kısayollar (61) Kitaplıklar (12) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (19) Kullanışlılığı arttırma (84) Kurtarma Araçları (6) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü arka planı (6) Multimedya/Eğlence (16) Nonpasaran (1) Ofis Programları (1) Ongörünümler (11) Onyükleme (15) Onyükleme esnasında sorun çözme (20) Onyükleme süreci (10) Optimizasyon (59) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (15) Parolalar ve Parola sorunları (6) Performans (22) Programlar ve özellikleri (14) Sabit Disk (18) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (35) Sağ Tuş "Gönder" Menüsü (5) Sağ tuş menüsü (38) Sağ Tuş Yeni Menüsü (2) Sanal Bellek (PageFile) (3) Sanal Makina/XP Mod (2) Sistem araçları (65) Sistem İzleme/Gözetleme (12) Sistem Onarımı (19) Sorun önleme (11) Sorunlar ve sorun çözümleri (96) Sürücü (Driver) (13) Uyku (1) Uyku devre Dışı (1) Uyku/Karma Uyku (6) Varsayılana dönme/Sıfırlama (21) Veri kurtarma (6) Veri yedekleme (11) Vitrin (5) Windows 7 (1) Windows 7 kurulumları hakkında herşey (40) Windows 7 TEMEL KONU (65) Windows Başlangıcı/Kapanışı (13) Windows Gezgini (39) Windows Gezgini Gezinti Bölmesi (21) Windows Live Essentials (8) Windows Media Center (6) Windows Media Player (6) Windows özellikleri/Bileşenleri (48) Windows Update (7) Yapışkan Notlar (2) Yedekleme ve Geri Yükleme (15)

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item