nwindows7

Windows 7 : Kolay Aktarım Aracı

Windows 7 ile beraber gelen Windows Aktarım Aracı Özellikle birden fazla bilgisayar kullananlara ve  sık format atanlara kişisel verilerini ve ayarlarını kolayca yedeklemeyi, geri yüklemeyi ve başka bilgisayarda kullanmayı sağlıyor.Eğer Windows 7 kullanmıyorsanız da üzülmeyin altta Vista ve XP için Microsoft'un indirilmeye sunduğu Windows Aktarım Aracı indirme bağlantılarını verdim.Kolayca kurup kullanabilirsiniz.





Dosyaların ve program ayarlarının çoğunu aktarabilirsiniz. Özellikle:


  • Dosyalar ve klasörler: Belgeler, Müzik, Resimler ve Paylaşılan Belgeler klasöründeki her şey. Gelişmiş seçenekleri kullanarak başka konumlardan aktarılacak ek dosyalar ve klasörler seçebilirsiniz.
  • E-posta ayarları, kişiler ve iletiler.
  • Program ayarları: Programlarınızın yapılandırmasının eski bilgisayarınızdaki gibi olmasını sağlayan ayarlar. Windows Kolay Aktarım programların kendisini aktarmaz. Bazı programlar bu Windows sürümünde çalışmayabilir; örneğin, güvenlik programları, virüsten koruma programları, güvenlik duvarı programları (yeni bilgisayarınızda, aktarım sırasında güvenliği sağlamaya yardımcı olacak bir güvenlik duvarının çalışıyor olması gerekir) ve yazılım sürücüleri.
  • Kullanıcı hesapları ve ayarları : Masaüstü arka planları, ağ bağlantıları, ekran koruyucular, Başlat menüsü seçenekleri, görev çubuğu seçenekleri, klasörler, belirli dosyalar, ağ yazıcıları ve sürücüleri ve erişilebilirlik seçenekleri.
  • İnternet ayarları ve sık kullanılanlar : Internet bağlantı ayarları, sık kullanılanlar ve tanımlama bilgileri.
  • Resimler ve video : Herhangi bir görsel dosya biçimindeki (örneğin .jpg, .bmp ve .gif dosyaları) resimler ve kişisel videolar.
  • Müzik : Elektronik müzik dosyaları, çalma listeleri ve albüm kapak resimleri.




Uyarı :



Windows Kolay Aktarım dijital hak yönetimi (DRM) ile korunan dosyalarınız da dahil, müzik ve video dosyalarınızı taşır, ancak bu türde dosyaların lisanslarını taşımaz. Müzik veya videonuz artık faaliyet göstermeyen bir mağazadan alınmışsa bu içerik üzerindeki haklarınızı geri yükleyemesiniz.










Notlar;




  • Windows Kolay Aktarım aracı yalnızca program ayarlarını aktarır, programların kendisini aktarmaz. Eski bilgisayarınızdaki programları kullanmak için bu programları yeni bilgisayarınıza yükleyin ve sonra bu programlara yönelik dosyaları ve ayarları aktarın. Bazı tür programlar (örneğin, güvenlik ve virüsten koruma programları) doğru çalışmayabilir.
  • Aktarım için 3 yöntem kullanabilirsiniz;


1-Kolay Aktarım Kablosu

Kolay Aktarım Kablosu, iki bilgisayarı birbirine bağlamak için özel olarak tasarlanan bir USB kablosudur.Piyasada Cross kablo olarak bilinir.

2- Ağ

Her iki bilgisayarın da aynı ağa bağlı olduğundan emin olun. Windows Kolay Aktarım'ı  (dosyaları ve ayarları aktarmak istediğiniz bilgisayar) başlatın. Windows Kolay Aktarım anahtarı, ağdan aktarma sırasında dosyaları ve ayarları korumaya yardımcı olan bir parola gibi davranır.

3- USB flash sürücü veya harici sabit disk


  • Eski bilgisayarınızdan kötü amaçlı yazılım içeren dosyalar aktarırsanız, bu yazılımlar da yeni bilgisayarınıza aktarılır. Her zaman için, özellikle de aktarılacak dosyaları seçmeden önce eski bilgisayarınızda, virüsten koruma ve casus yazılımdan koruma programları çalıştırmalısınız. Dosyalarınızı yeni bilgisayarınıza aktardıktan sonra, herhangi bir kötü amaçlı yazılımın aktarılmadığından emin olmak için bu programları yeni bilgisayarınızda çalıştırın.
  • Windows Kolay Aktarım aracını kullanarak; Windows XP, Windows Vista veya Windows 7 yüklü bilgisayarlardan Windows 7 yüklü başka bir bilgisayara dosyaları ve ayarları aktarabilirsiniz.
  • Windows Kolay Aktarım, 64 bit Windows sürümünden 32 bit Windows sürümüne dosya aktaramaz. 64 bit Windows Vista sürümünden 32 bit Windows 7 sürümüne aktarım yapıyorsanız, dosyalarınızı el ile taşıyabilir veya Windows Vista'da Yedekleme ve Geri Yükleme'yi kullanabilirsiniz.






Windows XP ve Vista'da Kolay Aktarım Aracı'nı kullanma


  • Kullandığınız işletim sistemine uygun bağlantıya tıklayarak aracı indirin ve kurun.





1- Başlat Menüsü arama satırına transfer yazın ve Enter'a basın.


2-  İleri deyin.





3-  Aktarım yönteminizi seçin.





4- Eğer yedeklemek istiyorsanız Bu eski bilgisayarım seçeneğini, eğer yedeği geri yüklemek istiyorsanız Bu yeni bilgisayarım seçeneğini seçin.























5- Bekleyin...























6- Aktarmak istediklerinizi seçin.























Yedeklemek istediklerinizi özelleştirmek için Özellikler ve Gelişmiş seçeneklerini kullanabilirsiniz;










































7- Eğer isterseniz bir parola belirleyebilirsiniz.























8- Ben usb belleği seçtim sizde seçtiğiniz aktarım yöntemine göre hedefi bulun ve talimatları uygulayın.


















Eğer Dosyaları yedekten geri yüklüyorsanız  Evet, dosyayı açın seçeneğini seçin ve yedeği gösterin...
























Altta konu ile ilgili videoyu seyredebilirsiniz;


Etiketler

Ağ ve İnternet (26) Arama (10) Aygıt Yöneticisi (8) Başlat Menüsü (13) Bildirim Alanı (7) Bilgilendirme (70) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (12) Bulut Veri Yönetimi (4) Donanım (17) Dosya ve Klasörler (46) Dual Boot (13) Duyuru (2) Ebeveyn Denetimleri (1) Eşek şakaları (1) Ev Grubu (1) Gereksiz ipuçları (17) Geri dönüşüm Kutusu (5) Giriş seviyesi kullanıcı için (20) Görev Çubuğu (27) Görev Yöneticisi (1) Görev Zamanlama (7) Görünüm ve Kişiselleştirme (155) Güç seçenekleri (11) Güvenlik (41) Internet Explorer (20) İleri seviye kullanıcı için (23) İpucu (66) İzinler (22) Kısayol okunu kaldırma (1) Kısayol yazısını kaldırma (1) Kısayollar (61) Kitaplıklar (12) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (19) Kullanışlılığı arttırma (84) Kurtarma Araçları (6) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü arka planı (6) Multimedya/Eğlence (16) Nonpasaran (1) Ofis Programları (1) Ongörünümler (11) Onyükleme (15) Onyükleme esnasında sorun çözme (20) Onyükleme süreci (10) Optimizasyon (59) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (15) Parolalar ve Parola sorunları (6) Performans (22) Programlar ve özellikleri (14) Sabit Disk (18) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (35) Sağ Tuş "Gönder" Menüsü (5) Sağ tuş menüsü (38) Sağ Tuş Yeni Menüsü (2) Sanal Bellek (PageFile) (3) Sanal Makina/XP Mod (2) Sistem araçları (65) Sistem İzleme/Gözetleme (12) Sistem Onarımı (19) Sorun önleme (11) Sorunlar ve sorun çözümleri (96) Sürücü (Driver) (13) Uyku (1) Uyku devre Dışı (1) Uyku/Karma Uyku (6) Varsayılana dönme/Sıfırlama (21) Veri kurtarma (6) Veri yedekleme (11) Vitrin (5) Windows 7 (1) Windows 7 kurulumları hakkında herşey (40) Windows 7 TEMEL KONU (65) Windows Başlangıcı/Kapanışı (13) Windows Gezgini (39) Windows Gezgini Gezinti Bölmesi (21) Windows Live Essentials (8) Windows Media Center (6) Windows Media Player (6) Windows özellikleri/Bileşenleri (48) Windows Update (7) Yapışkan Notlar (2) Yedekleme ve Geri Yükleme (15)

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item