Windows 7: Oturum Açma Ekranı Yazı Karakterini Değiştirin
https://7.enpedi.com/2012/09/windows-7-oturum-acma-ekran-yaz.html?m=0
Eğer isterseniz Oturum Açma ve kapanma ekranlarında görünen bütün yazıların karakterini, boyutunu ve yazı tipini değiştirebilirsiniz. Bu şekilde kendinize özgü bir oturum açma ekranı oluşturmanız mümkün...
1- Makaleyi uygulamak için Resource Hacker adlı uygulamaya ihtiyacımız olacak. Sitenin müdavimleri zaten bu araçla haşır neşirlerdir çünkü bu aracı daha önceki pek çok yazıda kullandık. Eğer sisteminizde yüklü değilse buradan indirip kurun.
2- C:\Windows\System32\tr-TR\authui.dll.mui yolunu izleyin ve authui.dll.mui dosyasının sahipliğini alın.
3- Sahipliğini aldıktan sonra bu dosyayı Masaüstüne kopyalayın (Taşımayın) ardından C:\Windows\System32\tr-TR\authui.dll.mui adresindeki orjinal dosyanın ismini authui-yedek.dll.mui olarak değiştirin. Yani C:\Windows\System32\tr-TR\authui-yedek.dll.mui olsun.
4- Şimdilik C:\Windows\System32\tr-TR klasörüyle işimiz bitti. Başlat Menüsü'nü açın ve Resource Hacker'e sağ tıklayarak Yönetici olarak çalıştırın.
5- Açılan Resource Hacker penceresinde File/Open yolunu izleyin.
6- Açılan Gözat penceresinde alttan All files seçeneğini seçtikten sonra (Resimde kırmızı işaretli bölüm) Masaüstündeki authui.dll.mui dosyasını bulun ve Aç butonuyla açın.
7- Açılan menüde String Table/738/1055 yolunu izlediğinizde sağ tarafta bazı değerlerin belirdiğini göreceksiniz. Bunları altta verdiğim açıklamalar ışığında dilediğiniz gibi değiştirin.
Buradaki yapılandırma şeması şu şekilde; Buradaki satırların anlamını ise alttaki tabloda verdim ve resimlerle açıkladım. Resimlerde gördüğünüz Oturum açma ekranına istediğiniz metni ekleyin yazısı ile ilgili ise burayı okumalısınız; Oturum Açma Ekranına İstediğiniz Metni Ekleyin
|
8- Dilediğiniz değişiklikleri yaptıktan sonra önce Compile Script butonuna tıklayın (1) ardından File/Save yolu ile kaydedin. (2)
9- Araç varsayılan olarak düzenlediğiniz dosyaların bir yedeğini oluşturuyor. Ancak biz 3. adımda orjinal dosyamızı authui-yedek.dll.mui olarak adlandırarak yedeklediğimiz için buna gerek yok. Bu yüzden -aynı zamanda kafa karışıklığını da önlemek için- orjinal dosyayı (authui_original.dll.mui) silin. (Resimde a olarak adlandırdığım dosya)
10- Üzerinde değişiklik yaptığımız dosyayı ise (Masaüstündeki authui.dll.mui dosyası, üstteki resimde b) C:\Windows\System32\tr-TR klasörüne kopyalayıp yapıştırın.
11- Oturumu yada bilgisayarı yeniden başlattığınızda yaptığınız değişiklikler geçerli olacak.
Geri Dönüş;
12- C:\Windows\System32\tr-TR\authui.dll.mui dosyasının ismini değiştirin. Örneğin C:\Windows\System32\tr-TR\authuifalanfilan.dll.mui
13- C:\Windows\System32\tr-TR\authui-yedek.dll.mui dosyasını (3. adımda oluşturmuştuk) -yedek ibaresini kaldırarak authui.dll.mui olarak adlandırın.
14- C:\Windows\System32\tr-TR\authuifalanfilan.dll.mui dosyasını silin.