nwindows7

Başlat Küresini Değiştirmek

Eğer dilerseniz Başlat Küresinin yerine dilediğiniz bir simgeyi hatta kendi resminizi dahi koyabilirsiniz :D





Hazırlık;

1- Öncelikle buradan Başlat Küresini Değiştirmek.rar dosyasını indirin.

İçinde 3 tane klasör olduğunu göreceksiniz. Bunlar altta yapacağınız işlemlere göre gerekli olacak.

2- C:\Windows\explorer.exe adresine gidin ve Explorer.exe'nin (Windows Gezgini) sahipliğini alın.

Her ihtimale karşı önce orjinal Explorer.exe'nin bir yedeğini oluşturun.

Başlat Küresini,
 hazır bir küre ile değiştirmek;

1- İndirdiğiniz dosyada bulunan Windows 7 Start Orb Changer'ı sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştırın.


2- Program açıldığında sağ alt köşedeki oku tıklayarak seçeneklerin açılmasını sağlayın.


3- Replace by Editing Resources seçeneğini işaretleyin.

Bunun sebebi varsayılan seçenek olan ilk seçeneğin Windows 7 SP1'den sonra işe yaramıyor olması. Bu seçenekte bırakırsanız bilgisayarı yeniden başlattığınızda değişiklik sıfırlanacaktır.


4- Ardından Change butonuna basın ve hazır küre simgesini gösterin ve uygulayın.

Bu simgenin özel bir biçimi var. Bu yüzden ya altta anlattığım gibi kendiniz oluşturun ya Google'da Start Orb diye görselleri aratarak edinin (Örnek) yada indirdiğiniz dosyada bulunan küreleri kullanın. (Adında Nonpasaran geçenleri ben yaptım ama diğer 2 küre bana ait değil. Kaynağını ise bilmiyorum)


Sonuç;  


Kendi kürenizi oluşturmak;

1- Öncelikle start küresi yapmak istediğiniz bir resminiz olmalı. En iyi sonuç için arka planı saydam olan bir png resmi kullanın. Arka plan saydam olmadığında oluşturulan start küreleri pek hoş olmuyor. Bunun için saydamlığı destekleyen gelişmiş bir resim düzenleyici araç kullanmalısınız. (Photoshop gibi. Ben kullanım kolaylığı açısından Snagit resim editörünü kullandım)

2- İndirdiğiniz dosyadan çıkan StartOrbz Studio 2.1'i çalıştırın (StartOrbz Studio 3.1a'da mevcut ama ben de düzgün çalışmadı.) ve sağ üstteki Ayarlar butonuna basarak programın çalışmalarınızı kaydedeceği lokasyonu daha basit bir yer olarak ayarlayın ve kaydedin. (Opsiyonel) 


3- Create Genuine Creation seçeneğini seçin.


4-  Çalışmanıza bir isim verin, sol altta Black seçeneğini seçin ve resimde gördüğünüz gibi Gözat butonuna basarak 1. adımda bahsettiğim png resmini gösterin.


5- Resimde işaretlediğim ayar kürenin büyüklüğünü ayarlıyor dilediğiniz gibi ayarlayın.


6-  Solda gördüğünüz 3 resim sırasıyla (Yukarıdan aşağı) kürenin normal, imleç üzerine getirildiğinde ve küreye tıklandığındaki konumlarını temsil ediyor. Kürenin orjinali gibi imleci üzerine getirdiğinizde parlamasını istiyorsanız 2. resmi seçin ve resimde işaretlediğim ayar ile (Outer Glow) parlaklığını ayarlayın. Dilediğiniz bütün kişiselleştirmeleri yaptıktan sonra sağ üstteki Save butonu ile çalışmanızı kaydedin.

Programda pek çok ayar var ancak ben sadece gerekli olanları anlattım. Diğerlerini kurcalayarak ilginizi çekeni kullanabilirsiniz


7- Makalenin başında anlattığım gibi Windows 7 Start Orb Changer'ı kullanarak oluşturduğunuz küreyi uygulayın.

Bu araçta da uygulama seçeneği var ama araç çok kararlı çalışmıyor ve sık sık çöküyor. O yüzden tavsiyem aracı sadece küre oluşturmakta kullanın.

Orjinal Başlat küresini geri yüklemek;

1- İndirdiğiniz dosyada bulunan Windows 7 Start Orb Changer'ı sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştırın.

2- Program açıldığında sağ alt köşedeki oku tıklayarak seçeneklerin açılmasını sağlayın.


3- Replace by Editing Resources seçeneğini işaretleyin.


4-  Restore butonuna tıkladığınızda varsayılan küre geri yüklenecek;


Önce/Sonra

Etiketler

Ağ ve İnternet (26) Arama (10) Aygıt Yöneticisi (8) Başlat Menüsü (13) Bildirim Alanı (7) Bilgilendirme (70) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (12) Bulut Veri Yönetimi (4) Donanım (17) Dosya ve Klasörler (46) Dual Boot (13) Duyuru (2) Ebeveyn Denetimleri (1) Eşek şakaları (1) Ev Grubu (1) Gereksiz ipuçları (17) Geri dönüşüm Kutusu (5) Giriş seviyesi kullanıcı için (20) Görev Çubuğu (27) Görev Yöneticisi (1) Görev Zamanlama (7) Görünüm ve Kişiselleştirme (155) Güç seçenekleri (11) Güvenlik (41) Internet Explorer (20) İleri seviye kullanıcı için (23) İpucu (66) İzinler (22) Kısayol okunu kaldırma (1) Kısayol yazısını kaldırma (1) Kısayollar (61) Kitaplıklar (12) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (19) Kullanışlılığı arttırma (84) Kurtarma Araçları (6) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü arka planı (6) Multimedya/Eğlence (16) Nonpasaran (1) Ofis Programları (1) Ongörünümler (11) Onyükleme (15) Onyükleme esnasında sorun çözme (20) Onyükleme süreci (10) Optimizasyon (59) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (15) Parolalar ve Parola sorunları (6) Performans (22) Programlar ve özellikleri (14) Sabit Disk (18) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (35) Sağ Tuş "Gönder" Menüsü (5) Sağ tuş menüsü (38) Sağ Tuş Yeni Menüsü (2) Sanal Bellek (PageFile) (3) Sanal Makina/XP Mod (2) Sistem araçları (65) Sistem İzleme/Gözetleme (12) Sistem Onarımı (19) Sorun önleme (11) Sorunlar ve sorun çözümleri (96) Sürücü (Driver) (13) Uyku (1) Uyku devre Dışı (1) Uyku/Karma Uyku (6) Varsayılana dönme/Sıfırlama (21) Veri kurtarma (6) Veri yedekleme (11) Vitrin (5) Windows 7 (1) Windows 7 kurulumları hakkında herşey (40) Windows 7 TEMEL KONU (65) Windows Başlangıcı/Kapanışı (13) Windows Gezgini (39) Windows Gezgini Gezinti Bölmesi (21) Windows Live Essentials (8) Windows Media Center (6) Windows Media Player (6) Windows özellikleri/Bileşenleri (48) Windows Update (7) Yapışkan Notlar (2) Yedekleme ve Geri Yükleme (15)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item