nwindows7

Windows 7 : Onarım Yüklemesi (Repair Install)

Bazı durumlarda Temiz Kurulum (Clean Install) yerine Onarım Kurulumu (Repair Install) yapmanız gerekebilir. Altta bunu nasıl uygulayabileceğinizi anlatacağım. Onarım kurulumu ile Başlangıç Onarımı (Startup Repair) birbirine karıştırılmaya müsait ama birbirinden tamamen farklı şeylerdir.







Onarım Kurulumu'nu kullanabileceğiniz senaryolar;




  • Eğer Sistem Geri Yükleme sorununuzu çözmediyse
  • Eğer diğer kurtarma seçenekleri sorununuzu çözmüyorsa
  • Eğer Temiz Kurulum yapmamak için geçerli sebepleriniz varsa
  • Eğer hem Windows'u yeniden kurmak hem de kullanıcı hesabınızı, verilerinizi, kurulu programlarınızı ve sistem sürücülerinizi korumak istiyorsanız....(Bu senaryolar çoğaltılabilir)






Onarım Kurulumu sebebiyle varsayılana dönecek veya etkilenecek "şey"ler;



  • Ses ayarlarınız varsayılana dönecek
  • Hizmetler varsayılana dönecek
  • Görünüm ayarlarınız varsayılana dönecek
  • Messenger'da oturum açma ile ilgili problem yaşayabilirsiniz. Bunun için buraya göz atın.
  • Kendi kurduğunuz temaları kaybedebilirsiniz.Bu başınıza gelirse C:/Kullanıcılar/(Kullanıcı Adı)/AppData/Local/Microsoft/Windows/Themes  yolunu izleyin ve Themes klasörünün sahipliğini alın.
  • Media Center "Gadget"i kullanıyorsanız bunu yeniden yüklemeniz gerekebilir.
  • Güncellemeler kaybolacak ve yeniden yüklemek zorunda kalacaksınız.










  • Onarım Kurulumu'nu sadece Windows 7 üzerinden yapabilirsiniz. Bilgisayarı Windows 7 DVD'si üzerinden başlatarak bunu yapamazsınız.
  •  Güvenli Mod'da Onarım Kurulumu yapamazsınız.
  • Bu işlemi yapabilmek için yönetici olarak oturum açmış olmanız gerekir.
  • Kullandığınız Windows 7 DVD'si kullandığınız versiyon ile aynı olmalıdır.
  • Kullandığınız Windows 7 DVD'si kullandığınız Windows ile aynı veya daha ileri seviyede güncel olmalıdır.Örneğin servis paketi yüklenmiş bir Windows 7'ye Windows 7 RTM DVD'si ile Onarım kurulumu yapamazsınız.
  • En az 8.87 GB boş sabit disk alanına sahip olmalısınız.




1- Yönetici olarak oturum açın.

2- Kullandığınız bütün güvenlik programlarını güvenlik duvarı da dahil olmak üzere kapatın.

3-  Windows 7 DVD'nizi optik sürücünüze takın ve "Setup"ı çalıştırın.

(ISO şeklindeki Windows kurulum dosyalarını sanal sürücü üzerinden çalıştırmayı denemedim ama muhtemelen çalışacaktır)




















4- Eğer "Otomatik Kullan" penceresi açılmazsa Windows gezgini ile Windows 7 kurulum dosyalarını bulun ve setup.exe dosyasına çift tıklayın.



















5- Şimdi Yükle seçeneğini seçin ve İleri deyin.

































6- En son yükleme güncelleştirmelerini almak için çevrimiçi olun (önerilen) seçeneğini seçin.






















7- Güncellemelerin yüklenmesini bekleyin.

















8- Lisans koşullarını kabul ediyorum seçeneğini işaretledikten sonra İleri deyin.





















9- Yükselt seçeneğini seçin.






















10- Artık kurulum başlayacak. Windows 7 : Temiz Kurulum makalemin 8. Adım'ından itibaren devam edin.

Etiketler

Ağ ve İnternet (26) Arama (10) Aygıt Yöneticisi (8) Başlat Menüsü (13) Bildirim Alanı (7) Bilgilendirme (70) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (12) Bulut Veri Yönetimi (4) Donanım (17) Dosya ve Klasörler (46) Dual Boot (13) Duyuru (2) Ebeveyn Denetimleri (1) Eşek şakaları (1) Ev Grubu (1) Gereksiz ipuçları (17) Geri dönüşüm Kutusu (5) Giriş seviyesi kullanıcı için (20) Görev Çubuğu (27) Görev Yöneticisi (1) Görev Zamanlama (7) Görünüm ve Kişiselleştirme (155) Güç seçenekleri (11) Güvenlik (41) Internet Explorer (20) İleri seviye kullanıcı için (23) İpucu (66) İzinler (22) Kısayol okunu kaldırma (1) Kısayol yazısını kaldırma (1) Kısayollar (61) Kitaplıklar (12) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (19) Kullanışlılığı arttırma (84) Kurtarma Araçları (6) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü arka planı (6) Multimedya/Eğlence (16) Nonpasaran (1) Ofis Programları (1) Ongörünümler (11) Onyükleme (15) Onyükleme esnasında sorun çözme (20) Onyükleme süreci (10) Optimizasyon (59) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (15) Parolalar ve Parola sorunları (6) Performans (22) Programlar ve özellikleri (14) Sabit Disk (18) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (35) Sağ Tuş "Gönder" Menüsü (5) Sağ tuş menüsü (38) Sağ Tuş Yeni Menüsü (2) Sanal Bellek (PageFile) (3) Sanal Makina/XP Mod (2) Sistem araçları (65) Sistem İzleme/Gözetleme (12) Sistem Onarımı (19) Sorun önleme (11) Sorunlar ve sorun çözümleri (96) Sürücü (Driver) (13) Uyku (1) Uyku devre Dışı (1) Uyku/Karma Uyku (6) Varsayılana dönme/Sıfırlama (21) Veri kurtarma (6) Veri yedekleme (11) Vitrin (5) Windows 7 (1) Windows 7 kurulumları hakkında herşey (40) Windows 7 TEMEL KONU (65) Windows Başlangıcı/Kapanışı (13) Windows Gezgini (39) Windows Gezgini Gezinti Bölmesi (21) Windows Live Essentials (8) Windows Media Center (6) Windows Media Player (6) Windows özellikleri/Bileşenleri (48) Windows Update (7) Yapışkan Notlar (2) Yedekleme ve Geri Yükleme (15)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item