nwindows7

Bildirim Alanı Simgelerini Özelleştirmek

Eğer dilerseniz Bildirim Alanında görüntülenen simgeleri (Pil, İnternet Bağlantısı, Ses ve İşlem Merkezi) özelleştirebilirsiniz. Ancak baştan belirteyim bunları değiştirmek kolay olsada yerlerine koyacağınız simgeler için biraz uğraşmanız gerekebilir. Meraklısına...









Notlar;

  • İşlem sırasında Resource Hacker aracını kullanacağız. Nasıl indireceğinizi burada anlattım.
  • Başlamadan önce mutlaka bir Sistem Geri Yükleme Noktası oluşturun. Bu yanlış bir şey yapmanız durumunda kolayca toparlamanızı sağlayacaktır.

Sistem Geri Yükleme Noktası Oluşturmak



    Ses simgesini değiştirmek için;


    1/a- C:\Windows\System32 yolunu izleyin ve SndVolSSO.dll dosyasını bulun. Ardından bir kopyasını Masaüstünde oluşturun.

    1/b- SndVolSSO.dll dosyasına sağ tıklayın ve Resource Hacker ile açın.











    1/c- Icon Group menüsünü genişlettiğinizde 100'den 125'e kadar isimlendirilmiş dosyalar göreceksiniz. Bunlar resimde açıkladığım üzere Bildirim Alanındaki Ses Simgesinin çeşitli durumlarda farklı görünmesini sağlıyorlar. Orjinali gibi olmasını istiyorsanız her durum için sizde ayrı simge kullanmalısınız. Ama uğraşmam her durumda aynı görünsede olur derseniz dilediğiniz tek bir simgeyi her duruma atayabilirsiniz. Başlayalım...



























    1/d- İlk sıradaki 120/1033 anahtarına sağ tıklayarak Replace Resource... bağlantısına tıklayın.























    1/e-  Ardından Open file with new icon... butonuna tıklayın ve simgenizi gösterip deyin. (Simgeler .ico formatında olmalı)






























    1/f-  Resimde yeşil ile işaretlediğim yerde yeni simgenin hem adresi hem kendisi görünmeli. Ardından Replace... tuşuna basın.






























    1/g- Gördüğünüz gibi sağ tarafta yeni simge belirdi.























    1/h- 1/d,e, f  adımlarını diğer dosyalar içinde (121, 122, 123, 124, 125) isterseniz aynı simge ile isterseniz başka simgelerle yeniden uygulayın. (1/c adımında bunu açıklamıştım, atladıysanız tekrar okuyun)


    1/i-  5. adıma geçin.

    Internet Bağlantısı 
    Simgesini değiştirmek için;



    2/a- C:\Windows\System32 yolunu izleyin ve pnidui.dll dosyasını bulun. Ardından bir kopyasını Masaüstünde oluşturun.

    2/b- pnidui.dll dosyasına sağ tıklayın ve Resource Hacker ile açın.












    2/c-  Icon Group menüsünü genişlettiğinizde bu sefer çok fazla rakam göreceksiniz. Bunun sebebi hem kablosuz hem kablolu bağlantılar ve bunların çeşitli durumları için bir sürü simge olması. Ayrıca Ağ ve Paylaşım Merkezi'nde kullanılan bir sürü simge de burada. Bu yüzden rakamları genişleterek sağdan simgeleri kontrol edin ve değiştirmek istediklerinizi değiştirin. (Simgeler .ico formatında olmalı) Altta kablolu bağlantıda değiştirmeniz gereken simgeleri verdim. Kablosuz bağlantıda ise her çekim kuvveti için ayrı simge olduğu için bu sayı daha fazla.























    2/d- Değiştireceğiniz her simge için 1/d,e, f  adımlarını tekrarlayın.


    2/e- 5. adıma geçin.


    Güç Simgesini değiştirmek için;



    3/a- C:\Windows\System32 yolunu izleyin ve batmeter.dll dosyasını bulun. Ardından bir kopyasını Masaüstünde oluşturun.


    3/b- batmeter.dll dosyasına sağ tıklayın ve Resource Hacker ile açın.












    3/c-  Diğerlerinin aksine bunda Icon Group yerine Bitmap grubu var. Değiştirmemiz gerekense 303/1033 simgesi.























    Ancak burada diğerlerinden farklı olarak Simge (.ico) yerine Bitmap (.bmp) resmi kullanmamız gerekiyor. Bu resmi hazırlamak normal kullanıcılar için oldukça zor. İnternette araştırıp hazır Bitmap resimleri bulabilirsiniz. Ancak bu da oldukça zor. Bu yüzden ben 4 tane örnek upload ettim isterseniz buradan indirip kullanabilirsiniz.



    4/c- 1/d,e, f  adımlarını uygulayarak simgeyi değiştirin.


    2/e- 5. adıma geçin.


    İşlem merkezi 
    simgesini değiştirmek için;



    4/a- C:\Windows\System32 yolunu izleyin ve ActionCenter.dll dosyasını bulun. Ardından bir kopyasını Masaüstünde oluşturun.


    4/b- ActionCenter.dll dosyasına sağ tıklayın ve Resource Hacker ile açın.











    4/c- Icon Group menüsünü genişlettiğinizde 1'den 9'a kadar isimlendirilmiş dosyalar göreceksiniz. Bunlardan 5,6 ve 7 nolu olanlar resimde açıkladığım üzere Bildirim Alanındaki İşlem Merkezi simgesinin çeşitli durumlarda farklı görünmesini sağlıyorlar. Orjinali gibi olmasını istiyorsanız her durum için sizde ayrı simge kullanmalısınız. (Simgeler .ico formatında olmalı)




























    4/d- Her simge için 1/d,e, f  adımlarını tekrarlayın.


    2/e- 5. adıma geçin.


    5- C:\Windows\System32 yolunu izleyin ve hangi simgeyi değiştirecekseniz onun dll dosyasının sahipliğini alın.  (SndVolSSO.dll, pnidui.dll, batmeter.dll veya ActionCenter.dll


    Ben bundan sonra anlatım kolaylığı açısından SndVolSSO.dll (Ses Simgesi) üzerinden anlatacağım. Siz hangisini değiştiriyorsanız ona uyarlayın.


    6- SndVolSSO.dll dosyasının ismini değiştirin. (Örneğin, SndVolSSOeski.dll) Ardından Masüstündeki üzerinde oynama yaptığımız SndVolSSO.dll dosyasını System32 klasörüne kopyalayın.















    7-  Bilgisayarı yeniden başlattığınızda yeni simgenin kullanıldığını göreceksiniz.


    Geri Dönüş;

    Geri dönmek için pek çok yol var dilediğinizi kullanın:


    1. En kolayı elimizdeki SndVolSSO.dll (Kullanımda olan-üzerinde oynama yaptığımız) ve SndVolSSOeski.dll (Kullanılmayan-yedeklediğimiz orjinal dosya) dosyalarınından SndVolSSO.dll olanı SndVolSSOeski2.dll olarak adlandırın. Ardından yedek orjinal dosyayı (SndVolSSOeski.dll) tekrar SndVolSSO.dll olarak adlandırın ve sonra SndVolSSOeski2.dll dosyasını silin.
    2. Sfc.exe'yi kullanın.
    3. Yazının başında önerdiğim gibi bir Sistem Geri Yükleme Noktası oluşturduysanız onu kullanın. 

    Sistem Geri Yükleme'yi Kullanmak

    Etiketler

    Ağ ve İnternet (26) Arama (10) Aygıt Yöneticisi (8) Başlat Menüsü (13) Bildirim Alanı (7) Bilgilendirme (70) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (12) Bulut Veri Yönetimi (4) Donanım (17) Dosya ve Klasörler (46) Dual Boot (13) Duyuru (2) Ebeveyn Denetimleri (1) Eşek şakaları (1) Ev Grubu (1) Gereksiz ipuçları (17) Geri dönüşüm Kutusu (5) Giriş seviyesi kullanıcı için (20) Görev Çubuğu (27) Görev Yöneticisi (1) Görev Zamanlama (7) Görünüm ve Kişiselleştirme (155) Güç seçenekleri (11) Güvenlik (41) Internet Explorer (20) İleri seviye kullanıcı için (23) İpucu (66) İzinler (22) Kısayol okunu kaldırma (1) Kısayol yazısını kaldırma (1) Kısayollar (61) Kitaplıklar (12) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (19) Kullanışlılığı arttırma (84) Kurtarma Araçları (6) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü arka planı (6) Multimedya/Eğlence (16) Nonpasaran (1) Ofis Programları (1) Ongörünümler (11) Onyükleme (15) Onyükleme esnasında sorun çözme (20) Onyükleme süreci (10) Optimizasyon (59) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (15) Parolalar ve Parola sorunları (6) Performans (22) Programlar ve özellikleri (14) Sabit Disk (18) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (35) Sağ Tuş "Gönder" Menüsü (5) Sağ tuş menüsü (38) Sağ Tuş Yeni Menüsü (2) Sanal Bellek (PageFile) (3) Sanal Makina/XP Mod (2) Sistem araçları (65) Sistem İzleme/Gözetleme (12) Sistem Onarımı (19) Sorun önleme (11) Sorunlar ve sorun çözümleri (96) Sürücü (Driver) (13) Uyku (1) Uyku devre Dışı (1) Uyku/Karma Uyku (6) Varsayılana dönme/Sıfırlama (21) Veri kurtarma (6) Veri yedekleme (11) Vitrin (5) Windows 7 (1) Windows 7 kurulumları hakkında herşey (40) Windows 7 TEMEL KONU (65) Windows Başlangıcı/Kapanışı (13) Windows Gezgini (39) Windows Gezgini Gezinti Bölmesi (21) Windows Live Essentials (8) Windows Media Center (6) Windows Media Player (6) Windows özellikleri/Bileşenleri (48) Windows Update (7) Yapışkan Notlar (2) Yedekleme ve Geri Yükleme (15)

    Arşiv

    Son yorumlar

    Twitter

    Facebook

    İzleyiciler

    Rastgele

    item