nwindows7

UEFI Windows 7 : Lazesoft Recovery Suite ile Yerel Hesap Parolasını Sıfırlama

       Daha önce kullanıcı parolası sıfırlama ile ilgili pek çok yazı yazdım. Bunlardan biri de Offline NT Password & Registry Editor: Parolanızı Unuttunuz: Offline NT Password ile Parolayı Sıfırlamak

       Ancak bu araç oldukça eski ve artık güncellenmiyor. Bu yüzden de GPT disk desteği yok ve UEFI Windows 7 kurulumlarında başarısız olabiliyor. Bu yüzden bu yazıyı yazma gerekliliği doğdu. Gerçi araç kullanmadan parolanızı sıfırlayabildiğiniz yöntemler çalışıyor (Bunları linkte bulabilirsiniz) ama yine de GPT desteği olan bir 3. parti araç ile sıfırlamanın anlatıldığı bir makalenin sitede bulunması iyi olur diye düşündüm. Bu araç da Lazesoft Recovery Suite...


Not: Yanlış anlaşılmalar olabileceği için bir uyarıda bulunayım; Bu araç sadece UEFI kurulumları için değil. Yani GPT ve UEFI olmayan kurulumlarda da kullanabilirsiniz.




I. Aşama: 
Önyüklenebilir medya oluşturma



1.1- Lazesoft Recovery Suite Home Edition'ı buradan indirip bilgisayarınıza kurun.



1.2- Programı çalıştırın ve Burn CD/USB Disk butonuna tıklatın.





1.3- Next butonuna tıklatarak ilerleyin.





1.4-  Program size önyüklenebilir CDönyüklenebilir flash sürücü ve ISO dosyası oluşturma seçeneklerini sunuyor. CD veya DVD kullanmayı tercih ediyorsanız işlem basit. Boş bir CD veya DVD'yi DVD sürücünüze taktıktan sonra CD/DVD seçeneğini işaretleyip talimatları takip edin. İşlem bittikten sonra 1.5 adımından devam edin.





      Önyüklenebilir usb flash sürücü oluşturacaksanız ve elinizde boş bir flash sürücü varsa (Flash sürücü biçimlendirilecek çünkü) flash sürücüyü bilgisayarınıza iliştirdikten sonra USB Flash seçeneğini seçin ve talimatları takip edin.





     Eğer DVD sürücünüz yoksa, elinizde boş bir flash yoksa ya da benim gibi daha önceden oluşturduğunuz bir çoklu önyüklenebilir flash sürücü varsa ISO oluşturmayı tercih edebilirsiniz. Bu şekilde bu ISO dosyasını başka bir bilgisayarda CD/DVD'ye yazdırma şansınız olur ya da daha önceden oluşturduğunuz çoklu önyüklenebilir sürücüye sadece bu ISO'yu eklersiniz. Ben ISO oluşturup daha önceden YUMI ile oluşturduğum çoklu önyüklenebilir flash sürücüye bu ISO'yu ekliyorum. Bu şekilde tek bir USB flash sürücü ile onlarca farklı önyüklenebilir aracı kullanabiliyorum: "Süper" Bootable Usb Disk






1.5- Hepsi bu artık 2. aşamaya geçebilirsiniz.




II. Aşama: 
Parolayı sıfırlama


Offline NT Password & Registry Editor'ün aksine aracın bir arayüzü olduğundan kullanımı son derece kolay;



2.1- Bilgisayarınızı 1. aşamada oluşturduğunuz medyadan başlatın (Önemli! Linki okuyun lütfen) ve Lazesoft Live CD seçeneğini seçip Enter'a basın.





2.2- Aracın yüklenmesini bekleyin.





2.3- Lazesoft Recovery Suite arayüzü açıldığında Password Recovery butonuna tıklatın.





2.4- Reset Windows Password seçeneğinin seçili olduğundan emin olduktan sonra Next butonuna tıklatın.





2.5- Ticari kullanım için ücretli sürümü kullanmanız gerektiği, programı şu anda ticari olarak kullanmadığınızın teyiti isteniyor. Yes diyerek programı ticari olarak kullanmadığınızı onaylayın.





2.6- Reset Local Password seçeneğinin seçili olduğundan emin olduktan sonra Next butonuna tıklatın.





2.7- Bilgisayarınızdaki kullanıcılar listelenecek. Parolasını sıfırlamak istediğiniz kullanıcıyı seçip Next butonuna tıklatın.





2.8- Üstten doğru hesabı seçtiğinizi kontrol edip emin olduktan sonra RESET/UNLOCK butonuna tıklatın.





2.9- Kısa bir beklemeden sonra işlemin başarılı olduğuna dair bir mesaj alacaksınız. Ok butonuna tıklatarak kapatın ardından Finish butonuna tıklatarak pencereyi kapatın. (Başka bir kulanıcının daha parolasını sıfırlamak istiyorsanız Finish yerine Back butonuna tıklatın ve 2.7 ve 2.8 adımlarını tekrarlayın)






2.10- Artık bilgisayarınızı yeniden başlatabilir (Restart) ya da kapatabilirsiniz. (Shutdown)






Bütün bu adımları alttaki videoda izleyebilirsiniz...






Etiketler

Ağ ve İnternet (26) Arama (10) Aygıt Yöneticisi (8) Başlat Menüsü (13) Bildirim Alanı (7) Bilgilendirme (70) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (12) Bulut Veri Yönetimi (4) Donanım (17) Dosya ve Klasörler (46) Dual Boot (13) Duyuru (2) Ebeveyn Denetimleri (1) Eşek şakaları (1) Ev Grubu (1) Gereksiz ipuçları (17) Geri dönüşüm Kutusu (5) Giriş seviyesi kullanıcı için (20) Görev Çubuğu (27) Görev Yöneticisi (1) Görev Zamanlama (7) Görünüm ve Kişiselleştirme (155) Güç seçenekleri (11) Güvenlik (41) Internet Explorer (20) İleri seviye kullanıcı için (23) İpucu (66) İzinler (22) Kısayol okunu kaldırma (1) Kısayol yazısını kaldırma (1) Kısayollar (61) Kitaplıklar (12) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (19) Kullanışlılığı arttırma (84) Kurtarma Araçları (6) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü arka planı (6) Multimedya/Eğlence (16) Nonpasaran (1) Ofis Programları (1) Ongörünümler (11) Onyükleme (15) Onyükleme esnasında sorun çözme (20) Onyükleme süreci (10) Optimizasyon (59) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (15) Parolalar ve Parola sorunları (6) Performans (22) Programlar ve özellikleri (14) Sabit Disk (18) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (35) Sağ Tuş "Gönder" Menüsü (5) Sağ tuş menüsü (38) Sağ Tuş Yeni Menüsü (2) Sanal Bellek (PageFile) (3) Sanal Makina/XP Mod (2) Sistem araçları (65) Sistem İzleme/Gözetleme (12) Sistem Onarımı (19) Sorun önleme (11) Sorunlar ve sorun çözümleri (96) Sürücü (Driver) (13) Uyku (1) Uyku devre Dışı (1) Uyku/Karma Uyku (6) Varsayılana dönme/Sıfırlama (21) Veri kurtarma (6) Veri yedekleme (11) Vitrin (5) Windows 7 (1) Windows 7 kurulumları hakkında herşey (40) Windows 7 TEMEL KONU (65) Windows Başlangıcı/Kapanışı (13) Windows Gezgini (39) Windows Gezgini Gezinti Bölmesi (21) Windows Live Essentials (8) Windows Media Center (6) Windows Media Player (6) Windows özellikleri/Bileşenleri (48) Windows Update (7) Yapışkan Notlar (2) Yedekleme ve Geri Yükleme (15)

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item