nwindows7

Windows 7 : "Kapatılıyor" Yazısını Değiştirmek

Eğer isterseniz Windows'un kapanış mesajı olan "Kapatılıyor..." ibaresini dilediğiniz bir ibare ile değiştirebilirsiniz...



Bilgi...

           Bu yazıda anllatığım işlem bazı kişilerde başarısız olmaktaydı. Konuyu biraz araştırdığımda başarısız olan Windows'ların Windows Özellikleri'nde hiç oynama yapılmamış Windows'lar olduğunu anladım. Bu yüzden eğer bütün adımları doğru uyguladığınız halde bu yazı değişmiyor aynı kalıyorsa herhangi bir Windows Özelliği'ni kapatıp bilgisayarı yeniden başlatın ve makaleyi tekrar uygulayın. Değişikliğin artık geçerli olduğunu göreceksiniz. Ardından dilerseniz devre dışı bıraktığınız Windows Özelliği'ni yeniden açabilirsiniz. Bunun için bakınız;




1-  C:\Windows\System32\tr-TR\wininit.exe.mui yolunu izleyerek wininit.exe.mui dosyasının sahipliğini alın.




2- Sahipliğini aldığınız wininit.exe.mui dosyasının Masaüstünde bir kopyasını oluşturun.


3-  Buradan   Resource Hacker (3.5.2 Beta) versiyonunu indirin ve kurun. (Orjinal kaynak http://www.angusj.com/resourcehacker/ ancak link verdiğimde bir şekilde reklam bağlantılarına yönleniyor. Adresi kopyalayıp tarayıcınızın adres satırına yapıştırıp öyle kullanın lütfen... Cümlenin başındaki bağlantı ise Softpedia'ya dilerseniz oradan da indirebilirsiniz.) 




4- Resource Hacker'ı yönetici olarak çalıştırın.





5-   2. adımda masaüstünde oluşturduğunuz kopya wininit.exe.mui dosyasını Resource Hacker ile açın.





6-  String Table/63/1055 yolunu izleyin ve sağ taraftaki 1002  satırındaki Kapatılıyor... ibaresini dilediğiniz bir ibare ile değiştirin. İşiniz bittikten sonra yukarıda gördüğünüz Compile Script butonuna basın.




7-  Compile Script butonuna bastıktan sonra File/Save yolu ile yaptığınız değişikliği kaydedin ve programı kapatın.




8- Masaüstünde 2 tane wininit.exe.mui oluştuğunu göreceksiniz; wininit.exe_original.mui  ve wininit.exe.mui. Adında orjinal olan Resource Hacker'in yedek olarak aldığı orjinal dosya. Adında orjinal geçmeyen ise değiştirdiğimiz dosya. Değiştirdiğimiz dosyayı yani wininit.exe.mui'yi alın ve C:\Windows\System32\tr-TR klasörüne atın. (Karşınıza alttaki seçim penceresi çıkmalı. Çıkmadıysa yanlış lokasyondasınız demektir) Sorduğunda Kopyala ve değiştir deyin.




Hepsi bu....


Eğer geri dönmek isterseniz 3 yolu var;

  •  Aynı adımları uygulayarak bu sefer orjinal ibareyi yazın.
  •  7. adımda program yaptığınız değişikliği kaydederken orjinal dosyayı wininit.exe.orginal.mui diye yedekliyor. Bu yedeğin olup olmadığını kontrol ettikten ve olduğundan emin olduktan sonra wininit.exe.mui dosyasını silin ve ardından wininit.exe.orginal.mui dosyasından orginal ibaresini silmek yolu ile wininit.exe.mui olarak adlandırın.
  •  Yönetici haklarıyla bir komut istemcisi açın ve sfc /scannow yazarak Enter'a basın. İşlem tamamlandığında wininit.exe.mui orjinal haline dönecektir. (Tabii bu daha evvel -eğer yaptıysanız- yaptığınız bu tip diğer değişiklikleri de sıfırlayacaktır)

Etiketler

Ağ ve İnternet (26) Arama (10) Aygıt Yöneticisi (8) Başlat Menüsü (13) Bildirim Alanı (7) Bilgilendirme (70) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (12) Bulut Veri Yönetimi (4) Donanım (17) Dosya ve Klasörler (46) Dual Boot (13) Duyuru (2) Ebeveyn Denetimleri (1) Eşek şakaları (1) Ev Grubu (1) Gereksiz ipuçları (17) Geri dönüşüm Kutusu (5) Giriş seviyesi kullanıcı için (20) Görev Çubuğu (27) Görev Yöneticisi (1) Görev Zamanlama (7) Görünüm ve Kişiselleştirme (155) Güç seçenekleri (11) Güvenlik (41) Internet Explorer (20) İleri seviye kullanıcı için (23) İpucu (66) İzinler (22) Kısayol okunu kaldırma (1) Kısayol yazısını kaldırma (1) Kısayollar (61) Kitaplıklar (12) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (19) Kullanışlılığı arttırma (84) Kurtarma Araçları (6) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü arka planı (6) Multimedya/Eğlence (16) Nonpasaran (1) Ofis Programları (1) Ongörünümler (11) Onyükleme (15) Onyükleme esnasında sorun çözme (20) Onyükleme süreci (10) Optimizasyon (59) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (15) Parolalar ve Parola sorunları (6) Performans (22) Programlar ve özellikleri (14) Sabit Disk (18) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (35) Sağ Tuş "Gönder" Menüsü (5) Sağ tuş menüsü (38) Sağ Tuş Yeni Menüsü (2) Sanal Bellek (PageFile) (3) Sanal Makina/XP Mod (2) Sistem araçları (65) Sistem İzleme/Gözetleme (12) Sistem Onarımı (19) Sorun önleme (11) Sorunlar ve sorun çözümleri (96) Sürücü (Driver) (13) Uyku (1) Uyku devre Dışı (1) Uyku/Karma Uyku (6) Varsayılana dönme/Sıfırlama (21) Veri kurtarma (6) Veri yedekleme (11) Vitrin (5) Windows 7 (1) Windows 7 kurulumları hakkında herşey (40) Windows 7 TEMEL KONU (65) Windows Başlangıcı/Kapanışı (13) Windows Gezgini (39) Windows Gezgini Gezinti Bölmesi (21) Windows Live Essentials (8) Windows Media Center (6) Windows Media Player (6) Windows özellikleri/Bileşenleri (48) Windows Update (7) Yapışkan Notlar (2) Yedekleme ve Geri Yükleme (15)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item