nwindows7

Internet Explorer 9 ve Windows Gezgini : Tıklama sesini Açmak-Kapatmak-Değiştirmek

Bu yazıda size Internet Explorer ile internette gezinirken linklere tıkladığınızda ve Windows Gezgini ile bir klasöre tıkladığınızda çıkan sesi nasıl açabileceğinizi, kapatabileceğinizi veya çalan sesi nasıl değiştirebileceğinizi anlatacağım.







I. YOL: 
Internet Explorer üzerinden;


Bu yolu uygularsanız -ve eğer sistem sesleriniz açıksa- sadece Internet Explorer'ın çıkardığı sesi kontrol edebileceksiniz. Yani buradan Internet Explorer'ın tıklama sesini kapatsırsanız artık Internet Explorer'da bir linke tıkladığınızda ses çalmayacak ancak Windows Gezgini tıklama sesi çalmaya devam edecektir. Yani ikisini de kapatmak istiyorsanız 2. yolu uygulamalısınız. Ayrıca eğer bu sesi kişiselleştirmeniz gerekiyorsa buradan sesi açmanın yanında (Tabii eğer kapalı ise) 2. yoldaki kişiselleştirme adımlarını da ayrıca uygulamanız gerekecek.


1- Internet Explorer'ı açıp Önce Araçlar butonuna ardından Internet Seçenekleri bağlantısına tıklayın.






















2- Açılan pencerede Gelişmiş sekmesini seçtikten sonra Sistem seslerini çal seçeneğini;


  •  Tıklama sesini kapatmak istiyorsanız boş bırakın
  • Tıklama sesini açmak istiyorsanız işaretleyin.



































3- Tamam diyerek ayarları kaydedin ve çıkın.



II.YOL: 
Denetim Masasından

1- Masüstünde boş bir alana sağ tıklayın ve Kişiselleştir deyin.


2-  Açılan pencerede Sesler bağlantısına tıklayın.












3- Açılan pencerede -resimdeki gibi- kaydırma çubuğunu kaydırıp altlara doğru ilerleyin ve Windows Gezgini başlığını bulun. Bulduğunuzda Dolaşmayı başlat seçeneğini bir kere tıklayarak seçili duruma getirin. Bunu yaptığınızda alttaki seçeneklerin aktifleştiğini göreceksiniz.































4- Açılır menüyü açarak ses seçiminizi yapın. Tabii  (Yok) seçeneğini seçerek Hem Windows Gezgini hem Internet Explorer için tıklama sesini kapatabilirsiniz.


 Sına butonu ile seçtiğiniz sesi dinleyebilir veya Gözat... tuşuna basarak kendi özel sesinizi atayabilirsiniz. Ses .waw formatında olmalı. Bununla ilgili bir makaleye ve .waw formatında örnek sesler indirebileceğiniz bağlantıya buradan ulaşabilirsiniz;

Windows Seslerini Özelleştirmek










































5- Tamam diyerek kaydedin ve çıkın.

Etiketler

Ağ ve İnternet (26) Arama (10) Aygıt Yöneticisi (8) Başlat Menüsü (13) Bildirim Alanı (7) Bilgilendirme (70) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (12) Bulut Veri Yönetimi (4) Donanım (17) Dosya ve Klasörler (46) Dual Boot (13) Duyuru (2) Ebeveyn Denetimleri (1) Eşek şakaları (1) Ev Grubu (1) Gereksiz ipuçları (17) Geri dönüşüm Kutusu (5) Giriş seviyesi kullanıcı için (20) Görev Çubuğu (27) Görev Yöneticisi (1) Görev Zamanlama (7) Görünüm ve Kişiselleştirme (155) Güç seçenekleri (11) Güvenlik (41) Internet Explorer (20) İleri seviye kullanıcı için (23) İpucu (66) İzinler (22) Kısayol okunu kaldırma (1) Kısayol yazısını kaldırma (1) Kısayollar (61) Kitaplıklar (12) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (19) Kullanışlılığı arttırma (84) Kurtarma Araçları (6) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü arka planı (6) Multimedya/Eğlence (16) Nonpasaran (1) Ofis Programları (1) Ongörünümler (11) Onyükleme (15) Onyükleme esnasında sorun çözme (20) Onyükleme süreci (10) Optimizasyon (59) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (15) Parolalar ve Parola sorunları (6) Performans (22) Programlar ve özellikleri (14) Sabit Disk (18) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (35) Sağ Tuş "Gönder" Menüsü (5) Sağ tuş menüsü (38) Sağ Tuş Yeni Menüsü (2) Sanal Bellek (PageFile) (3) Sanal Makina/XP Mod (2) Sistem araçları (65) Sistem İzleme/Gözetleme (12) Sistem Onarımı (19) Sorun önleme (11) Sorunlar ve sorun çözümleri (96) Sürücü (Driver) (13) Uyku (1) Uyku devre Dışı (1) Uyku/Karma Uyku (6) Varsayılana dönme/Sıfırlama (21) Veri kurtarma (6) Veri yedekleme (11) Vitrin (5) Windows 7 (1) Windows 7 kurulumları hakkında herşey (40) Windows 7 TEMEL KONU (65) Windows Başlangıcı/Kapanışı (13) Windows Gezgini (39) Windows Gezgini Gezinti Bölmesi (21) Windows Live Essentials (8) Windows Media Center (6) Windows Media Player (6) Windows özellikleri/Bileşenleri (48) Windows Update (7) Yapışkan Notlar (2) Yedekleme ve Geri Yükleme (15)

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item