nwindows7

Windows 7: Masaüstü Sağ Tuş Menüsüne "Güç" Açılır Menüsü Eklemek

        Eğer dilerseniz Masaüstü sağ tuş menüsünde Güç adında bir açılır menü oluşturabilir ve bilgisayarın veya oturumun kapanma seçeneklerini buradan yönetebilirsiniz. Altta bahsettiğim menüyü görüyorsunuz;








Güç açılır menüsü-Yuvarlak simgeler

Güç açılır menüsü-Kare simgeler



UYARILAR;






1- Buradan Güç açılır menüsü.rar dosyasını indirin.

2- Sisteminizde .rar dosyalarını açacak bir yazılım yüklü olup olmadığına bağlı olarak şunlardan birini yapın;

  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım (WinRar, 7-Zip, WinZip vb.) yüklüyse dosyaya çift tıklatmanız ya da sağ tıklatıp kullandığınız yazılıma göre değişebilen seçenekleri kullanmanız yeterli. Dosyaları Masaüstüne ayıklayın.
  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım yüklü değilse buradan WinRar ya da buradan 7-Zip programını ücretsiz olarak indirebilirsiniz. 

3- Masaüstünde oluşan Güç açılır menüsü klasörünün içinde alttaki klasörlerin olduğunu göreceksiniz;





4- Simgeler klasörünün içinde yuvarlak ve kare simgeler ayrı klasörlerde. Hangisini kullanmak istiyorsanız içindeki 9 adet simgeyi C:\Windows klasörüne kopyalayın:





İsterseniz hem kare hem yuvarlak simgelerin tamamını, C:\Windows klasörüne kopyalayabilirsiniz. Bu durumda dilediğiniz kayıt defteri anahtarını çalıştırarak hemen simgeleri değiştirmeniz mümkün olacak.



5- Simgeleri C:\Windows klasörüne kopyaladıktan sonra -hangi simgeyi istediğinize bağlı olarak- EKLE klasöründeki Güç açılır menüsünü ekle-KARE_SİMGE.reg veya Güç açılır menüsünü ekle-YUVARLAK_SİMGE.reg Kayıt Defteri anahtarlarından birini çalıştırın ve gereken onayları verin.





Eğer bütün öğeleri istemiyor sadece belli öğeleri istiyorsanız makaleyi uygulamadan önce istemediğiniz öğeleri Kayıt Defteri anahtarından silebilirsiniz. Eğer makaleyi daha önce uyguladıysanız "Geri Dönüş" adımlarını uygulayarak Güç açılır menüsünü kaldırdıktan sonra makaleyi tekrar uygulamalısınız. 


  1. Kullanmak istediğiniz Kayıt Deferi anahtarına (Güç açılır menüsünü ekle-KARE_SİMGE veya Güç açılır menüsünü ekle-YUVARLAK_SİMGE) sağ tıklatın, ardından Düzenle'ye tıklatın. Bu Kayıt Defteri anahtarının içeriğinin Not Defteri ile açılmasını sağlayacak.
  2. Kayıt Defteri anahtarı Not Defteri ile açıldığında Güç açılır menüsündeki her öğenin ayrı bir paragraf halinde olduğunu göreceksiniz. İstemediğiniz öğelere ait paragrafları silin.


  3. Ardından ilk paragrafta yer alan SubCommands'ın karşısındaki sarı ile işaretlediğim yerden sildiğiniz paragraflara ait verileri silin. Örneğin Uyku paragrafını kaldırdıysanız buradan Uyku; verisini sileceksiniz. Düzenleme bittikten sonra kaydedin. Ardından makaleyi bu özelleştirdiğiniz Kayıt Defteri anahtarını kullanarak düzenleyin.
  4. Sildiğiniz öğelere ait simgeleri de simge klasöründen silebilirsiniz. (Opsiyonel)



GERİ DÖNÜŞ;



1- Kaldır klasöründeki Güç açılır menüsünü kaldır.reg Kayıt Defteri anahtarını çalıştırın ve gereken onayları verin.





2C:\Windows klasörüne kopyaladığınız simgeleri silin.



İşiniz bittikten sonra Güç açılır menüsü.exe dosyasını ve Masaüstündeki  Güç açılır menüsü klasörünü de silebilirsiniz.


Etiketler

Ağ ve İnternet (26) Arama (10) Aygıt Yöneticisi (8) Başlat Menüsü (13) Bildirim Alanı (7) Bilgilendirme (70) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (12) Bulut Veri Yönetimi (4) Donanım (17) Dosya ve Klasörler (46) Dual Boot (13) Duyuru (2) Ebeveyn Denetimleri (1) Eşek şakaları (1) Ev Grubu (1) Gereksiz ipuçları (17) Geri dönüşüm Kutusu (5) Giriş seviyesi kullanıcı için (20) Görev Çubuğu (27) Görev Yöneticisi (1) Görev Zamanlama (7) Görünüm ve Kişiselleştirme (155) Güç seçenekleri (11) Güvenlik (41) Internet Explorer (20) İleri seviye kullanıcı için (23) İpucu (66) İzinler (22) Kısayol okunu kaldırma (1) Kısayol yazısını kaldırma (1) Kısayollar (61) Kitaplıklar (12) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (19) Kullanışlılığı arttırma (84) Kurtarma Araçları (6) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü arka planı (6) Multimedya/Eğlence (16) Nonpasaran (1) Ofis Programları (1) Ongörünümler (11) Onyükleme (15) Onyükleme esnasında sorun çözme (20) Onyükleme süreci (10) Optimizasyon (59) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (15) Parolalar ve Parola sorunları (6) Performans (22) Programlar ve özellikleri (14) Sabit Disk (18) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (35) Sağ Tuş "Gönder" Menüsü (5) Sağ tuş menüsü (38) Sağ Tuş Yeni Menüsü (2) Sanal Bellek (PageFile) (3) Sanal Makina/XP Mod (2) Sistem araçları (65) Sistem İzleme/Gözetleme (12) Sistem Onarımı (19) Sorun önleme (11) Sorunlar ve sorun çözümleri (96) Sürücü (Driver) (13) Uyku (1) Uyku devre Dışı (1) Uyku/Karma Uyku (6) Varsayılana dönme/Sıfırlama (21) Veri kurtarma (6) Veri yedekleme (11) Vitrin (5) Windows 7 (1) Windows 7 kurulumları hakkında herşey (40) Windows 7 TEMEL KONU (65) Windows Başlangıcı/Kapanışı (13) Windows Gezgini (39) Windows Gezgini Gezinti Bölmesi (21) Windows Live Essentials (8) Windows Media Center (6) Windows Media Player (6) Windows özellikleri/Bileşenleri (48) Windows Update (7) Yapışkan Notlar (2) Yedekleme ve Geri Yükleme (15)

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item