nwindows7

Windows 7 : Sistem Yansıması Yedeği (İmaj) Oluşturmak

Kimsenin bilgisayarının bu hale gelmesini istemeyiz ama her ihtimale karşı önlem almak en iyisi. Pek çok kullanıcı sisteminde düzeltemediği büyük bir sorunla karşılaştığında işletim sistemini yeniden kurma (Format) yolunu seçer. Bazı insanlar bunu kolaylaştırmak için büyük emek harcarlar. Kurulum DVD'sine sürücüleri,dil paketlerini güncellemeleri vs. eklemek için saatler harcarlar. Oysa bu kadar zahmete hiç gerek yoktur. Her kullanıcının bu zahmetlerden kurtulmasının yolu Türkçe'de "İmaj" veya "Disk kalıbı" olarak ta bilinen bir Sistem Yansıması yedeği almaktır.


Sistem Yansıması  nedir?

Sistem yansıması işletim sisteminizin kurulu olduğu diskin veya disk bölüntüsünün tam bir kopyasıdır.Yani Windows'u yükledikten sonra sürücülerinizi güncellediniz, favori programlarınızı kurdunuz, sistem ayarlarınızı istediğiniz şekle getirdiniz ve bilgisayarınız ile beraber gelen gereksiz programları kaldırdınız.Bilgisayarınız hatasız ve son derece hızlı çalışıyor.Her şey istediğiniz gibi. İşte şimdi bir Sistem  Yansıması Yedeği alma zamanı. Bu yedeği aldığınızda bir daha Windows kurulum DVD'nizi kullanmanıza gerek kalmayacak.Oluşturduğunuz "Sistem Yansıması Yedeği"nden sistemi yüklediğinizde kurulacak olan Windows bu yedeği aldığınızda bilgisayarınızda kurulu olan sitemin tam bir kopyası olacaktır.Yarım saati geçmeyecek bir süreden sonra tam istediğiniz sistem emrinize amade olacak!


  • "Windows 7" yedeğin kaydedileceği diskin yada disk bölüntüsünün yedeğini alamaz.
  • Sadece Windows 7 Professional, Ultimate ve Enterprise sürümlerinde yedeğinizi bir ağ konumunda depolayabilirsiniz.
  • 64 Bit bir Windows 7 sistem yansımasını 32 bit bir sistemin üzerine kuramazsınız.
  • 64 Bit bir Windows 7 sistem yansımasını bir 32 bit Windows 7 kurulum DVD'si ile yükleyemezsiniz.
  • Sistem yansıması bir bütündür.Bilgisayarınızı bir sistem yansımasından geri yüklediğinizde bu tam geri yükleme olur; geri yüklenecek tek tek öğeleri seçemezsiniz ve tüm geçerli programlarınız, sistem ayarlarınız ve dosyalarınız, sistem yansımasının içerikleriyle değiştirilir.



Windows 7'den önceki Windows sürümlerinde Disk Yansıması alma özelliği sadece üst seviye sürümlerde vardı.Windows 7 ile birlikte alt sürümlerde de bu özellik sunuldu.En çok kullanılan sürümlerden biri olan Home Premium'da bu özelliğin olması çoğu kullanıcı için büyük kolaylık oldu.Fakat her şeye rağmen bu konuda uzmanlaşmış Norton Ghost gibi Paragon gibi programların yanında Windows 7'nin Sistem Yansıması Yedeği Aracı oldukça basit kalıyor.Buna rağmen karmaşık programlar ile uğraşmak istemeyen ev kullanıcıları için son derece yeterli.


1- Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Yedekleme ve Geri Yükleme yolunu izleyin ve sol taraftan Sistem Görüntüsü Oluştur bağlantısına tıklayın.


2- Kısa bir bekleme süresinden sonra açılan pencerede sizden yedeği depolamak için bir alan seçmeniz istenecek. Sabit disk, DVD ya da Ağ konumu seçeneklerinden birini seçin ve İleri'ye tıklatın.

Ben Home Premium sürümünü kullandığım için Ağ konumu seçeneği çıkmıyor fakat daha üst sürümleri kullanan kullanıcılar depolama seçeneği olarak bir ağ konumu seçebilirler


3- Yansımasını almak üzere diski veya bölüntüyü seçin ve talimatları takip edin.


4- İşlemin tamamlanması biraz vakit alacaktır, bekleyin...


5- İşlem bittiğinde Sistem onarım diski oluşturmak ister misiniz? sorusu ile karşılaşacaksınız. Burada bahsedilen sistem onarım diski burada anlattığım sistem onarım diski ile tamamen aynı şey. Yani;

  • Burada şu anda oluşturmanız şart değil, istediğiniz zaman istediğiniz kadar oluşturabilirsiniz. 
  • Mimarisi uyumlu (32 bit-64 bit) olduğu taktirde herhangi bir Windows 7 yüklü bilgisayarda da oluşturabilirsiniz. Yani aynı bilgisayarda olması şart değil.



Eğer buradaki Bu iletiyi bir daha gösterme seçeneğini yanlışlıkla işaretlediğiniz ama uyarının tekrar çıkmasını istiyorsanız Bkz. "Sistem Onarım Diski Oluşturmak İster misiniz?" Uyarısının Tekrar Çıkmasını Sağlamak


6- Eğer disk oluşturmayı seçtiyseniz Optik sürücünüze boş bir CD veya DVD takın ve Evet butonuna tıklatın. Ardından boş CD veya DVD'nin olduğu optik sürücüyü seçin ve Disk oluştur'a tıklatın.


7- Yazma işleminin tamamlanmasını bekleyin. Tamamlandıktan sonra oluşturduğunuz Sistem Onarım Diski'ni kaybolmayacağı ve çizilmeyeceği bir yerde saklayın.


İlgili konular




Eğer ilginizi çekerse bununla ilgili bir Microsoft videosunu alta koydum;

Etiketler

Ağ ve İnternet (26) Arama (10) Aygıt Yöneticisi (8) Başlat Menüsü (13) Bildirim Alanı (7) Bilgilendirme (70) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (12) Bulut Veri Yönetimi (4) Donanım (17) Dosya ve Klasörler (46) Dual Boot (13) Duyuru (2) Ebeveyn Denetimleri (1) Eşek şakaları (1) Ev Grubu (1) Gereksiz ipuçları (17) Geri dönüşüm Kutusu (5) Giriş seviyesi kullanıcı için (20) Görev Çubuğu (27) Görev Yöneticisi (1) Görev Zamanlama (7) Görünüm ve Kişiselleştirme (155) Güç seçenekleri (11) Güvenlik (41) Internet Explorer (20) İleri seviye kullanıcı için (23) İpucu (66) İzinler (22) Kısayol okunu kaldırma (1) Kısayol yazısını kaldırma (1) Kısayollar (61) Kitaplıklar (12) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (19) Kullanışlılığı arttırma (84) Kurtarma Araçları (6) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü arka planı (6) Multimedya/Eğlence (16) Nonpasaran (1) Ofis Programları (1) Ongörünümler (11) Onyükleme (15) Onyükleme esnasında sorun çözme (20) Onyükleme süreci (10) Optimizasyon (59) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (15) Parolalar ve Parola sorunları (6) Performans (22) Programlar ve özellikleri (14) Sabit Disk (18) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (35) Sağ Tuş "Gönder" Menüsü (5) Sağ tuş menüsü (38) Sağ Tuş Yeni Menüsü (2) Sanal Bellek (PageFile) (3) Sanal Makina/XP Mod (2) Sistem araçları (65) Sistem İzleme/Gözetleme (12) Sistem Onarımı (19) Sorun önleme (11) Sorunlar ve sorun çözümleri (96) Sürücü (Driver) (13) Uyku (1) Uyku devre Dışı (1) Uyku/Karma Uyku (6) Varsayılana dönme/Sıfırlama (21) Veri kurtarma (6) Veri yedekleme (11) Vitrin (5) Windows 7 (1) Windows 7 kurulumları hakkında herşey (40) Windows 7 TEMEL KONU (65) Windows Başlangıcı/Kapanışı (13) Windows Gezgini (39) Windows Gezgini Gezinti Bölmesi (21) Windows Live Essentials (8) Windows Media Center (6) Windows Media Player (6) Windows özellikleri/Bileşenleri (48) Windows Update (7) Yapışkan Notlar (2) Yedekleme ve Geri Yükleme (15)

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item