nwindows7

Son Söz...

         6 Ağustos 2009'da TechNet kullanıcıları için, 22 Ekim 2009'da da son kullanıcılar için başlayan Windows 7 dönemi, yine bir Ekim ayında -tam tarihi ile vermek gerekirse- 26 Ekim 2012'de Windows 8'in son kullanıcıya sunulması ile resmi olarak sonra erecek.
         Microsoft'un belki de en kullanıcı dostu işletim sistemi olan Windows 7, resmi olarak yerini Windows 8'e bırakacak olsa da çoğunuz daha uzun zaman kullanacaksınız.


         Bu dönem zarfında bende elimden geldiğince kaliteli bilgiyi herkesin anlayabileceği şekilde vermek adına yüzlerce makaleyi sizlerin yararına sundum. Bunu yaparken en çok dikkat ettiğim ve yapmaya çalıştığım şey Windows 7 kullanan bir kullanıcının -seviyesi ne olursa olsun- çok ekstrem bilgiler hariç neredeyese her aradığını burada bulması idi. İstedim ki buraya gelen bir okuyucu bir süre sonra "Bu aradığım mutlaka enpedi'de vardır" diyebilsin. Ya da bir Google aramasında çıkan onlarca sonuç arasında enpedi'yi gördüğünde "Hah burada işin en doğrusu ve iyi anlatılmışı vardır" deyip ilk önce enpedi linkine tıklasın.

           İşte bu amaçla da tam 440 tane makale yazmışım. Aslında yazacak daha bir sürü şey var ama çok az kullanıcıya hitap edeceğini düşündüğüm konuları -zamanımı verimli kullanma adına- eledim. Bundan sonra mutlaka gelen yorumların tetiklediği 1-2 makale daha eklenecektir ama bunların dışında bu Windows 7 bölümü için son yazım ve bundan sonra tamamen Windows 8'e odaklanacağım.

          Bu arada  Windows 7 bölümünün etiketlerini yeniden düzenledim ve sizlerin aradığını daha kolay bulması adına optimize etmeye çalıştım.  Bu yüzden lütfen arama kutusunu ve etiketleri kullanın. Ayrıca etiketlerde gördüğünüz Windows 7 TEMEL KONU etiketine sahip yazılarımı -hangi seviyede kullanıcı olursanız olun-  okumanızı şiddetle öneriyorum.

          Tabii ki bundan sonra da her yoruma cevap verme prensibim devam edecek. Ancak üzülerek belirtiyorum ki 26 Ekim itibari ile Windows Vista bölümüne verdiğim yorum desteği sona erecek ve Windows Vista ile ilgili soruları artık cevaplayamayacağım. Bunun sizlere daha iyi bir site sunmak hedefiyle ve zamanımı verimli kullanma adına aldığım bir karar olduğunu ve anlayışla karşılayacağınızı düşünüyorum.

           Ayrıca olması gereken bir durum olan -Sadace makale ile ilgili youmları yayınlama ve cevaplama- hakkımı Windows 7 için şimdilik kullanmayacak olsamda Windows 8 bölümü için çok sıkı bir şekilde uygulamayı düşünüyorum.  Çünkü bir makaleyi okuyan ve takıldığı bir nokta olduğunda ilk olarak yorumlara bakan ve "Acaba benim takıldığım konuda soru sorulmuş ve cevap verilmiş olabilir mi?" diyen bilinçli okuyuculara alakalı alakasız her yorunu cevaplamam haksızlık oluyor. Format ile alakalı bir konunun altında "Abi bu notebook mu iyi öbürü mü?" şeklinde bir yorumu ve cevabını okumayı hiçbir okuyucunun istediğini sanmıyorum.


           Bu 3 yıllık süreç zarfında sıfırdan başlayıp hiç duraklamadan büyüdük. İlk günlerde siteyi sadece 15-20 kişi ziyaret ederken şimdilerde aylık yarım milyon sınırına dayandık. (Rakam sadece Windows 7 bölümü için) Windows 7 ile ilgili yazdığım yazıların toplam gösterimi ise an itibari ile 5.972.462 olmuş. Bu sadece ve sadece Türkiye'deki bilgisayar kullanıcısı gençleri bilinçlendirme ve doğru bilgilendirme adına girdiğim bu yolda benim için inanılmaz bir gurur kaynağı.





            Buralara gelirken tek bir gün dahi Google aramalarında öne çıkayım, sitemi tanıtayım, para kazanmak için reklamları sizlerin gözüne sokayım gayretim olmadı. Bunun için çeşitli SEO taktikleri, optimizasyonlar veya kurnazlıklar peşinde koşmadım ve enpedi amaç ve prensiplerine sadık kalmaya özen gösterdim. Hep düşüncem şuydu: Sen kaliteli içerik hazırla gerisi kendiliğinden gelir. Öyle de oldu!

           Bu güne kadar yorumları ile siteyi renklendiren, ucundan kıyısından dahi olsa buranın tanıtımında katkısı olan ve ziyaretleriyle siteye güç katan ve benim motivasyonumu tetikleyen hepinize teşekkür ediyorum...


Nonpasaran - Ekim 2012

Etiketler

Ağ ve İnternet (26) Arama (10) Aygıt Yöneticisi (8) Başlat Menüsü (13) Bildirim Alanı (7) Bilgilendirme (70) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (12) Bulut Veri Yönetimi (4) Donanım (17) Dosya ve Klasörler (46) Dual Boot (13) Duyuru (2) Ebeveyn Denetimleri (1) Eşek şakaları (1) Ev Grubu (1) Gereksiz ipuçları (17) Geri dönüşüm Kutusu (5) Giriş seviyesi kullanıcı için (20) Görev Çubuğu (27) Görev Yöneticisi (1) Görev Zamanlama (7) Görünüm ve Kişiselleştirme (155) Güç seçenekleri (11) Güvenlik (41) Internet Explorer (20) İleri seviye kullanıcı için (23) İpucu (66) İzinler (22) Kısayol okunu kaldırma (1) Kısayol yazısını kaldırma (1) Kısayollar (61) Kitaplıklar (12) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (19) Kullanışlılığı arttırma (84) Kurtarma Araçları (6) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü arka planı (6) Multimedya/Eğlence (16) Nonpasaran (1) Ofis Programları (1) Ongörünümler (11) Onyükleme (15) Onyükleme esnasında sorun çözme (20) Onyükleme süreci (10) Optimizasyon (59) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (15) Parolalar ve Parola sorunları (6) Performans (22) Programlar ve özellikleri (14) Sabit Disk (18) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (35) Sağ Tuş "Gönder" Menüsü (5) Sağ tuş menüsü (38) Sağ Tuş Yeni Menüsü (2) Sanal Bellek (PageFile) (3) Sanal Makina/XP Mod (2) Sistem araçları (65) Sistem İzleme/Gözetleme (12) Sistem Onarımı (19) Sorun önleme (11) Sorunlar ve sorun çözümleri (96) Sürücü (Driver) (13) Uyku (1) Uyku devre Dışı (1) Uyku/Karma Uyku (6) Varsayılana dönme/Sıfırlama (21) Veri kurtarma (6) Veri yedekleme (11) Vitrin (5) Windows 7 (1) Windows 7 kurulumları hakkında herşey (40) Windows 7 TEMEL KONU (65) Windows Başlangıcı/Kapanışı (13) Windows Gezgini (39) Windows Gezgini Gezinti Bölmesi (21) Windows Live Essentials (8) Windows Media Center (6) Windows Media Player (6) Windows özellikleri/Bileşenleri (48) Windows Update (7) Yapışkan Notlar (2) Yedekleme ve Geri Yükleme (15)

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item