nwindows7

Süper WinRE: Diagnostics and Recovery Toolkit (DaRT) - Bölüm II

Daha önce Süper WinRE: Diagnostics and Recovery Toolkit (DaRT) - Bölüm I'de Süper WinRE imajımızı oluşturmuş ardından CD'ye yazdırmış yada USB belleğe atmıştık. Şimdi ise sıra geldi nasıl kullanacağımıza. Aslında daha önce bunu çeşitli makalelerde anlatmıştım ancak Diagnostics and Recovery Toolkit (DaRT) araçlarının da ekran alıntılarını koayabilmek için tekrar anlatacağım.




İsteyenler direkt benim oluşturduğum DaRT imajını (64 Bit) buradan indirebilirler. İndirdiğiniz ISO'yu yazıda anlattığım gibi bir USB flash sürücüye atmanız ya da önyüklenebilir olarak bir CD/DVD'ye yazdırmanız yeterli.


1- Sistem onarım diskini CD veya DVD sürücünüze takın veya USB belleğinizi bir usb portuna takın.


2- Kullandığınız medyaya göre optik sürücüye yada Usb portlarına önyükleme önceliği verin ve bilgisayarınızı Sistem Kurtarma Diski (WinRe) medyası üzerinden önyükleyin.


Bilgisayarınızı optik sürücüden başlatmak için buradan yardım alabilirsiniz







3-  İnternet bağlantısı kullanmak isteyip istemediğinizi soracak. Dilediğinizi seçin ama tavsiyem Evet demeniz.





4- Dil ve Klavye ayarlarınızı seçin ve ardından İleri'yi tıklatın.





5- Üstteki seçeneği seçin İleri deyin.





6- Microsoft Diagnostics and Recovery Toolset seçeneğinine tıklatın.





7- Karşınıza Microsoft Diagnostics and Recovery Toolset menüsü çıkacak. Kullanmak istediğiniz aracı kullanın.





Microsoft Diagnostics and Recovery Toolset Araçları;


  1. Registry Editor:  İşletim sisteminden bağımsız olarak Kayıt Defteri'ni düzenlememizi sağlıyor.
  2. Locksmith: Parolamızı unutmamız durumunda sıfırlamamızı sağlıyor.
  3. Crash Analyzer: Sistem yöneticileri ve geliştiriciler için çökme raporlarına ulaşmayı ve analiz etmeyi sağlıyor.
  4. File Restore: Yanlışlıkla silinen dosyaları -Bir ihtimal. Çeşitli şartlara bağlı- kurtarmayı sağlıyor.
  5. Disk Commander: Disk ile ilgili sorunlar için çözümler ve çeşitli disk klonlama kopyalama yedekleme seçenekleri sunuyor.
  6. Disk Wipe: Diski tamamen ve güvenli bir şekilde silmeyi sağlıyor. (Örneğin, bilgisayarınızı sattınız ve alan kişinin -veri kurtarma araçları ile dahi- sizin sildiğiniz verilere ulaşmasını istemiyorsunuz)
  7. Computer Management: Bildiğimiz Bilgisayar Yönetimi konsolu. (Bilgisayar/Sağtık/Yönet)
  8. Explorer: İşletim sisteminden bağımsız Windows Gezgini
  9. Solution Wizard:  Çeşitli sorunları otomatik olarak düzeltmeye yardım eden bir araç.
  10. TCP/IP Config: Ağ yapılandırmanızı işletim sisteminden bağımsız düzenlemenizi sağlayan bir araç.
  11. Hotfix Uninstall: İşletim sistemne daha önce kurduğunuz ve işletim sistemi üzerinden kaldırmakta sorun yaşadığınız "Yama"ların kaldırılması için.
  12. SFC Scan: Burada hakkında detaylı bilgi bulabileceğiniz Sfc.exe'yi işletim sisteminden bağımsız çalıştırmak için.
  13. Search: Adı üstünde bir dosyayı kolayca bulabilmeniz için.
  14. Standalone System Sweeper: Burada ayrıntılı bilgi var.

Altta bu araçların bir kısmı ile alakalı ekran görüntüleri var. Vakit bulduğumda bu araçların önemli olanlarını detaylıca anlatacağım.



    Registry Editor

    File Restore

    Disk Commander

    Disk Wipe

    Explorer

    Solution Wizard

    Etiketler

    Ağ ve İnternet (26) Arama (10) Aygıt Yöneticisi (8) Başlat Menüsü (13) Bildirim Alanı (7) Bilgilendirme (70) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (12) Bulut Veri Yönetimi (4) Donanım (17) Dosya ve Klasörler (46) Dual Boot (13) Duyuru (2) Ebeveyn Denetimleri (1) Eşek şakaları (1) Ev Grubu (1) Gereksiz ipuçları (17) Geri dönüşüm Kutusu (5) Giriş seviyesi kullanıcı için (20) Görev Çubuğu (27) Görev Yöneticisi (1) Görev Zamanlama (7) Görünüm ve Kişiselleştirme (155) Güç seçenekleri (11) Güvenlik (41) Internet Explorer (20) İleri seviye kullanıcı için (23) İpucu (66) İzinler (22) Kısayol okunu kaldırma (1) Kısayol yazısını kaldırma (1) Kısayollar (61) Kitaplıklar (12) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (19) Kullanışlılığı arttırma (84) Kurtarma Araçları (6) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü arka planı (6) Multimedya/Eğlence (16) Nonpasaran (1) Ofis Programları (1) Ongörünümler (11) Onyükleme (15) Onyükleme esnasında sorun çözme (20) Onyükleme süreci (10) Optimizasyon (59) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (15) Parolalar ve Parola sorunları (6) Performans (22) Programlar ve özellikleri (14) Sabit Disk (18) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (35) Sağ Tuş "Gönder" Menüsü (5) Sağ tuş menüsü (38) Sağ Tuş Yeni Menüsü (2) Sanal Bellek (PageFile) (3) Sanal Makina/XP Mod (2) Sistem araçları (65) Sistem İzleme/Gözetleme (12) Sistem Onarımı (19) Sorun önleme (11) Sorunlar ve sorun çözümleri (96) Sürücü (Driver) (13) Uyku (1) Uyku devre Dışı (1) Uyku/Karma Uyku (6) Varsayılana dönme/Sıfırlama (21) Veri kurtarma (6) Veri yedekleme (11) Vitrin (5) Windows 7 (1) Windows 7 kurulumları hakkında herşey (40) Windows 7 TEMEL KONU (65) Windows Başlangıcı/Kapanışı (13) Windows Gezgini (39) Windows Gezgini Gezinti Bölmesi (21) Windows Live Essentials (8) Windows Media Center (6) Windows Media Player (6) Windows özellikleri/Bileşenleri (48) Windows Update (7) Yapışkan Notlar (2) Yedekleme ve Geri Yükleme (15)

    Arşiv

    Son yorumlar

    Twitter

    Facebook

    İzleyiciler

    Rastgele

    item