nwindows7

Sistem Yansıması Yedeğini Geri yüklemek

Daha önce bir "Sistem Yansıması Yedeği"nin nasıl alınacağını "Windows 7 : Sitem Yansıması Yedeği (İmaj) Oluşturmak" adlı yazımda anlatmıştım.Şimdi ise gerektiğinde bunu nasıl kullanacağınızı anlatacağım.




  • Bu işlem komple bir sistem geri yüklemedir.Herhangi bir ayar yapamaz veya özelleştiremezsiniz.
  • Eğer Sistem Yansıması yedeğiniz harici bir medyada ise işlemi başlatmadan önce takılı olduğuna emin olun
  • Bu işlem yedeği kuracağınız disk veya disk bölüntüsündeki her şeyi silecek ve sadece yedeğinizin içeriği ne ise onu geri yükleyecektir.
  • İmajı geri yüklemek istediğini bölüntü veya disk imajın alındığı bölüntü veya disk ile aynı veya daha büyük boyutta olmalıdır. Örneğin 100 GB büyüklüğünde bir bölüntünün imajını 80 GB büyüklüğünde bir bölüntüye geri yükleyemezsiniz.


Elinizdeki Sistem Yansıması Yedeğini kullanıp sistemi geri yüklemek için 3 yol bulunur.Size uygun olanı seçin. Benim tavsiyem başlangıç seviyesi kullanıcılar için Denetim Masası üzerinden (Eğer sisteminiz açılır durumdaysa) bu işlemi uygulamaları.Eğer ileri seviye bir kullanıcı iseniz Windows kurulum DVD'si ile sisteminizi başlatıp Windows'u kuracağınız bölüntüyü biçimlendirdikten sonra kurmayı tercih edebilirsiniz.

1. YOL;

Denetim Masası'nı kullanarak geri yüklemek için (önerilen)

Bilgisayarınız çalışmaya devam ediyor ve siz Denetim Masası'na erişebiliyorsanız ya da sistem yansımanızı farklı bir bilgisayara geri yüklemek istiyorsanız bu adımları izleyin:

1- Kurtarma'yı açmak için  Denetim Masası'nı açıp arama kutusuna kurtarma yazın ve Kurtarma bağlantısını tıklatın.

2- Gelişmiş kurtarma yöntemleri'ni tıklatın.


3- Bilgisayarınızı kurtarmak için daha önce oluşturduğunuz bir yansımayı kullanın seçeneğini tıklatın.


4- Karşınıza kişisel verilerini yedeklemenizi söyleyen bir uyarı çıkacak; -Eğer Sistem yansımasını yükleyeceğiniz bölüntüdeki kişisel verileri daha önceden yedeklediyseniz- Atla deyin.


5- Yeniden Başlat butonuna tıklayın.


6- Bilgisayarınız yeniden başlatılacak ve başlarken Windows yerine kurtarma seçenekleri üzerinden başlatılacak. Biraz bekleyin ve Dil ve Klavye seçimini yaptıktan sonra açılan pencerede eğer daha önce sadece tek bir sistem yansıması yedeği aldıysanız üstteki seçeneği birden fazla yedeğiniz varsa aralarından seçim yapabilmek için alttaki seçeneği seçin ve ardından yükleyeceğiniz yedeği işaretledikten sonra yüklemeyi başlatın.


2.YOL

Önceden yüklenmiş kurtarma seçeneklerini kullanarak geri yükleme yapmak için;

Denetim Masası'na erişemiyorsanız ve Windows yükleme diskiniz veya sistem kurtarma diskiniz yoksa, bilgisayarınızı geri yüklemek için bu yöntemi kullanabilirsiniz.

1- Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

2- Uygun eylemi yapın :

  • Bilgisayarınızda tek bir işletim sistemi yüklüyse, bilgisayarınız yeniden başlatılırken F8 tuşunu basılı tutun. F8 tuşuna Windows logosu görüntülenmeden önce basmalısınız. Windows logosu görüntülenirse, yeniden deneyin.
  • Bilgisayarınızda birden çok işletim sistemi yüklüyse, başlatmak istediğiniz işletim sistemini seçin ve ardından F8 tuşuna basın.


3-Gelişmiş Önyükleme Seçenekleri ekranında Bilgisayarınızı onarın'ı vurgulamak için ok tuşlarını kullanın ve ardından ENTER'a basın.


4- Bir klavye düzeni seçin ve ardından İleri'yi tıklatın.


5- Bir kullanıcı adı seçin, parolanızı yazın ve ardından Tamam'ı tıklatın.


6- Sistem Kurtarma Seçenekleri menüsünde, Sistem Görüntüsü Kurtarma'yı tıklatın ve yönergeleri izleyin.


Daha fazla bilgi ve ekran alıntıları için  tıklayın.

3.YOL

Windows yükleme diski veya sistem onarım diski kullanarak geri yüklemek için;

Denetim Masası'na erişemiyorsanız, Windows yükleme DVD'si veya sistem onarım diski kullanarak (varsa), bilgisayarınızı geri yükleyebilirsiniz.

1- Windows yükleme DVD'sini veya sistem onarım diskini takın.

2- Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

3- İstendiğinde, bilgisayarı yükleme diskinden veya sistem onarım diskinden başlatmak için herhangi bir tuşa basın.

Bilgisayarınız CD'den veya DVD'den başlatılacak şekilde yapılandırılmamışsa bilgisayarınızın BIOS ayarlarını değiştirmeniz gerekebilir.BIOS ayarları hakkında daha fazla bilgi için, Bkz.
 BIOS : "Boot" Önceliğini Değiştirmek (Bilgisayarı DVD veya USB'den Başlatma)

4- Dil ayarlarınızı seçin ve ardından İleri'yi tıklatın.

5- Bilgisayarınızı onarın'ı tıklatın.

Bu adım yalnızca Windows yükleme diski kullanıyorsanız uygulanır.

6- Bir kurtarma seçeneği belirleyin ve ardından İleri'yi tıklatın.

Daha fazla bilgi ve ekran alıntıları için  tıklayın.


Bu makalenin yazımında Microsoft Destek sayfalarından yararlanılmıştır.
Microsoft Windows 7 Anasayfası

Etiketler

Ağ ve İnternet (26) Arama (10) Aygıt Yöneticisi (8) Başlat Menüsü (13) Bildirim Alanı (7) Bilgilendirme (70) Bilgisayar kullanım geçmişini temizleme (12) Bulut Veri Yönetimi (4) Donanım (17) Dosya ve Klasörler (46) Dual Boot (13) Duyuru (2) Ebeveyn Denetimleri (1) Eşek şakaları (1) Ev Grubu (1) Gereksiz ipuçları (17) Geri dönüşüm Kutusu (5) Giriş seviyesi kullanıcı için (20) Görev Çubuğu (27) Görev Yöneticisi (1) Görev Zamanlama (7) Görünüm ve Kişiselleştirme (155) Güç seçenekleri (11) Güvenlik (41) Internet Explorer (20) İleri seviye kullanıcı için (23) İpucu (66) İzinler (22) Kısayol okunu kaldırma (1) Kısayol yazısını kaldırma (1) Kısayollar (61) Kitaplıklar (12) Kullanıcı Hesapları/Profilleri (19) Kullanışlılığı arttırma (84) Kurtarma Araçları (6) Lisans Yönetimi (6) Masaüstü arka planı (6) Multimedya/Eğlence (16) Nonpasaran (1) Ofis Programları (1) Ongörünümler (11) Onyükleme (15) Onyükleme esnasında sorun çözme (20) Onyükleme süreci (10) Optimizasyon (59) Oturum Açma/Kapama/Kilit Ekranı (15) Parolalar ve Parola sorunları (6) Performans (22) Programlar ve özellikleri (14) Sabit Disk (18) Sabit disk yönetimi ve bölümleme (35) Sağ Tuş "Gönder" Menüsü (5) Sağ tuş menüsü (38) Sağ Tuş Yeni Menüsü (2) Sanal Bellek (PageFile) (3) Sanal Makina/XP Mod (2) Sistem araçları (65) Sistem İzleme/Gözetleme (12) Sistem Onarımı (19) Sorun önleme (11) Sorunlar ve sorun çözümleri (96) Sürücü (Driver) (13) Uyku (1) Uyku devre Dışı (1) Uyku/Karma Uyku (6) Varsayılana dönme/Sıfırlama (21) Veri kurtarma (6) Veri yedekleme (11) Vitrin (5) Windows 7 (1) Windows 7 kurulumları hakkında herşey (40) Windows 7 TEMEL KONU (65) Windows Başlangıcı/Kapanışı (13) Windows Gezgini (39) Windows Gezgini Gezinti Bölmesi (21) Windows Live Essentials (8) Windows Media Center (6) Windows Media Player (6) Windows özellikleri/Bileşenleri (48) Windows Update (7) Yapışkan Notlar (2) Yedekleme ve Geri Yükleme (15)

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

Rastgele

item