nwindows7

Görev Çubuğu'nun Her zaman Üstte Olmasını Engellemek

Özellikle küçük ekranlı Notebook ve Netbook kullanıcılarının hoşuna gidecek bir ipucundan bahsedeceğim bu gün. Bildiğiniz gibi Windows 7'de Görev Çubuğu için birkaç seçenek bulunur. Görev Çubuğu'nu  Sağda, solda yada yukarıda kullanabileceğiniz gibi, "Gizle" seçeneğini kullanarak fare işaretçisi üstte olmadığında aşağı kayarak (Yada sağa, sola veya yukarı , Görev Çubuğu'nu nerede kullandığınıza bağlı olarak...) gizlenir. Ancak diğer durumlarda Görev Çubuğu her zaman üsttedir ve ekranın boyutunu birazda olsa küçültür. İşte küçük bir araçla Görev Çubuğu'nun her zaman üstte olma özelliğini devre dışı bırakabilirsiniz. Bu başta da dediğim gibi özellikle taşınabilir bilgisayar kullanıcıları için oldukça yararlı bir işlem olacaktır.



Nasıl Çalışıyor?

Anlatması oldukça zor. Tam boyutta bir pencere açtığınızda Görev Çubuğu altta kalıyor diyebiliriz. Araç kurulum istemiyor bu yüzden deneyip kendiniz görün derim.


Ancak araç Masaüstünü Göster özelliği ile uyumsuz.Yanlışlıkla Masaüstünü Göster tuşuna basarsanız Görev Çubuğu kayboluyor. Windows tuşuna basar yada Masüstündeki simgeleri kullanarak bir klasör yada sayfa açar yada Ctrl-Del-Alt tuşları ile Görev Yöneticisi'ni açarsanız geri gelecektir, panik yapmayın.








1- Buradan Görev Çubuğu.rar dosyasını indirin.


2- İçindeki

  • DisableTaskbarOnTop64.exe
  • DisableTaskbarOnTop32.exe

dosyalarından sisteminize uygun olana (32 Bit- 64 Bit) çift tıklayın. 
*(Diğerini silmeniz bir karışıklık olmasını önleyecektir.Bu yüzden sizin sisteminize uyumlu olmayan sürümü silin.) 
**(Herhangi bir tepki vermeyecek devam edin)


3-  Görev Çubuğu'nda boş bir yere sağ tıklayın ve Özelikler deyin. Ardından Görev çubuğunu otomatik olarak gizle seçeneğini işaretleyip Tamam deyip çıkın.

























Herhangi bir pencereyi tam boyutta açtığınızda farkı göreceksiniz. Bu değişiklik program çalıştığı  sürece geçerli olacaktır. Yani oturumu yada bilgisayarı yeniden başlattığınızda devre dışı kalacak. Bu yüzden eğer hoşunuza gittiyse aracın size uygun olan sürümünü Başlat Menüsü/Tüm Programlar/Başlangıç klasörüne atın. Böylece her Windows açılışında araç otomatik olarak çalışacaktır. Eğer iptal etmek isterseniz bu klasörden silmeniz yeterli.























Etiketler

Ağ ve İnternet (26) Arama (10) Aygıt Yöneticisi (8) Başlat Menüsü (13) Bildirim Alanı (7) Bilgilendirme (70) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (12) Bulut Veri Yönetimi (4) Donanım (17) Dosya ve Klasörler (46) Dual Boot (13) Duyuru (2) Ebeveyn Denetimleri (1) Eşek şakaları (1) Ev Grubu (1) Gereksiz ipuçları (17) Geri dönüşüm Kutusu (5) Giriş seviyesi kullanıcı için (20) Görev Çubuğu (27) Görev Yöneticisi (1) Görev Zamanlama (7) Görünüm ve Kişiselleştirme (155) Güç seçenekleri (11) Güvenlik (41) Internet Explorer (20) İleri seviye kullanıcı için (23) İpucu (66) İzinler (22) Kısayol okunu kaldırma (1) Kısayol yazısını kaldırma (1) Kısayollar (61) Kitaplıklar (12) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (19) Kullanışlılığı arttırma (84) Kurtarma Araçları (6) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü arka planı (6) Multimedya/Eğlence (16) Nonpasaran (1) Ofis Programları (1) Ongörünümler (11) Onyükleme (15) Onyükleme esnasında sorun çözme (20) Onyükleme süreci (10) Optimizasyon (59) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (15) Parolalar ve Parola sorunları (6) Performans (22) Programlar ve özellikleri (14) Sabit Disk (18) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (35) Sağ Tuş "Gönder" Menüsü (5) Sağ tuş menüsü (38) Sağ Tuş Yeni Menüsü (2) Sanal Bellek (PageFile) (3) Sanal Makina/XP Mod (2) Sistem araçları (65) Sistem İzleme/Gözetleme (12) Sistem Onarımı (19) Sorun önleme (11) Sorunlar ve sorun çözümleri (96) Sürücü (Driver) (13) Uyku (1) Uyku devre Dışı (1) Uyku/Karma Uyku (6) Varsayılana dönme/Sıfırlama (21) Veri kurtarma (6) Veri yedekleme (11) Vitrin (5) Windows 7 (1) Windows 7 kurulumları hakkında herşey (40) Windows 7 TEMEL KONU (65) Windows Başlangıcı/Kapanışı (13) Windows Gezgini (39) Windows Gezgini Gezinti Bölmesi (21) Windows Live Essentials (8) Windows Media Center (6) Windows Media Player (6) Windows özellikleri/Bileşenleri (48) Windows Update (7) Yapışkan Notlar (2) Yedekleme ve Geri Yükleme (15)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item